Nenechte si ujít v týdnu od 19. do 25. června

nenechte_si_ujit
Který z knihomolů by občas nezatoužil stanout na „druhém břehu“ a stát se spisovatelem. I o tom, jak trnitá cesta k naplnění tohoto snu vede, si přímo s těmi, jimž se jejich sen podařilo naplnit, můžete pohovořit na autorských čteních, křtech, besedách či autogramiádách.

S kým se můžete setkat v příštím týdnu? Odpověď nabízí náš výběr z literárních akcí.

Hned v pondělí 19. června se můžete setkat se spisovatelem C. D. Paynem, který bude mít v pražském Paláci knih Luxor autogramiádu svých knih. Tohoto volnomyšlenkářského autora jistě není třeba příliš představovat, jde o tvůrce slavné série Mládí v hajzlu a nově také knihy Zázrak v plechovce. Všechny tituly vám jistě rád podepíše. Autogramiáda začíná v 16.00.

Ve stejném termínu, tedy opět v pondělí 19. června v 16:00 máte možnost osobně se potkat i se Sárou Saudkovou. V ostravském Domu knihy se totiž koná beseda a autogramiáda této známé fotografky a autorky knih Ta zrzavá a Půlnoční pohádky. Svou novou knihu Zpocená záda představí návštěvníkům právě v Ostravě. Vypráví v ní příběh čtyřicátníka Davida, který pracuje jako úspěšný právník, doma však zcela podléhá dominantní manželce. Jednoho dne se ale vyspí s její nejlepší kamarádkou a od toho okamžiku se začne vše měnit.

Na středu 21. června si v Knihovně Jiřího Mahena v Brně připravili Pohádkové odpoledne pro děti. Přiveďte své malé čtenáře, poslechnou si čtení z půvabné knížky Dům myšek. Děti budou určitě nadšené a vy jistě oceníte, že získají kladný vztah k četbě a literatuře. Uvidíte, že brzy budou chtít zajít na podobnou akci znovu, případně si danou knížku budou přát i domů. Čtení začíná v 16.00.

Na opravdu pohodovou letní akci se můžete těšit ve středu 21. červnaKrajské knihovně v Karlových Varech. V parku vedle hlavní budovy knihovny se uskuteční Piknik s knihou. Od 10.00 až do 21.00 zde budou každou hodinu číst z různých knížek pro děti i dospělé. Vezměte si deky, případně i piknikové koše a přijďte, půjde o zcela jedinečnou akci, která vás naplní tou pravou letní náladou. Akce je ideální i pro celé rodiny, každý si najde něco.

Ve čtvrtek 22. června můžete v Literární kavárně Academia v Praze navštívit křest knihy Vražedný lov od Hany Militké. Tento v pořadí již třetí detektivní román vás zavede do světa modelingu, kde dojde k nečekané vraždě. Zda se kapitánu Váchalovi podaří odhalit vraha si už ale budete muset přečíst právě v této knižní novince. Křest začíná v 17.00.

Klima_3Ve čtvrtek 22. června přijede do brněnské Knihovny Jiřího Mahena spisovatel Ivan Klíma, který zde pobeseduje se svými fanoušky a přečte jim úryvky ze svých knih. Jeho dílo je velice různorodé a patří k němu tituly jako například Má veselá jitraJak daleko je slunceMoje první lásky, Milenci na jednu noc a mnoho dalších. Akce začíná v 17.00 a bezesporu půjde o nezapomenutelné setkání, rozhodně je nezmeškejte.

Máte-li rádi poezii, stavte se ve čtvrtek 22. června do Hospůdky Na Farmě ve středočeské obci Klínec. Od 18.00 se zde bude konat křest nejnovější básnické sbírky Aloise Marhoula Adresa dočasného pobytu. Čeká vás jedinečný večer plný laskavého humoru a aforismů.

Pokud vás některá z akcí zaujala, určitě si ji nenechte ujít.

Další inspiraci můžete čerpat z našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář