Vyhrajte hard science fiction

Problem tri teles
Po třiceti letech od Velké kulturní revoluce, která zasáhla celou Říši středu, začínají umírat významní vědci a vznikají sekty, které hlásí návrat k přírodě. Též se objevuje počítačová hra pro virtuální realitu, téměř nadpozemská. Co se stalo během tajného projektu? Opravdu došlo k navázaní vztahů s mimozemšťany?

Projekt Kulturní revoluce

První díl trilogie s rozmachem Duny a stejnou dávkou akce jako Den nezávislosti.
V Říši středu zuří Velká kulturní revoluce a Číňané, kteří nechtějí zůstat pozadu za Sověty a Američany, se v rámci tajného vojenského projektu pokoušejí navázat kontakt s mimozemskými civilizacemi. Třicet let poté začnou na Zemi umírat významní vědci a vznikají sekty, které vybízejí k návratu k přírodě. Objeví se nová počítačová hra pro virtuální realitu, zvláštní, čarovná a znepokojivá, která jako by ani nepocházela z tohoto světa. A pomalu se začíná vyjevovat pravda o tajném projektu z éry Kulturní revoluce.
Problém tří těles obdržel prestižní ocenění Hugo za román roku 2015. Třetí díl (s anglickým názvem Death’s End) je na tutéž cenu nominován letos. Následující dva díly trilogie vyšly v letech 2008 a 2010, jejich české vydání připravuje nakladatelství Host na podzim 2017 a léto 2018. V roce 2017 bude také do kin uvedena filmová adaptace Problému tří těles. Série uchvátila čtenáře nejen v Číně, práva byla prodána téměř do čtyřiceti zemí světa.

Problém tří těles

Autor: Liou Cch´-Sin
Přeložil: Aleš Drobek

Počet stran: 448
Vazba: vázaná
Formát: 140×208 mm
ISBN: 978-80-7577-061-5
Doporučená cena: 369 Kč

 

Přečtěte si více o knize Problém tří těles, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host.

host

Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Ukázka z knihy

Dva dny obléhal Rudý svaz hlavní štáb Brigády 28. dubna. Jeho prapory se nedočkavě třepotaly ve větru jako plameny hladové po palivovém dříví.
Velitel byl nervózní, nikoli však z obránců, kteří proti němu stáli. Příslušníci Rudých gard Brigády 28. dubna, kterých v hlavním štábu zůstalo asi dvě stě, byli ve srovnání s gardistickými veterány Rudého svazu, založeného na počátku Velké proletářské kulturní revoluce v květnu roku 1966, pouhými zelenáči. (str. 11)

Pokud vás ukázka navnadila, přečtěte si zbytek.

Ohlasy na knihu

Tato série vdechla nový život žánru, na který se hlavní literární proud kdekoli na světě často dívá skrz prsty.

- The New York Times

Úžasná směsice ohromujících vědeckých nápadů, chytré zápletky a svérázných, avšak věrohodných postav – vše podávané prostým stylem, který naznačuje skryté hlubiny.

- The Times

Podle všeho se tato vědecko-fantastická trilogie – podobně jako Asimovova epická sága Nadace – brzy stane klasikou žánru.

- Starburst Magazine

O autorovi

Liou Cch'-sinLiou Cch´-Sin (nar. 1963) je hlavním představitelem nové generace čínských autorů science fiction. Devětkrát obdržel nejprestižnější čínskou žánrovou cenu Galaxy, jednou titul velmistra čínskojazyčné sci-fi a jako vůbec první Asiat v historii získal také cenu Hugo v kategorii nejlepší román. Jeho díla se řadí k žánru hard science fiction, věhlas si získal především díky silné atmosféře a brilantní představivosti. Liou Cch’-sin ve svých románech úspěšně propojuje abstraktní myšlenky s tvrdou realitou a napříč svým dílem se pokouší odhalit podstatu a estetiku vědy. Problém tří těles (2007) je jeho nejslavnější román. Následující dva díly trilogie Chei an sen lin (Temný les) a S’ šen jung šeng vyšly v letech 2008 a 2010, jejich české vydání se připravuje na podzim 2017 a léto 2018.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host


Vyhrajte knihu Problém tří těles

První díl Problém tří těles z vědecko-fantastické trilogie kombinuje ta nejlepší díla ze žánru science fiction. Třicet let poté, co se snažili Číňané navázat styky s mimozemskými civilizacemi, začínají umírat významní vědci a vznikají sekty hlásící návrat k přírodě. Navíc se objeví nová počítačová hra pro virtuální realitu, která jakoby ani nepocházela z tohoto světa. Co za tím vším stojí? Opravdu navázali Číňané kontakty s mimozemšťany? Odpovědi na tyto otázky najdete v tomto románu ověnčeného několika literárními cenami.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Problém tří těles vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Problém tří těles
probíhá od 15. do 28. června 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Problém tří těles

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeProblém tří těles

Cch´-Sin, Liou

Host, 2017

Napsat komentář