Nenechte si ujít v týdnu od 12. do 18. června

nenechte_si_ujit
Nevíte, jak si zpříjemnit další pracovní týden? Zajděte do knihovny, v mnohých se konají zajímavé akce. My vám přinášíme výběr těch nejlepších, začtěte se a vyberte si, sami uvidíte, že rozhodně je z čeho.

A co nás příští týden čeká? Již tradičně se konají křty knižních novinek, ale užít si budete moci také autogramiády či veřejná čtení.

Od pondělí 12. června můžete navštívit výstavu To nejlepší z dětské ilustrace, která se uskuteční v Krajské vědecké knihovně v Liberci a bude trvat až do 29. června. Prohlédnout si budete moci ilustrace, které jsou nominované na výroční ocenění Zlatá stuha 2017. Jde o ty nejlepší ilustrace a komiksy pro děti a mládež, které vyšly knižně v roce 2016. Výstava je putovní a v červnu zavítá právě do Liberce. Určitě ji tedy nezmeškejte.

pondělí 12. června se v Městské knihovně v Třebíči sejdou fanoušci Roberta Fulghuma. V 16.30 zde začne Maraton čtení – přijďte se s ostatními podělit o oblíbenou ukázku z jeho knih. Nebo klidně můžete jen tak posedět, poslouchat a třeba také objevit tu pravou knihu na dovolenou. Robert Fulghum oslaví zanedlouho své 80. narozeniny, proto není nic lepšího, než si ho připomenout právě jeho tvorbou. Číst budou členové Divadélka Safra – Porte.

Ve středu 14. června se bude konat v Severočeské vědecké knihovně v Ústí nad Labem Listování. A to ne jen tak ledajaké, přijede totiž také legendární spisovatel, autor kultovního Mládí v hajzlu C. D. Payne.Těšit se tak můžete na jeho hrdinu Nicka Twispa a jeho cestu za nabytím dospělosti a ztrátou panictví. Znáte-li autorovu tvorbu, asi vás nepřekvapí svým velkým smyslem pro humor.Vše vypukne v 18.00.

Ve středu 14. června se  v Paláci knih Luxor v Praze bude od 16.00 křtít kniha Božský od amerických autorek, které píší pod pseudonymem Christina Lauren. Pátým dílem série Božský se uzavírají osudy hrdinů, které si čtenáři již jistě oblíbili. A opět nechybí humor, drama, láska i sex. Křest knihy je spojený s autogramiádou, proto určitě neváhejte a přijďte, nebudete litovat.

Ve středu 14. června přijede do ostravského Domu knihy Andor Šándor a s návštěvníky pobeseduje o své nové knize Jak přežít nejen teroristický útok. I nadále sice platí, že tisícinásobně pravděpodobnější je smrt v autě než z rukou teroristy, přesto se i u nás v Evropě občas s někým, koho lze, občas s trochou senzacechtivé novinářské fantazie, označit  pojmem terorista potkat můžeme. Bývalý náčelník Vojenské zpravodajské služby ČR Andor Šándor sepsal knihu, v níž se dočtete, jak nejlépe reagovat ve chvíli, kdy jste teroristou nebo teroristy ohroženi na životě. Přijďte si poslechnout, co vám autor poradí. Akce je spojená s autogramiádou a začíná v 16.00.

Ve čtvrtek 15. června se můžete v Domu knihy v Ostravě setkat s Ladislavem Vízkem, který nedávno vydal svoji knihu Pro lidi jsem Láďa Tento legendární fotbalista má bronz z mistrovství Evropy a zlato z olympijských her. Dnes vlastní hospodu a platí za výborného baviče. Ve své knize vypráví o životě, o poměrech ve fotbale i o situaci v naší zemi. Beseda bude spojená s autogramiádou, určitě si ji nenechte ujít, začíná v 16.00.

Ve čtvrtek 15. června přijďte v 17.00 do Paláce knih Luxor v Praze, bude se zde konat křest kuchařky Kitchen and the City blogerky Petry Davidové. V knize najdete 84 úžasných receptů z České republiky, Evropy, ale třeba také z Asie.  Křest je spojený s autogramiádou, budete si tak moci svou novou kuchařku nechat podepsat.

pátek 16. června začíná v Jihočeské vědecké knihovně v Českých Budějovicích Festival dětských knih, časopisů a her. Jde už o 8. ročník a jako obvykle je program opravdu bohatý. Děti i jejich rodiče si mohou poslechnout čtení z půvabných knížek, něco pěkného si vyrobit či se dozví jak se dělá komiks. Festival trvá až do soboty 17. června, určitě si proto najdete čas ho navštívit.

Zkraťte si čekání  na dovolenou pěknou knížkou a navštivte některou z prezentovaných akcí.

Další události najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář