Nenechte si ujít v týdnu od 27. června do 3. července 2011

Nenechte si ujít
Poslední týden června nabízí literární vyžití například ve formě návštěvy festivalu, a kdo z vás chce poznat osobně protagonisty filmu V peřině, pak má jedinečnou příležitost. Nezapomíná se ani na děti, které si mohou přijít poslechnout pohádku svého oblíbeného hrdiny…

Ostrava přivítá Milana Švihálka, spisovatele, který pokřtí hned začátkem tohoto týdne svou novou knihu s názvem Velký zeměpis malého světa. Kniha není klasickým atlasem, jak by se podle názvu mohlo zdát. Je to vzpomínková kniha na autorovy výpravy, které podnikal na břehy řeky Moravy ve svém dětství. Ukazuje na fakt, že každý se může vrátit do doby, která je charakteristická bezstarostností a radostí.

Křest knihy Velký zeměpis malého světa spojený s autogramiádou a besedou se uskuteční v Ostravě, v Paláci knih Librex, v úterý 28. června 2011 od 17 hodin.

Pro děti připravilo knihkupectví Bux příjemné odpoledne s pohádkami. Tentokrát se budou číst ty, které pocházejí z dílny Walta Disneye a hlavním hrdinou je oblíbený Medvídek Pú a jeho přátelé ze Stokorcového lesa. Předčítat je bude krásná Sněhurka. Odpoledne bude doplněno soutěžemi pro nejmenší návštěvníky.

Odpoledne s pohádkou z produkce Walta Disneye se koná v Praze, prodejně Bux – OC Galerie Harfa v úterý 28. června 2011 od 16 hodin.

Film „V peřině“ byl nedávno uveden do našich knih. Kromě filmu si můžete ale koupit i knihu se stejnojmenným názvem. Tento film je první natočený ve formátu 3D a kompletně vznikl na počítači. A o čem se dočtete v knize? O tom, že v úplně každé peřině jsou zlé i dobré sny a v této pohádce svět snů ožívá. Jenže ty zlé sny nechce nikdo z nás. A tak v jedné čistírně byl objeven způsob, jak se jich zbavit. Aby to ale nebylo tak jednoduché, objevuje se čarodějnice, která se začne mstít a hlavním hrdinům nezbývá nic jiného, než s ní bojovat a to nejen v našem světě, ale i v tom kouzelném, pohádkovém.

Autogramiáda protagonistů filmu V peřině se koná v Brně, v knihkupectví Dobrovský – Galerie Vaňkovka, ve středu 29. června 2011 od 17 hodin.

V Domě čtení v Praze se tento týden koná další pokračování oblíbené akce Klub čtenářů, na který zve všechny zájemce Josef Straka. Máte zde možnost popovídat si s ostatními o knihách, které jste přečetli, o vašich zážitcích z nich a rozvinout tak diskuzi na téma oblíbených knížek nebo o literatuře obecně. Tento den se bude s největší pravděpodobností – v případě hezkého počasí, konat Klub čtenářů venku v atriu, které bylo nedávno otevřeno.
Setkání Klubu čtenářů proběhne ve čtvrtek 30 června 2011 od 17 do 19 hodin v Domě čtení v Praze.

Český ráj přivítá už tuto sobotu návštěvníky festivalu Šrámkova Sobotka. Poprvé se festival konal v roce 1957 a stal se tak tradiční akcí letních dní. V sobotu 2. července uvítá například Pavla Vašíčka. Na programu je KRÁLOVSKÝ POKER aneb Černošský pánbůh a páni Izraeliti. Jde o vtipné povídky, které pocházejí z pera amerického spisovatele a novináře Roarka Bradforda. Uvedeno bude zpracování díla do divadelního představení.

V neděli 3. července pak proběhne na zahradě Šrámkova domu poetické odpoledne, které je určené mimo jiné i pro rodiče s dětmi. Součástí bude i představení dětského divadelního souboru, který uvede pásmo Ezopových bajek.

Festival Šrámkova Sobotka se koná ve městě Sobotka od 2. do 9. července 2011.

Zkuste také nahlédnout do našeho kalendáře akcí, který pro vás pravidelně doplňujeme.

 

 

 

 

 

Doporučení:
Share

Napsat komentář