Nenechte si ujít v týdnu od 29. května do 4. června

nenechte_si_ujit
Ani jsme se nenadáli a už tu máme červen. A všichni se už jistě začínáme těšit na léto a dovolené. Jaká by to ale byla dovolená bez dobré knihy? Tu pravou právě pro vás potkáte možná na některé z literárních akcí.

Je-li pro vás letní čtení neodmyslitelně spjato s detektivkou nebo červenou knihovnou, a ani proti takovému výběru nelze nic namítat, pak vás asi náš výběr z literárních akcí nepotěší. Tentokrát je totiž knih nabízejících kriminální a milostné zápletky zcela prost. Všichni ostatní knihomolové však rozhodně mají z čeho vybírat.

pondělí 29. května si v Městské knihovně v Jihlavě nachystali zábavnou akci pro malé čtenáře nazvanou Kniháčkovo počteníčko. Od 15.30 mají všechny zvídavé děti možnost si poslechnout veselé čtení na téma Co se děje v trávě. Součástí odpoledního programu je je i výroba něčeho pěkného, děti si tak kromě zážitků odnesou i pěkný dárek. Kapacita je 15 dětí, proto rozhodně neváhejte, brzy může být plno.

úterý 30. května si návštěvníci Knihovny Karla Dvořáčka ve Vyškově mohou užít Literární čaj s Pavlem Toufarem. Tento český spisovatel, novinář a propagátor kosmonautiky napsal již plno zajímavých titulů, jako například 7 divů ČeskaKrutý vesmír či Co se děje na Marsu? Nyní si s ním budete moci od 16.30 o jeho díle pobesedovat. Rozhodně tuto šanci nepromeškejte.

úterý 30. května máte možnost navštívit i Knihovnu Jiřího Mahena v Brně. Od 17.30 budete mít příležitost pobesedovat si s Adamem Chroustem o jeho poslední knize Miloslav Stingl: Biografie cestovatelské legendy. Tento titul – oceněný cenou Magnesia litera – vypráví o jednom z našich největších cestovatelů Miloslavu Stinglovi, který se stal dokonce čestným náčelníkem indiánského kmene Kikapů. Jde o první autorizovanou biografii tohoto jedinečného muže, rozhodně tedy stojí za to na besedu s jejím autorem zajít.

Ve středu 31. května můžete zajít do Šmidingerovy knihovny ve Strakonicích. Právě v ní se totiž bude konat již tradiční Zastavení v čase. Jde o skvělou možnost setkat se s přáteli, které spojuje zájem o kvalitní literaturu. Tentokrát budou na pořadu dne verše Františka Hrubína a poetickou prózu přednese Ladislav Zibura. Vše vypukne v 16.30 v pobočce Za Parkem.

Patříte k milovníkům baletu? Pokud i vás učarovalo toto křehké a nesmírně náročné umění, poznamenejte si do svého diáře středu 31. května a pražský Palác knih Luxor. Vydavatelství Grada ve spolupráci s Národním divadlem totiž vydává knihu Trio pro jednoho, která je věnována patnáctiletému působení Petra Zusky v čele Baletu Národního divadla. Poznamenejte si čas 17.00, právě v tuto hodinu totiž začne křest této výjimečné knihy.

Renáta Fučíková

Ve čtvrtek 1. června se v Krajské knihovně Františka Bartoše ve Zlíně bude konat beseda s výtvarnicí a spisovatelkou Renátou Fučíkovou, která má na svém kontě nejednu zajímavou a čtenáři i kritiky oceňovanou knihu. Mezi její nejvýznamnější autorské ilustrované tituly patří například Historie Evropy – Obrazové putování, Praha v srdci či série životopisných knih, věnovaných významným postavám českých dějin. Kromě svých textů ale ilustrovala také knihy mnoha dalších autorů. Beseda s touto všestrannou a výjimečnou ženou začíná v 17.00.

pátek 2. června přijede do Domu knihy v Ostravě spisovatelka a terapeutka Antónia Krzemieňová a všechny své přítomné fanoušky bezesporu potěší besedou a autogramiádou. Autorka se specializuje na vliv psychiky na zdraví. Její poslední kniha Pohádkový tábor je určená především dětem. Rozhodně s sebou vezměte tedy i své potomky, budou si totiž moci poslechnout poučné čtení, něco pěkného si nakreslit či vymalovat. Bez pochyby příjemné dopoledne začíná v 10.00.

Navštivte některou z námi prezentovaných literárních akcí.

Další inspiraci můžete čerpat z našeho kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář