Zahrajte si o krimi knihu z Japonska 11. století

ohne-bohu-perex
Sugawara Akitada byl tajemníkem na ministerstvu spravedlnosti, dokud jednoho dne kvůli pomluvě nedostal výpověď. Jeho žena má každým dnem porodit a rodinné prostředky se tenčí. Brzy však bude ještě hůř – Sugawara se stane podezřelým z vraždy!

Nebezpečné vyšetřování ve starém Japonsku

Na hlavu tajemníka na ministerstvu spravedlnosti Sugawaru Akitadu se valí jedna pohroma za druhou – jeho vysílená žena by měla každým dnem porodit, po celém městě téměř denně vypukají ničivé požáry a kvůli pomluvě přišel o práci. Když se pokusí promluvit se šlechticem, který jeho propuštění zavinil, stane se nedopatřením hlavním podezřelým z vraždy. S tenčícími se prostředky a novým členem rodiny na cestě se Akitada zoufale vrhá do vyšetřování, aby nejen očistil své jméno, ale zachránil rodinu a celou domácnost před zkázou.

Nové pokračování příběhů Akitady Sugawary nás opět přenáší do Japonska 11. století, kde se tento úředník císařské správy bude muset pustit do nebezpečného vyšetřování. Autorka předkládá nejen strhující vyprávění plné zvratů, ale i poučný pohled na dobové zvyky a poměry Japonska.

 

Ohně bohů

Autorka: I. J. Parkerová

Vydalo: nakladatelství Garamond
Překlad: Pavel Kříž
Počet stran: 344
Vazba: brožovaná
Vydáno: 5/2017
ISBN: 978-80-7407-357-1

Přečtěte si více o knize Ohně bohů, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Garamond.

Nakladatelství Garamond vydává knihy na českém trhu již 20 let a zaměřuje se na překladovou literaturu z francouzštiny, angličtiny a hebrejštiny, dvojjazyčné tituly v pěti jazycích a české autory literatury faktu. Mezi nejúspěšnější řady patří série případů soudce Ti z Číny 7. století.

 

O autorce

I. J. Parkerová, původně profesorka angličtiny na Virginské univerzitě začala psát detektivní příběhy z Japonska 11. století v souvislosti s vlastním profesionálním zájmem o japonskou literaturu. První povídka o Sugawaru Akitadovi Kočka o svátku mrtvých vyšla v roce 1977 a následovala řada románů s tímto vyšetřujícím úředníkem z Japonska období Heian.
(Zdroj informací: nakladatelství Garamond)

 

Vyhrajte knihu Ohně bohů

Sugawaru Akitadu pronásleduje jedna pohroma za druhou. Nejdříve dostane, těsně před manželčiným porodem, výpověď z práce na ministerstvu spravedlnosti, a poté je dokonce hlavním podezřelým v případu vraždy. Aby očistil své jméno a mohl zase začít živit svou rodinu, bude se muset pustit do vyšetřování na vlastní pěst. To ovšem nebude nic jednoduchého a už vůbec ne bezpečného. Začtěte se do osmé knihy s tímto hlavním hrdinou, se kterým jste se mohli poprvé setkat už před čtyřiceti lety v povídce Kočka o svátku mrtvých, která vyšla v magazínu Alfred Hitchcock’s Mystery Magazine, měsíčníku specializujícím se na detektivní a mystery příběhy.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Garamond vám přinášíme soutěž, ve které čtyři z vás mohou knihu Ohně bohů vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Ohně bohů
probíhá od 15. do 28. května 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 4 historické krimi knihy Ohně bohů

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOhně bohů

Parkerová, I. J.

Garamond, 2017

Napsat komentář