Zasoutěžte si o sarkastický příběh o manželské krizi

Co jsme si neřekli - Ukázka
Laura s Jackem se rozešli, protože jejich vztah prošel krizí, kterou nepřežil. Po dvou letech odloučení se rozhodnou znovu sejít. Každý z nich však očekává od této schůzky něco jiného. Dokážou překonat propast mezi slovy a city?

Co bylo a je důležité

Temně humorný příběh o manželství v krizi, který zcela jistě zarezonuje v každém, kdo si někdy nějakou partnerskou krizí prošel. (Takže i ve vás.)

Po dvou letech bolestného odloučení si Jack a Laura smluví schůzku. Jack je připraven a ochoten odpustit. Laura však nejeví sebemenší ochotu se za cokoli omlouvat.

Jack jí pošle svůj deník, který si začal psát po jejím odchodu. Laura jeho zápisky doplní o pár vlastních postřehů a důvodů, proč udělala to či ono.

Už si navzájem sdělili všechno. Tedy s výjimkou toho, co bylo (a je) nejdůležitější.

Rory Dunlop je nesmírně vnímavým pozorovatelem. Ve svém románu Co jsme si neřekli postihuje se suchým sarkasmem i s hlubokým porozuměním mnohdy nepřekonatelnou propast mezi slovy a pocity.

 

Co jsme si neřekli

Autor: Rory Dunlop

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Květa Palowska
Počet stran: 344
Vazba: pevná
Vydáno: 4/2017
ISBN: 978-80-7498-209-5

Přečtěte si více o knize Co jsme si neřekli, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

Od: Laura Fergusonová
Odesláno: 3. března 2011, 16:06
Komu: Jack Randall
Předmět: Zavolej mi!

Jacku,
já vím, jak to muselo vypadat, ale všechno je jinak, přísahám. Omlouvám se, jestli jsem řekla něco ošklivého, ale neviděla jsem tě dva roky a pak se najednou bez varování objevíš. Byla jsem v šoku a nedokázala rozumně uvažovat. Prosím, dej mi příležitost vysvětlit, jak se věci mají. Zavolám ti znovu odpoledne.
Laura

(str. 13)

 

O autorovi

Rory DunlopRory Dunlop absolvoval klasická studia na univerzitě v Oxfordu. Civilním povoláním je právníkem, už od mládí ale toužil po tom psát romány. Předtím, než se stal uznávaným soudním obhájcem, pracoval také jako učitel matematiky a živil se jako novinář. Strávil rok ve Strassbourgu, kde sepisoval rozsudky pro Evropský soud pro lidská práva. Bohužel se mu ve Švýcarsku absolutně nepodařilo naučit francouzsky, naopak se mu ale podařilo seznámit s jeho budoucí ženou Likou. Rory Dunlop žije v současné době s manželkou a dvěma dcerami v Londýně. Román Co jsme si neřekli je jeho beletristickou prvotinou.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Co jsme si neřekli

Partnerská krize potkala, jako mnoho dalších, také Lauru a Jacka. Oni dva ji však nepřestáli a rozhodli se vzájemné trápení a výčitky ukončit. Když si po dvou letech domluví schůzku, Jack je připraven odpustit. Laura si ale, na rozdíl od něj, myslí, že se nemá za co omlouvat. Podaří se jejich pochroumaný vztah napravit s pomocí deníku, který si Jack začal psát po Lauřině odchodu? To si přečtěte v románu Roryho Dunlopa, který je zařazen do edice Inteligentní romány pro inteligentní ženy.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Co jsme si neřekli vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Co jsme si neřekli
probíhá od 12. do 25. května 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 inteligentní romány Co jsme si neřekli

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCo jsme si neřekli

Dunlop, Rory

Domino, 2017

Napsat komentář