Získejte pokračování historické trilogie o rytíři Tancredovi

rozervane-kralovstvi-perex
Vzpomínáte si na rytíře, který neváhal bojovat za zájmy svého krále a splnit každý jeho rozkaz? Za svou oddanost a hrdinství dostal Tancred půdu, kde si postavil své sídlo. Jenže situace se opět přiostřuje a hrozí, že bude muset znovu do boje.

Normanské království opět v ohrožení

Příběh začíná na nepokojné hranici Anglie a Walesu, kde Tancred, známý hrdinskými válečnými činy, dostane půdu od svého nového pána Roberta Maleta na oplátku za své služby v bitvě o Eoferwic. Teď je tedy i on vlastním pánem, má malou družinu rytířů a sídlo, které může nazývat domovem. Jenže situace v celém království, a obzvlášť na hranici, je víc než neklidná a Tancred by mohl o své těžce vydobyté výsady brzy přijít. Normanské království se ocitá na všech stranách v obklíčení – staří i noví nepřátelé se spojí a chystají se zaútočit. Křehká vláda krále Guillauma v Anglii se tím dostává až na pokraj pádu.

Tancred je vybrán, aby vedl výpravu do vnitrozemí Walesu. Ujímá se tak nejtěžšího úkolu, který ho buď proslaví, nebo přivede do záhuby. V celém svém životě ještě nikdy nečelil beznadějnější situaci…

Napínavý román se čte jedním dechem. Autor využívá svých historických zkušeností a nechá hlavní postavy jednat tak, jak by se skutečně mohly chovat v 11. století.

 

Rozervané království

Autor: James Aitcheson

Vydalo: nakladatelství Vyšehrad
Překlad: Petra Pachlová
Počet stran: 432
Vazba: vázaná
Vydáno: 2/2017
ISBN: 978-807429-733-5

Přečtěte si více o knize Rozervané království, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Vyšehrad. A můžete si také přečíst ukázku, nebo si v našem článku připomenout první díl trilogie.

Nakladatelství Vyšehrad se se svými zhruba 80 tituly ročně se řadí mezi dvacítku největších českých nakladatelů. V řadě tematických oblastí – v historii a literatuře faktu, ve filosofii a teologii, v beletrii, zahrnující jak prózu, tak poezii, v dárkových publikacích, v kuchařkách a knihách věnovaných otázkám zdraví – se snaží nabídnout kvalitní literaturu novou i léty prověřenou.

 

Ukázka z knihy

„Když ho budeš dál provokovat, jen si tím poštveš proti sobě i ostatní. Brzy zjistíš, že máš víc nepřátel, než dokážeš spočítat.“
„Nenávidí mě od chvíle, co jsme se potkali,“ vzdychl jsem. „Moc rád bych věděl proč.“
„Jak to chceš zjistit?“
„Ať si pár tvých nebo Eudových rytířů promluví s těmi, kdo mu jsou nejblíž, a zjistí, co vědí.“
„Proč nepošleš vlastní muže?“ zamračil se a v jeho tónu zaznělo nepatrné rozhořčení.
„Serla, Turolda i Ponse znají,“ namítl jsem. „Viděli je u mě příliš často; před nimi se budou mít na pozoru.“
Wace se zarazil, jako by se zamyslel. „A když to zjistíš, co uděláš pak?“
Zavrtěl jsem hlavou. „To nevím.“
„Nemůžeš čekat, že v tomhle světě bude každý tvůj přítel, Tancrede. A tohle zranění se hned tak nezhojí. Ať má Berengar proti tobě cokoli, nikdy se ti nepodaří přetáhnout ho na svou stranu. Teď už ne.“ (str. 170)

 

O autorovi

James Aitcheson se narodil ve Wiltshiru v roce 1985. Během studií historie na Emmanuel College v Cambridgi se začal intenzivně zajímat o anglický středověk, zvlášť o anglosaské období a následné ovládnutí Anglie Normany. Právě tato událost totiž znamenala zásadní obrat ve vývoji země. Ve znamení meče byl autorův románový debut a zároveň první díl trilogie zasazené do neklidných časů po bitvě u Hastings (1066). Autor v současné době pracuje na svém čtvrtém románu.
(Zdroj informací: nakladatelství Vyšehrad)

 

Vyhrajte knihu Rozervané království

Ve službách normanského šlechtice pomáhal rytíř Tancred udržovat mír na samé hranici normanského vlivu v severní Anglii, a když bylo potřeba, bez váhání plnil i další úkoly. Za své nasazení v bitvě o Eoferwic získal dokonce na oplátku pozemky, takže to vypadalo, že bude moci být konečně vlastním pánem. Ovšem na hranicích to opět vře a normanské království je nepřáteli obklíčeno ze všech stran. Tancred je tedy znovu povolán do válečné vřavy a dostává úkol, který pro něj bude znamenat buď věčnou slávu, nebo jej přivede do záhuby. Která z možností se nakonec vyplní, to už si přečtěte sami v druhém díle trilogie anglického autora Jamese Aitchesona.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Vyšehrad vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Rozervané království vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Rozervané království
probíhá od 5. do 18. května 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 historické romány Rozervané království

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRozervané království

Aitcheson, James

Vyšehrad, 2017

Napsat komentář