Zahrajte si o krvavou oslavu tradičních svátků

znesvetitel-perex
V oknech bliká vánoční výzdoba a ozdobený stromeček už čeká, až se pod ním objeví dárky. Rodiny společně sedí u krbu a užívají si klidu. Ten se však brzy rozhodne narušit Znesvětitel a Štědrý den rozhodně nebude posledním zkaženým svátkem.

Místo oslav vražda

I ten nejzrůdnější zločin může zprvu vypadat jako nešťastná náhoda.

V předvánočním čase se dá zažít ledacos. Třeba zemřít velmi bizarním způsobem: zazděný v komíně, na sobě kostým Santa Clause. Čím se mrtvý muž provinil, že si zasloužil tak krutou smrt? Anebo se neprovinil vůbec ničím a stal se jen figurkou v šílené hře vraha?

Odpověď na tuto otázku nabídne detektivovi Marku Heckenburgovi svátek svatého Valentýna. V autě je nalezena dvojice mladých milenců, srdce mají probodnuté šípem. Ne, tohle už nelze považovat za náhodu. Heckenburg si může být jistý, že hledá vraha, pro něhož je zabíjení svébytný rituál, morbidní oslava tradičních svátků v kalendáři.

Pachatel, kterému policisté začnou přezdívat Znesvětitel, zjevně plní jakousi vyšinutou misi. Takoví lidé se nikdy nezastaví, dokud nedojdou až do konce. Kolik svátků ještě hodlá Znesvětitel krvavě oslavit? Kolik lidí ještě bude muset zemřít, než ho Heckenburg zastaví?

 

Znesvětitel

Autor: Paul Finch

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Zuzana Pernicová
Počet stran: 448
Vazba: pevná
Vydáno: 4/2017
ISBN: 978-80-7498-207-1

Přečtěte si více o knize Znesvětitel, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

„Alane?“ ozvalo se.
S přidušeným výkřikem se otočil.
Z otvoru v podlaze na něj zíral Rodwell. Přesněji řečeno zíral na vytažený pendrek.
„Byl už jsi…“ Ernshaw se ohlédl po schodišti a dál poslouchal. „Byl už jsi tady? Myslím, jestli už jsi sem nahoru přišel a pak ses zase vrátil dolů.“ Rodwell zavrtěl hlavou a vynořil se z únikového východu celý. „Měl jsem pocit, že jsem někoho zahlídnul…“ Když se teď nad tím Ernshaw zamyslel, už si tou „postavou“ vůbec nebyl tak jistý. Že by to byl jen stín, který rozpohyboval světlem baterky? „Možná se mi to jenom zdálo…“
Rodwell taky vzhlédl nad schodiště. Pak po něm beze slova vykročil vzhůru; měl co dělat, aby svou mohutnou postavu mezi stěnami propasíroval. (str. 14)

 

O autorovi

Paul FinchPaul Finch býval policistou a novinářem. Postupně obě profese pověsil na hřebík, ovšem jen proto, aby je přetavil v profesi novou: stal se spisovatelem a scenáristou. (Měl koneckonců na co navázat, poněvadž jeho otec Brian Finch byl jedním ze spoluscénaristů Coronation Street, britského televizního kultu ze šedesátých let.) Na svém autorském kontě má dnes Paul Finch několik epizod slavného seriálu Poldové, podílel se i na kultovním sci-fi fenoménu Doctor Who. Největší slávu si však vydobyl svými thrillery, zejména sérií s ústřední postavou Marka Heckenburga, jejímž prvním dílem, nazvaném pragmaticky Stalkeři, představujeme Paula Finche také českému čtenáři.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Znesvětitel

Vyšinutý vrah své činy páchá v období svátků, které obvykle bývají spojovány se šťastnými okamžiky a oslavami. Právě proto mu policie v čele s detektivem Markem Heckenburgem začne přezdívat Znesvětitel. První oběť byla v kostýmu Santa Clause zazděna do komína, zatímco dvojice mladých milenců má srdce probodnuté šípem. To už nemůže být náhoda! A vyšetřovatelé si musí pospíšit a zločince dopadnout, protože se blíží Velikonoce, což pro něj bude příležitost znovu udeřit.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Znesvětitel vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Znesvětitel
probíhá od 28. dubna do 11. května 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 krimi thrillery Znesvětitel

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZnesvětitel

Finch, Paul

Domino, 2017

Napsat komentář