Každý z nás je originál

Originaly
Každý z nás může změnit svět či alespoň jeho kousek. S tímto tvrzením přichází Adam Grant, profesor psychologie a konzultant, ve své knize, která má pomoci lidem uskutečňovat jejich malé i velké nápady. Nechybí ani příklady z praxe, na kterých dokazuje pravdivost svých slov. Proto neváhejte a zkuste své nápady uskutečnit…

Každý z nás je originál. Každý může přijít s nápadem, který změní svět nebo aspoň kousek světa kolem nás. Případné obavy z rizika jsou naprosto přirozené a neměly by vás odradit. Autor, profesor psychologie práce a konzultant řady významných firem, vám radí, jak pro svůj nápad získat spojence, jak si správně načasovat akci, jak podporovat kreativitu u svých dětí a v kolektivu. Uvádí spoustu příběhů významných osobností, které významně zasáhly do světa politiky, technologií, obchodu, sportu či zábavy.

Ukázka z knihy

Tlak na to, abychom se přizpůsobili systému, na nás začíná působit dřív, než si to vůbec jsme s to uvědomit. Pokud se zamyslíme nad tím, jací jsou to lidé, kteří po sobě zanechají pomyslný důlek ve vesmíru, napadnou nás zřejmě nejdřív zázračné děti. Tihle géniové se ve dvou letech naučí číst, ve čtyřech hrají Bacha, v šesti letech zvládnou diferenciální počet a v osmi mluví plynně sedmi jazyky. Jejich spolužáci se klepou závistí, jejich rodiče mají pocit, že vyhráli v loterii. Ale abych parafrázoval T. S. Eliota, jejich kariéra nekončí zvučnou ranou, ale ubohým fňukáním. (str. 23)

Originály

Jak nonkonformisté hýbou světem
Autor: Adam Grant
Přeložila: Jana Svašková

Počet stran: 376
Vazba: vázaná
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-8111-398-7
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Originály vydalo nakladatelství Noxi.

O autorovi

Adam Grant, profesor na prestižní Whartonské obchodní škole při Pensylvánské univerzitě, působí zároveň jako konzultant pro mnoho významných firem a organizací od Googlu až po OSN a pravidelně přispívá do listu New York Times. Mimo jiné je autorem knihy Dávat a brát.


Vydavatelství Noxi působí na českém a slovenském knižním trhu od roku 2004 a jeho zakladatelkou je Jana Mišíková. Zatím vydalo téměř 200 knih a nabídku stále rozšiřuje. Čtenářům nabízí úspěšné tituly, které se v zahraničí staly bestsellery, především pak knihy o zdravém životním stylu ale i kvalitní beletrii.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOriginály
Jak nonkonformisté hýbou světem

Grant, Adam

Noxi, 2016

Napsat komentář