Zahrajte si o pohled na problémy Evropské unie

evropske-rozpory-ve-svetle-migrace-perex
Evropská unie se v současné době potýká s migrační krizí, ale ta rozhodně není jediným zdrojem napětí mezi členskými státy. O dalších skrytých rozporech si můžete přečíst v knize sociologa a poslance Evropského parlamentu Jana Kellera.

Nesoulad uvnitř Evropské unie

Kniha reaguje na současnou migrační krizi, ale ta není jejím hlavním tématem. Pojednává o hlubších strukturních napětích a rozporech skrytých v základech Evropské unie. Autor vychází z dokladů o narůstajících nerovnostech mezi regiony a zeměmi EU a objasňuje, proč se nedaří rozšířit koncept sociálně tržní ekonomiky na Evropskou unii jako celek. Sleduje rozpory mezi strategiemi velkých korporací a mechanismy solidarity, které financují převážně střední vrstvy. Na řadě příkladů ukazuje, jak se Evropské unii nedaří propojit prvek konkurence s principem solidarity a jak tento nesoulad vyvolává napětí a konflikty mezi různými skupinami zemí EU.

V čem spočívá rozpor mezi kupeckou a občanskou logikou? Proč se zvyšují nerovnosti mezi různými částmi Evropské unie? Myslí někdo vážně boj proti daňovým rájům? Kdo zajišťuje solidaritu v Evropě? Může Evropa vzkvétat, když střední vrstvy chřadnou? Co ve skutečnosti znamená sociální integrace? Víme, jaké Evropy chceme více?

 

Evropské rozpory ve světle migrace

Autor: Jan Keller

Vydalo: nakladatelství SLON
Počet stran: 228
Vazba: brožovaná
Vydáno: 4/2017
ISBN: 978-80-7419-249-4

Přečtěte si více o knize Evropské rozpory ve světle migrace, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství SLON.

slon-nakladatelstvi-logo

SOCIOLOGICKÉ NAKLADATELSTVÍ (ve zkratce SLON) vzniklo v roce 1991 jako společný podnik Aleny Miltové a Jiřího Ryby a takto funguje dodnes. Přináší na trh knihy z oboru sociologie, politologie, sociální politiky a sociální práce, kulturní a sociální antropologie, moderních dějin, psychologie a příbuzných oborů. V Sociologickém nakladatelství dosud vyšlo více než 170 titulů, z toho mnohé ve druhém či dalším vydání. Překlady tvoří asi třetinu produkce nakladatelství, ostatní knihy jsou od domácích (případně slovenských) autorů.

 

Vyhrajte knihu Evropské rozpory ve světle migrace

Sociolog, publicista a od roku 2014 také poslanec Evropského parlamentu Jan Keller ve své knize čtenářům nabízí pohled na rozpory skryté v samých základech Evropské unie. V současné době, kdy vládne migrační krize, se právě tyto strukturní dysfunkčnosti projevují více než jindy a přináší s sebou napětí a konflikty mezi členskými státy. Jaké otazníky s touto situací vyvstávají? To včetně odpovědí na ně si můžete přečíst právě nyní.

Ve spolupráci s nakladatelstvím SLON vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Evropské rozpory ve světle migrace vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Evropské rozpory ve světle migrace
probíhá od 21. dubna do 4. května 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Evropské rozpory ve světle migrace

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeEvropské rozpory ve světle migrace

Keller, Jan

SLON, 2017

Napsat komentář