Nenechte si ujít v týdnu od 24. do 30. dubna

nenechte_si_ujit
Ani poslední dubnový týden nebude výjimkou a opět nabídne všem knihomolům plno zábavy. Napříč naší zemí se koná mnoho akcí zaměřených na svět literatury a knih. Nenechte si je ani vy ujít, rozhodně je o co stát.

Z naší nabídky si jistě vyberete, přinášíme vám tipy na zajímavé křty, setkání s autory i veřejná čtení. Nudit se tedy určitě nebudete.

Hned v pondělí 24. dubna se mohou těšit fanoušci Zdeňka Svěráka, který bude v pražském Paláci knih Luxor křtít svoji novou knihu Tiché šlapací království. Autor napsal tento příběh v šedesátých letech jako rozhlasovou pohádku, v roce 1968 ale byla smazána jako nežádoucí, protože až příliš připomínala situaci v tehdejším Československu. Vypráví o království, kde se nesmí mluvit nahlas, a pokud někdo zákaz poruší, musí do vězení. Tato pohádka je opravdu nadčasová a zaujme nejen děti, ale i jejich rodiče. Křest spojený s autogramiádou začíná v 17.00.

V pondělí 24. dubna začíná v Krajské knihovně Františka Bartoše ve Zlíně festival Literární jaro Zlín 2017. Trvá až do 5. května, takže budete mít dostatek času na osobní setkání se současnými autory. Po dobu festivalu je připravena řada jedinečných akcí, během kterých zjistíte, co je ve světě literatury nového, a načerpáte také inspiraci. Podobný program naleznete na stránkách festivalu.

A znovu Praha. V úterý 25. dubna se v Literární kavárně Řetězová bude křtít kniha Miloše Hoznauera Lodní kufr. Tento oblíbený češtinář a vynikající učitel schovával po léta svoje texty do velkého lodního kufru. Z příběhů nejprve stvořil knihu Cesta do hlubin kantorovy duše a nyní vychází další kniha plná vzpomínek na ty nejzásadnější okamžiky autorova života. Postupně se od dětství a studií dostává až k současnosti a vy tak budete mít skvělou příležitost poznat blíže Hoznauerův život. Křest novinky začíná v 18.00.

Arnost_Goldflamúterý 25. dubna se podíváme do Brna. V Mahenově památníku se můžete zúčastnit setkání s Arnoštem Goldflamem. Tento brněnský herec, dramatik a spisovatel bude mimo jiné číst ze svých knih. Je autorem například titulů Horror a další hrůzyMůj strýc OdysseusPříhoda málo uvěřitelná či Standa a dům hrůzy. Pokud jste si i vy oblíbili styl tohoto nezapomenutelného muže, rozhodně se přijďte podívat, začátek je stanoven na 17.00.

úterý 25. dubna se koná atraktivní akce i na severu země. Do Severočeské vědecké knihovny v Ústí nad Labem dorazí Listování. Tentokrát se bude listovat knihou Nicka Cavea Smrt Zajdy Munroa, jejíž hlavní hrdina je nenapravitelný sukničkář s velice bujnou fantazií. Pokud chcete nahlédnout do jeho života, rozhodně se přijďte podívat v 18.00 do knihovny, účinkovat budou Věra Hollá, Pavel Oubram a Gustav Hašek.

Ve středu 26. dubna můžete do Paláce knih Luxor v Praze dorazit na besedu se švédskou spisovatelkou s českými kořeny Simonou Ahrnstedtovou. Autorka nedávno vydala svoji novou knihu Nepřátelé a milenci, která vypráví příběh dvou znesvářených švédských rodin. David a Natalia se ocitnou v nelítostném boji o moc a bohatství, a stačí jedna vášnivá noc, aby se vše hodně zkomplikovalo. Více se o tomto tajemném příběhu dozvíte od samotné autorky na besedě, která bude spojená také s autogramiádou. Začíná v 17.00.

pátek 28. dubna bude od 16.00 v ostravském Domu knihy křtít svoji novou knihu Blanický rytíř MUDr. Jan Cimický. Hlavním hrdinou je klinický psycholog Kvokanda, který na sobě začíná pozorovat příznaky vyhoření. Když se konečně dočká důchodu, rozhodne se splnit si svůj sen. Začne hledat hrobku s hliněnými bojovníky, podobnou, jakou našli v Číně. Mohla by se nacházet v legendami opředené hoře Blaník? Rozhodně si nenechte křest této knižní novinky ujít.

Na pátek 28. dubna se mohou těšit také návštěvníci Krajské knihovny v Pardubicích. V 18.00 zde začne již pravidelný pořad Poezie pod klenbou. Pokud máte zálibu v tajemnu či se rádi bojíte, je tento večer přímo pro vás. Tentokrát totiž budou hosty dva autoři hororové literatury Petr Boček a Honza Vojtíšek. O hudební doprovod se postará zpěvačka a harmonikářka Alexandra Niklíčková.

Navštivte některou z námi prezentovaných literárních akcí.

Další inspiraci můžete čerpat z našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář