I na Vondrušku se stála fronta!

vondruska_perex
I když by se možná někdo domníval, že na autogramiády českých autorů se davy nehrnou, opak byl pravdou. V pražských Arkádách proběhla autogramiáda historika Vlastimila Vondrušky…

Už zpovzdálí byl vidět dav lidí s knihami v rukou. Autogramiáda tohoto významného autora převážně historických detektivních románů se konala v pražském obchodním centru Arkády na Pankráci. V zástupu byly jak starší tak mladí lidé. Bylo vidět, že knihy Vlastimila Vondrušky se těší oblibě u všech generací.

Propagovaným románem byla na autogramiádě především Podivná svatba na Lichnici, kterou, stejně jako mnoho dalších, vydalo nakladatelství Moravská Bastei MOBA. Autor podepsal na přání samozřejmě i jiné knihy, jež si lidé měli možnost ve zdejším knihkupectví Dobrovský zakoupit, nebo si je přinesli z domova.

Vlastimil Vondruška vydal doposud více než dvacet pět historických románů. Nevyhýbá se ale ani mládeži. Jeho zatím poslední knihou určenou pro tuto mladší věkovou kategorii je Fiorella a hřbitov upírů. Podle jeho knihy vznikl také film Jménem krále v hlavní roli s Karlem Rodenem.

Foto: archiv autorky

Podivná svatba na Lichnici

Autor: Vlastimil Vondruška
Vydalo nakladatelství Moravská Bastei Moba

Při ústupu českého vojska z Bavorska se dostane v Mühldorfu zádní voj do obležení. V něm bojuje i Oldřich z Chlumu. Rytířům se podaří probojovat na svobodu, ale i když by měli slavit, jejich velitelé Smil z Lichtemburka a Vok z Rožmberka jsou nervózní. Záhy poté pozve Smil Oldřich na svůj hrad Lichnice, kde se má konat svatba jeho druhorozeného syna.

Když Oldřich na hrad dorazí, uvědomí si, že něco není v pořádku. Jako svatební hosté tu jsou všichni, se kterými se nedávno ocitl v obležení.Ani příprava svatby neprobíhá klidně, neboť dojde k prudké hádce mezi snoubenci.

Oldřich z Chlumu to rozmrzele sleduje, ale než stačí pochopit, co se vlastně děje, dojde k první vraždě.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePodivná svatba na Lichnici
Hříšní lidé Království českého

Vondruška, Vlastimil

Moravská Bastei MOBA, 2012

Napsat komentář