Agentka FBI a lupič-gentleman jsou zpět!

Janet Evanovich_Lee Goldberg_Stvanice
Hon na zločince ještě nikdy nebyl rafinovanější a zábavnější! Přesvědčte se o tom v pokračování detektivní série s napraveným zločincem Nickem Foxem a agentkou Kate O’Hareovou!

Nick Fox a Kate O’Hareová jsou jako oheň a střelný prach. On je víceméně napravený zločinec, ona agentka FBI. A jakkoli nepravděpodobně to zní, společně tvoří dokonalý tým. Tentokrát je jejich cílem Carter Grove, majitel impozantní sbírky kradeného umění. Grove je ale zároveň ředitelem největší bezpečnostní agentury na světě, a tedy rovnocenný soupeř. Divoká štvanice zavede Kate a Nicka do Skotska, Šanghaje, Montrealu a Washingtonu a nesourodá dvojice bude muset předvést svůj zatím nejtroufalejší kousek, aby Cartera poslala za mříže.

 

Štvanice

Autoři: Janet Evanovich, Lee Goldberg
Přeložila: Alžběta Lexová

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 155×212 mm
ISBN: 978-80-88096-55-9
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Štvanice vydalo nakladatelství Mystery Press.

 

Ukázka z knihy

„Nenávidím ho,“ řekla Kate.
„Koho?“
„Nicka Foxe. Kéž bych ho nikdy nepoznala. Kéž bych o něm nikdy neslyšela.“
Tentokrát obrátil oči v sloup Ryerson. „Jsi jím posedlá. Honíš se za ním už pět let. Dokonce jsi ho jednou chytila. V podstatě jste manželé.“
Prudce zahnula ke krajnici a vřítila se do úzkého prostoru mezi betonovými svodidly po levé straně a dopravní zácpou po pravé. Přímo před nimi ležela jedna z beden. Kate sevřela pevněji volant a šlápla na plyn. Ryerson se opřel o palubní desku a odvrátil pohled, jako by mu to snad pomohlo, kdyby se čelní sklo roztříštilo.
Těsně před srážkou Kate strhla volant, takže krabici nabrala jen bokem, a ta odlétla ke svodidlům. Kate prokličkovala mezi ostatními bednami a náklaďákem a zařadila se do rychlého pruhu, při čemž autobus na Ryersonově straně minula o pouhé centimetry. S uspokojením zaznamenala, že mu uniklo krátké, vyděšené vyjeknutí.
Za běžných okolností trvala cesta z Westwoodu do centra Los Angeles zhruba hodinu. Kate se tam ale díky pedálu na podlaze a kličkovacím manévrům dostala už za dvacet minut, a dokázala u toho sníst i jeden ze sendvičů.

 

Janet Evanovich a Lee Goldberg

evanovich-goldbergJanet Evanovich je americká bestsellerová autorka, jejíž knihy se pravidelně umisťují na předních příčkách žebříčku The New York Times. Je duchovní matkou neortodoxní hrdinky Stephanie Plumové, jejíž dobrodružství v současnosti čítají už dvaadvacet svazků, z nichž šest vyšlo i u nás. Přečtěte si naši recenzi knihy Za všechny peníze.  Sérii Fox & O’Hareová začala psát se scenáristou Leem Goldbergem, který stojí mimo jiné za seriály Můj přítel Monk nebo Diagnóza vražda a píše i vlastní romány, z nichž mu například Watch Me Die vynesl nominaci na knihu roku. Goldberg žije v Los Angeles s manželkou a dvěma dcerami. Přečtěte si náš článek o knize Podfuk. Více o autorech a jejich tvorbě naleznete na stránkách www.evanovich.com a www.leegoldberg.com.

Zdrojem informací a fotografie je tisková zpráva nakladatelství Mystery Press.


Nakladatelství Mystery Press se od svého založení v roce 2015 velmi rychle etablovalo na tuzemském knižním trhu jako specialista na detektivky, thrillery a krimi romány. V současnosti vydává zejména anglo-americké autory, z nichž pro české čtenáře objevilo např. Angličany Stevea Robinsona (genealogické thrillery Stopy v krvi a Hluboký hrob) a Tima Weavera (drsné krimi Není cesty zpět a Bez slitování), ale nebojí se ani velkých amerických jmen, jako jsou Janet Evanovich či Dan Simmons. Pod logem Mystery Pressu vycházejí rovněž knihy českých autorů, a to především v subžánrech klasické a historické detektivky, mysteriózního thrilleru či procedurální krimi.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠtvanice

Evanovich, Janet – Goldberg, Lee

Mystery Press, 2017

Napsat komentář