Získejte napínavé kočičí dobrodružství

Reittu_Zmata-a-zahada_potah_aufriss.indd
Zmáťa měl jet s rodiči a sourozenci vlakem k babičce, jenže to by nebyl on, aby se něco nezvrtlo. Díky tomu, že se na nádraží zasní, ocitne se v nesprávném vlaku. Jak si malý žlutočerný kocourek poradí?

Ztracený Zmáťa

Zmata-a-Zahada-Vsechno-dobre-dopadne-ukazka-1Ukončete nástup, velká kočičí jízda právě začíná!

Žlutočerný kocourek Zmáťa je snílek, věčně ztracený v myšlenkách. A jednou, cestou k babičce, se ztratí doopravdy! Ocitne se úplně sám v nesprávném vlaku. Naštěstí stejným vlakem cestuje i někdo další, tajemný kocour s ještě tajemnějším jménem – Záhada.

Záhada se se Zmáťou okamžitě skamarádí a slíbí mu, že ho doveze zpátky domů. Ale nejdřív spolu prožijí pořádné dobrodružství. A to už vlastně začalo! Do vlaku totiž právě přistoupili dva podezřelí hafani…

Napínavý příběh plný obrázků se skvěle hodí k předčítání i jako první čtení pro začínající čtenáře. Jasná volba pro všechny milovníky koček.

 

Zmáťa a Záhada

Všechno dobře dopadne!

Autorka: Ninka Reittu

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Barbora Musilová
Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Vydáno: 3/2017
ISBN: 978-80-7491-599-4

Přečtěte si více o knize Zmáťa a Záhada – Všechno dobře dopadne!, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Také si můžete prolistovat krátkou ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Zmata-a-Zahada-Vsechno-dobre-dopadne-ukazka-2Zmáťa vytáhl z pruhované kapsičky malé omalovánky, které mu dala maminka, aby se po cestě nenudil. Začal zuřivě vybarvovat, protože vybarvování ho vždycky uklidnilo.
Vlak zastavil v další stanici a dovnitř se začali hrnout noví cestující. Vtom ale nastal hrozný zmatek. Do vagónu totiž vtrhli dva děsiví hafani.
– Psí padouši! zalapal po dechu Záhada a přikrčil se ve stínu police na klobouky. Zmáťa se vmáčkl do sedadla, jak jen to šlo. (str. 12)

 

O autorce

Ninka Reittu (nar. 1982) je finská kreslířka a výtvarnice, věnuje se tvorbě komiksů a ilustrování knih pro děti a mládež. Žije v Severní Karélii, vyučuje výtvarnou výchovu, bydlí na staré faře a chová několik koček, psů a stádo ovcí. Jako spisovatelka debutovala autorskou knihou Zmáťa a Záhada – Všechno dobře dopadne! (2013), na niž navázala dalšími dvěma díly série. Pokračování Zmáťa a Záhada: Cesta za dobrodružstvím připravujeme na podzim 2017.
(Zdroj informací: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Zmáťa a Záhada – Všechno dobře dopadne!

Kocourek Zmáťa je snílek a jeho nepozornost ho často dostane do potíží. Nejinak je tomu i v příběhu, ve kterém se seznámí s kocourem Záhadou. Místo aby nastoupil s rodiči a sourozenci do vlaku směrem k babičce, ocitne se v jiném voze a navíc sám. Naštěstí si brzy najde kamaráda, který ho vezme pod svou ochrannou tlapku, a brzy po jejich seznámení začíná velké dobrodružství. Vydejte se s nimi na velkou kočičí jízdu i vy.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Zmáťa a Záhada – Všechno dobře dopadne! vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu
Zmáťa a Záhada – Všechno dobře dopadne!
probíhá od 6. do 19. dubna 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 dětské knihy Zmáťa a Záhada – Všechno dobře dopadne!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZmáťa a Záhada
Všechno dobře dopadne!

Reittu, Ninka

Host, 2017

Napsat komentář