Alkohol, metla literátů

Demon alkohol
Jack London. Kdo by neznal toto jméno. Dnes představovaná kniha je jeho autobiografickou zpovědí, kterou se táhne  jako červená niť  Londonův vztah k alkoholu a role alkoholu v různých etapách jeho života. Jedná se o psychologickou sondu do vlastního života.

„Je to živá, poctivá, prostá, dojemná, klasická kniha o pití,“ autor se zpovídá tak upřímně, jak dokáže. A London dál přiznal: „Jediná vada je, že jsem v té knize nepověděl celou pravdu, poněvadž jsem si netroufal. Ví se, že alkohol je král lhářů, zabiják se zkrvavenýma rukama a ničitel mládí, ale i vznešený chlapík, v jehož společnosti si připadáte jako ve společnosti bohů.“

Ukázka z knihy

Přihodilo se mi to všechno v den voleb. Za teplého kalifornského odpoledne jsem sjížděl ze své farmy do Měsíšního údolí, do malé vesnice, abych tam odevzdal svůj hlas „pro“ nebo „proti“ k celé řadě návrhů na úpravu zákonů v Kalifornii. Poněvadž bylo tenkrát horko, napil jsem se několikrát, než jsem odevzdal svůj hlas, a několikrát, když jsem jej odevzdal. Pak jsem se vracel přes pahorky porostlé vinicemi, a přijel jsem na farmu právě včas, abych se ještě trochu napil a navečeřel. (str. 5)

Podívejte se na pokračování ukázky.

Démon alkohol

Autor: Jack London
Přeložil: Jaroslav Albrecht

Počet stran: 246
Vazba: vázaná
Formát: 132×206 mm
ISBN: 978-80-7543-254-4
Doporučená cena: 229 Kč

 

Knihu Démon alkohol vydalo nakladatelství Alpress.

O autorovi

Jack London (vlastním jménem John Griffith Chaney) pocházel ze San Franciska. Od mládí vedl dobrodružný život: byl námořníkem, zlatokopem, členem pobřežní rybářské hlídky, pirátským lovcem ústřic, válečným zpravodajem i obyčejným tulákem. Rozmanité zážitky a zkušenosti bohatě zúročil ve své tvorbě. Od dětství hodně četl dobrodružnou literaturu, ale když se rozhodl sám psát, musel si počkat, než jeho drsný autorský styl začal slavit úspěch. Postupně se stal ve své době zřejmě nejlépe placeným spisovatelem a časem získal celosvětovou proslulost. Mezi jeho díla patří např. Tulák po hvězdách, Bílý tesák či Martin Eden.


Nakladatelství Alpress zaujímá na trhu s knihami jedno z předních míst a pro své čtenáře vydává knihy nejznámějších světových i českých autorů ve všech žánrech. Především to jsou romány pro ženy, romány pro muže, světová literatura, thrillery, dobrodružné a historické romány, příběhy ze života, knihy pro děti a mládež, komiksy, a také populárně naučná literatura z oblasti esoteriky, hobby, sportu. Nechybí knihy o zdraví, zdravé výživě a také velmi žádané knihy záhad.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDémon alkohol

London, Jack

Alpress, 2017

Napsat komentář