Nemožné ihned, jak uvěříte, zázraky do 24 týdnů

Obálka knihy
Úspěšný obchodník Charles Francis Haanel, který žil na přelomu 19. a 20. století, sepsal průvodce, podle něhož se můžete vydat za štěstím a úspěchem. Vydal jej kolem roku 1912 a nyní se ve zpracování Heinze Lynera opět vrací.

Na pultech českých knihkupectví se objevil Klíč mistrů, který vydala Mladá Fronta. V podtitulu se ptá sám sebe, jak docílit úspěchu, a slibuje metody k ovládnutí vnitřní síly ve 24 týdnech. Publikace vychází z původní publikace Ch. F. Haanela a vysvětluje principy práce s energií, podvědomím a dušení silou tvořivosti.

Kniha obsahuje 24 kapitol pro 24 týdnů. Čtenář by se měl věnovat každý týden jedné kapitole a pomalu promýšlet předkládané ideje. Vždy dostane úkol, cvičení, které mu pomůže pochopit další kapitolu a postupně zvládnout celou strategii. Každá kapitola je uvedena průvodním dopisem, následují v bodech seřazené informace, cvičení, shrnutí v podobě otázek a odpovědí. Autor tak svému čtenáři pomalu představuje svou metodu, ukazuje, jak funguje v praxi, vysvětluje tvořivost lidské mysli a fungování našeho mozku. Napovídá, jak využívat všemohoucí sílu, předestírá výsledky, kterých můžete dosáhnout, ukazuje příčiny a následky našich rozhodnutí i přání, připomíná sílu soustředění, popisuje zákony, podle nichž žijeme, pomáhá získat duchovní porozumění, zdůrazňuje rozdíly mezi symboly a skutečností, objasňuje zákon přitažlivosti, popisuje ducha věcí a snad také přivádí na cestu k úspěchu. Zda uvěříte, porozumíte a vyzkoušíte, je jen a jen na vás.

Co je tedy podle něj základem úspěchu? Ve zkratce naše mysl a víra. Na začátku všeho stojí tvořivost myšlenky a víra v to, že díky ní dokážeme přetvářet reálný svět. Cokoli, co si dokážete představit, můžete také uskutečnit. Pokud se na svůj cíl budete soustředit, věřit v něj i ve své schopnosti a nevzdáte se.

Haanel vypráví také svůj vlastní příběh. Jako dítě trpěl smrtelnou chorobou. Lékaři mu nedávali moc nadějí na vyléčení, ale on si každý den ráno a večer opakoval, že je úplný, celý, dokonalý, silný, mocný, milující, harmonický, šťastný. Přesvědčoval sám sebe i všechny okolo. Vyléčil se. Dokázal si představit a uvěřit, že je zdravý, a pak skutečně byl.

Ukázka z knihy

Říkávalo se, že člověk se zcela přestaví každých sedm let, ale někteří vědci dnes tvrdí, že se zcela obměníme každých jedenáct měsíců, takže nám ve skutečnosti je pouze jedenáct měsíců. Jestliže si tedy vady do svého těla zabudováváme rok co rok, pak můžeme ze všeho vinit jenom sami sebe. (str. 75)

Publikace má i vlastní webové stránky, kde najdete další fanoušky této metody a knihy. Já se musím přiznat, že mě nenadchla. Četla jsem již několik jiných zpracování této problematiky a všechny pro mě byly srozumitelnější a zajímavější. To však neznamená, že bych knihu nedoporučovala. Každému vyhovuje jiný přístup. A je poměrně lákavé si moderní pojetí osvěžit pojetím ze začátku 20. století.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKlíč mistrů
Jak docílit úspěchu?

Haanel, Charles F.

Mladá fronta, 2012

Napsat komentář