Zahrajte si o sarkastický román o úniku z reality

Lars Vasa johansson_Kouzelnikuv unik z reality
Anton se živí jako kouzelník a během svého vystoupení zvládá neuvěřitelné věci. V reálném životě si však nedokáže bez potíží koupit ani hrnek kávy. Pomůže mu zvláštní nehoda nedaleko národního parku Tiveden změnit život k lepšímu?

Nedobrovolná návštěva magického lesa

Může magický les dát domýšlivému kouzelníkovi za vyučenou?

Jakožto kouzelník dokáže Anton jednou rukou za zády rozvázat složité uzly. Jakožto člověk si sotva zvládne koupit hrnek kávy, aniž se přitom dostane do potíží. Vlastně by měl být celkem spokojený, ale občas si nemůže pomoct a myslí na přátele z mládí, Sebastiana a Charlottu, a na to, že tisíce lidí platí za zhlédnutí jejich velkolepé kouzelnické show spoustu peněz, zatímco on sám vystupuje v neutěšených pečovatelských domech. Život je někdy pekelně nespravedlivý.

Pak má navíc Anton během svého turné nehodu – poblíž švédského národního parku Tiveden narazí autem do pohovky stojící přímo uprostřed silnice. Zabloudí v prastarém lese a zjistí, že se to tam hemží nadpřirozenými bytostmi a nevysvětlitelnými jevy. Nedobrovolně se zaplete do pradávného boje mezi dobrem a zlem, ve kterém se ukáže, že Antonovým nejhorším nepřítelem je jeho vlastní osobnost.

Kouzelníkův únik z reality je sarkastický feel-good román o přátelství, závisti, lásce a o tom, co se stane, když nepomůžete natrhat květiny malé holčičce.

 

Kouzelníkův únik z reality

Autor: Lars Vasa Johansson

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Marie Voslářová
Počet stran: 340
Vazba: vázaná
Vydáno: 2/2017
ISBN: 978-80-7491-848-3

Přečtěte si více o knize Kouzelníkův únik z reality, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Také si můžete prolistovat krátkou ukázku a přečíst náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Můj ironický komentář očividně prolétl nad její hlavou, aniž ji zasáhl. Rudovláska jen spokojeně přikývla, chvíli si něco ťukala do mobilu a potom si šla po svých.
Poslední vystoupení před letním slunovratem, který měl změnit můj život, mi vycházelo skvěle. Po jednom triku, kdy jsem z vysokého klobouku vyčaroval sklenku šampaňského, jsem se stařečků v publiku zeptal, jestli by si nechtěli společně trochu zazpívat. Do ničeho podobného jsem se normálně nepouštěl, ale připadalo mi, že „Malé žabičky“, „Farářova malá vrána“ nebo jiná písnička, která se zpívá na oslavách slunovratu, by se jim mohla líbit. Vypadali úplně nadšeně a čekali, až spustím.
„Poslouchejte, napadla mě jedna věc. Mám totiž dneska narozeniny. Nečekám, že byste mi chtěli zazpívat, ale zase je fajn, že všichni znáte text. Co říkáte?“ (str. 14)

 

O autorovi

Lars Vasa Johansson je jeden z nejlepších švédských scenáristů. Napsal scénáře pro řadu oblíbených švédských televizních seriálů a celovečerních filmů všech možných žánrů. Pracuje také na vývoji filmových a televizních produkcí v USA. Je spoluautorem vúdú série pro mladé čtenáře. Kouzelníkův únik z reality (2016) je jeho první samostatný román, vychází také ve Španělsku, Francii nebo Německu.
(Zdroj informací: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Kouzelníkův únik z reality

Hlavní hrdina Anton se živí jako kouzelník a je i celkem žádaný, přesto si občas se závistí vzpomene na své přátele z mládí, kteří vydělávají za účinkování ve velkolepé kouzelnické show spousty peněz. Přestože sám nijak nestrádá, nevystupoval nikdy na významnějším místě, než je pečovatelský dům. Právě po cestě z jednoho takového vystoupení se mu stane bizarní nehoda. Kde se vzala uprostřed silnice poblíž švédského národního parku Tiveden pohovka? To už si přečtěte ve feel-good románu, jehož autorem je švédský scénárista Lars Vasa Johansson. Ten je sice mezi spisovateli novou tváří, ale rozhodně jeho dílo stojí za přečtení.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Kouzelníkův únik z reality vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Kouzelníkův únik z reality
probíhá od 9. do 22. března 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Kouzelníkův únik z reality

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKouzelníkův únik z reality

Johansson, Lars Vasa

Host, 2017

Napsat komentář