Papír a jeho tajemství

papir
Papír je věcí každodenního života – čteme knihy na něm vytištěné, píšeme si na něj poznámky a učíme se z nich, a potom zmuchláme a vyhodíme. Papír pro nás není nic výjimečného. Ale přitom se s ním dá dělat tolik krásných věcí! Přesvědčte se o tom…

V knize Souboj barev se pro děti mohou stát barvičky živými bytostmi, které jim budou pomáhat rozvíjet se ve všech směrech.

Souboje barev

Autor: Hervé Tullet
Přeložil: Martin Bedřich

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 275×320 mm
ISBN: 978-80-262-1163-1
Doporučená cena: 225 Kč

Knihu Souboje barev vydalo nakladatelství Portál.

Netradiční sešit Hervé Tulleta, oblíbeného autora Knížky a Barev, nabízí dětem na každé dvojstraně skvělá prostředí pro nesmrtelné souboje pastelek, tužek a fixek. Zábavná kniha jak pro dvojici, tak samotné dítě rozvíjí představivost a výtvarné cítění, ale především nabízí materiál na spoustu času legrace.

barvy

 

Podívejte se na více na stránkách nakladatelství (v dolní části stránky).

————————————————

Vyrobte si nádherné papírové květiny, které vám nikdy nezvadnou, a přitom vypadají jako živé!

100 snadných papírových květin

Autorka: Kelsey Elamová
Přeložila: Jitka Michálková

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 250×200 mm
ISBN: 978-80-7359-514-2
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu 100 snadných papírových květin vydalo nakladatelství Metafora.

Květiny vždy potěší. A to nejen ty skutečné, jimž musíte vyměňovat vodu ve váze a nakonec je zvadlé vyhodíte, ale i ty, které nezvadnou nikdy
– papírové. Kniha nabízí sto návodů na výrobu úžasných papírových květin. Jednoduché, dopodrobna vysvětlené pracovní postupy, od barvení, vystřihování a sestavování vlastních nádherných květinových vazeb. Rádi byste si oživili pracovní stůl? Pořídili si nevšední dekoraci do obýváku? Obdarovali přátele? Nebo byste chtěli všem vyrazit dech originální výzdobou při slavnostní události? Pak je tato kniha přesně tím, co hledáte. Najdete zde inspiraci k tvorbě překrásných květin, z nichž se budete moci těšit bez ohledu na roční období. Papírové květiny rozzáří barvami svatební tabuli, vyniknou jako nápaditá výzdoba interiérů a poslouží i jako drobný dárek nebo ozdoba do vlasů. Mimo přehledných návodů najdete v knize také neodolatelné ilustrační barevné fotografie a detailní šablony

————————————————

Tuny papíru nemusíte spotřebovat jen na psaní, kreslení je k tomu také skvělou příležitostí! Proč se tedy nenaučit kreslit například manga?

Naučte se kreslit – Manga

Autor: Mark Crilley
Přeložila: Michaela Ženatá

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 2.1×275 mm
ISBN: 978-80-7413-337-4
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Naučte se kreslit – Manga vydalo nakladatelství Zoner Press.

Bestseller o kreslení mangy konečně v českém překladu! Milovníci mangy, komiksů a kreslení vůbec, dejte si pozor! Právě na vás útočí světoznámý kreslíř Mark Crilley se svou odzbrojující schopností naučit vás perfektně kreslit mangu. A to není vtip! Manga, to nejsou jen velké zářivé oči a podivné vlasy. V této knize se naučíte vše, abyste dosáhli autentického manga stylu
– od kreslení obličejů a postav až po navrhování úžasných dramatických scén. Naučíte se jednoduché triky pro kreslení správných tělesných proporcí a jak pomocí několika základních linek vytvořit dokonalý výraz obličeje. Navíc získáte spoustu inspirace k tomu, aby vaše dílo mělo osobitý výraz a bylo nabité akcí. Vše, co potřebujete k vytvoření těch nejlepších manga příběhů! 30 cvičení ve stylu krok za krokem vám ukáže, jak kreslit obličeje a postavy různého věku a typů. Inspirativní galerie obsahující 101 očí, 50 způsobů, jak kreslit ruce, 40 účesů, 12 základních výrazů obličeje, 30 klasických póz a další. Cvičení pro vytvoření různých realistických prostředí. Pokročilé lekce o pozadí, práci s inkoustem, sekvencích a možnostech rozvržení obrázku.

manga

 

Neváhejte si prolistovat celou ukázku!

————————————————

Objevte magickou historii papíru. V dnešní době je papír zoufale přehlížen, ale bez papíru… Přečtěte si, co by bez něj bylo!

Bílá magie. Epocha papíru

Autor: Lothar Müller
Přeložil: František Ryčl

Počet stran: 408
Vazba: brožovaná
Formát: 132×210 mm
ISBN: 978-80-7491-243-6
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Bílá magie. Epocha papíru vydalo nakladatelství Host.

Proč je papír pro lidstvo tak důležitý?

V době nástupu digitálního věku se papír může jevit jako přežitek. Lothar Müller ve své knize představuje obrovský význam papíru pro celou lidskou civilizaci a provádí čtenáře historií tohoto proměnlivého média. Popisuje cestu papíru z Číny přes arabský svět až do Evropy, kde od třináctého století až dodnes v různých podobách pronikl do každodenního života, a revoluci papírenské technologie v devatenáctém století, jež vedla ke vzniku moderního denního tisku.

Kniha nám skrze historické a literární ukázky nabízí jedinečný pohled na materiál, který je součástí našich životů. Myslíme si, že jsme pochopili Gutenbergovu éru, ale můžeme jí porozumět lépe, objevíme-li svět, který jí předcházel: epochu papíru.

papir

 

Nahlédněte do celé ukázkové kapitoly.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Jak nejraději tvoříte vy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Úvodní obrázek pochází ze sbírky uživatele Боби Димитров na flickr.com.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSouboje barev
Knížka na čmárání s Hervé Tulletem

Tullet, Hervé

Portál, 2017

zobrazit info o knize100 snadných papírových květin
Květiny, které nikdy neuschnou

Elamová, Kelsey

Metafora, 2017

zobrazit info o knizeNaučte se kreslit – Manga
30 lekcí kreslení od tvůrce populární Akiko

Crilley, Mark

Zoner Press, 2016

zobrazit info o knizeBílá magie: Epocha papíru

Müller, Lothar

Host, 2016

Napsat komentář