Vyhrajte neobvyklé svědectví v případu vražd

chladna-krev-perex
Když vrah v omšelém bytě dokončil své dílo zkázy, byl si naprosto jistý, že jeho čin zůstal beze svědků. Ve skutečnosti však Olivie Bechettová viděla každý jeho krok, i když její svědectví nebude na policii nikdo brát vážně. Proč?

Sny, které se plní

Děsivá vize vraždy, která se právě děje. A ještě děsivější vize vraždy, která se teprve stane…

Na podlaze omšelého bytu leží zmasakrované tělo mrtvé ženy. Vrah si je naprosto jistý, že žádný svědek neexistuje. Mýlí se. Každý jeho krok sledovala jistá žena. Ne, nebyla přítomna na místě činu. Ležela ve své posteli na opačném konci města a snila hrůzný sen o brutální vraždě. A ráno ke svému zděšení zjistila, že její sen se opravdu udál…

Když Olivii Bechettovou o pár týdnů později probere ze spaní další hrůzná vize, rozhodne se jít na policii. Popíše detektivu Bentzovi, co ve snu viděla, ale on zůstává skeptický. Nepřesvědčí ho ani nález mrtvoly, zavražděné přesně tak, jak popsala Olivie.

 

Chladná krev

Autorka: Lisa Jackson

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Jakub Volný
Počet stran: 520
Vazba: pevná
Vydáno: 2/2017
ISBN: 978-80-7498-195-1

Přečtěte si více o knize Chladná krev, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. Navíc si můžete přečíst také krátkou ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

Viděl ji.
Napůl běžela, měla skloněnou hlavu, prsty křečovitě svírala kapuci kabátu. Spěchala temnotou ke kostelíku.
Vyvolený čekal schovaný za magnolií. Krčil se ve stínu, krev mu zběsile tepala v žilách, svaly měl napjaté, nervy natažené jako struny na klavíru.
Tak snadno by ji mohl chytit. Stačily by tři rychlé kroky, aby ji dostihl a odtáhl pryč. A to přímo pod nosem jejího otce, který na ni v kostelíku čekal. Tahle myšlenka ho naplnila vzrušením.
Musel si ale připomenout, že její čas teprve přijde. Nyní byly na řadě jiné.
Zastavila se pod malou stříškou nad vchodem. Sundala si kapuci a protřepala si vlasy. Na záda jí spadla kaskáda hustých lesklých rusých loken. Vyvolený polkl a v rozkroku pocítil lehké zaškubání.
Toužil po ní.
Chtěl ji tak moc, až ho to bolelo. (str. 5)

 

O autorce

Lisa-JacksonLisa Jackson přišla ke spisovatelské profesi čirou náhodou. Nezačala psát proto, aby naplnila své literární ambice, ale aby zaplnila smysluplnou činností volné večery. Svého rozhodnutí nemusela vskutku nikdy litovat. Každá její novinka se bezprostředně po vydání ocitá na špičce žebříčku nejprodávanějších knih nejen v domovských Spojených státech, ale i ve třicítce dalších zemí. V posledních letech vyšly například knihy Nikdy neumírej sama (2016), Zasluhuje zemřít (2017), nebo druhá vydání prvních dvou titulů z oblíbené série New OrleansHorká krev (2017) a Chladná krev (2017).
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Chladná krev

Olivii Bechettovou v noci trápil živý sen, ve kterém zblízka sledovala každý krok brutálního vraha. Po probuzení se na tento hrůzný zážitek snaží co nejrychleji zapomenout, ale to nebude možné. Záhy totiž zjistí, že její vize se stala skutečností. Když se o několik týdnů později události opakují, rozhodne se vyhledat detektiva Bentze, který však celou situaci pokládá za výmysl, ačkoliv se zločin opravdu stane. Kolik nevinných obětí bude muset ještě zemřít, než Olivie přiměje policii, aby jí uvěřila? To si přečtěte v druhém vydání úspěšné knihy od Lisy Jackson.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Chladná krev vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Chladná krev
probíhá od 24. února do 9. března 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Chladná krev

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeChladná krev

Jackson, Lisa

Domino, 2017

Napsat komentář