Zasoutěžte si o pokračování bestselleru Plavec

Bratr-perex
Máte rádi thrillery, ve kterých nejde jen o to, jak zabránit zločinu, ale které se dotýkají i společenských témat? V tom případě jistě uvítáte novou knihu Joakima Zandera, která se nevyhýbá ani ožehavým politickým problémům současnosti.

Je bratrova smrt skutečná?

Nejžhavější politická témata naší doby v pokračování bestselleru Plavec.

Jásmín Adžamová utekla před svou minulostí z drsného stockholmského předměstí Bergort do New Yorku. Ve Švédsku nechala svého bratra, který se postupně radikalizuje a odchází bojovat do Sýrie. Jednoho dne dostane Jásmín zprávu o jeho smrti a rozhodne se vrátit. Ve Stockholmu zároveň pátrá po tom, kdo stojí za současnými pouličními nepokoji. Mohou nějak souviset s osudem jejího bratra? A je skutečně mrtvý?

V Londýně mezitím Klara Walldéenová našla práci v institutu pro lidská práva a připravuje zprávu o důsledcích privatizace některých policejních složek. Výsledky svého výzkumu má představit na zasedání ministrů Evropské unie ve Stockholmu. Když v jejím okolí začne docházet k děsivým událostem, pochopí, že může nevědomky přispívat k velice temné agendě.

 

Bratr

Autor: Joakim Zander

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Karolína Kloučková
Počet stran: 432
Vazba: vázaná
Vydáno: 2/2017
ISBN: 978-80-7491-558-1

Přečtěte si více o knize Bratr, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Také si můžete prolistovat krátkou ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Na ulici Drivvedsvägen hoří auto, sledujeme, jak pneumatiky vybuchují žárem, skla se tříští a střepy jako ledové krystalky dopadají do sněhu; průsvitné úlomky beznaděje a rozptýlení. Stejně jako kterýkoli jiný večer letošní zimy. Děti už ani neutíkají na protější chodník, stojí tak blízko auta, že se jim plameny odrážejí v bělmu vytřeštěných očí a pálí je na kůži. Přesně vědí, jak dlouho trvá, než se ozvou sirény, nemají naspěch, nemají co zmeškat, dokonce už ani nemají od čeho utíkat.
Ale my nezůstáváme, máme větší cíl, už nejsme holátka, co podpalují auta, jsme orli a sokoli, dravci s ostřejšími zobáky, špičatějšími drápy, potřebujeme větší kořist. Jorge, Lišák, Mehdí a Bounty. Otáčím se ke svým kumpánům, jejich postavy vidím v záři ohně jen jako stíny. V srdci mi něco neustále narůstá. Už tě nepronásleduju. Je to tak dávno, co ses přestala pohybovat mezi námi. A ačkoli každou noc, když jdu spát, dopadá na stěnu v mém pokoji tvůj stín, jsou to oni, moji přátelé, mí kámoši, kteří jsou jako já. Stejně zbyteční a naivní. Stejně prázdní a unavení. (str. 11)

 

O autorovi

joakim_zanderJoakim Zander (nar. 1975) vyrůstal ve Švédsku, Sýrii a Izraeli, střední školu absolvoval v USA. Pracoval v Evropském parlamentu a Evropské komisi v Bruselu. Jeho první román Plavec (2013; česky Host 2015) se stal mezinárodním bestsellerem. Druhý díl Bratr (2015) vychází v devětadvaceti zemích a dostal se do užší nominace na cenu Nejlepší detektivní román roku, udělovanou Akademií švédských autorů kriminální literatury, i do žebříčku bestsellerů německého týdeníku Der Spiegel.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Bratr

Vydejte se na drsné stockholmské předměstí Bergort, do New Yorku, Londýna i Sýrie. S druhým dílem ze série s Klarou Walldéenovou, kterou znáte už z předchozí knihy Joakima Zandera Plavec, zkrátka procestujete celý svět. Právě do Ameriky utekla Jásmín před svou minulostí, ale společně se Švédskem opustila i svého bratra Fádího. Ten se s jejím odchodem nevyrovnal, radikalizoval se a odešel za své přesvědčení bojovat do Sýrie, kde podle všeho v boji zemřel. Ale je tomu skutečně tak? To už si přečtěte sami…

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Bratr vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Bratr
probíhá od 23. února do 8. března 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 thrillery Bratr

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBratr

Zander, Joakim

Host, 2017

Napsat komentář