Knihy pro dívky

Holka
Dnešní knižní tipy se zaměřují na mladší čtenářky. Lze v nich najít pravé přátelství jako mezi Ariou a Mikaylou, zažít exotické putování po Indii s Mirou a Džaunem a sledovat jejich prohlubující se pouto, či se vrátit do školy, které vládnou „superkrávy“.

Takovou kamarádku, jakou je Aria, by chtěla mít zajisté každá dívka. Aria totiž není obyčejná, je strážný anděl. Už se jí podařilo pomoci dvěma dívkám, a od vysloužení křídel ji dělí poslední úkol. Tentokrát je na řadě Mikayla, kterou trápí finanční situace její rodiny.

Aria je ta nejlepší kamarádka na světě, je totiž anděl strážný!
Aby si vysloužila křídla, která každý správný anděl musí mít, má za úkol pomoci třem různým dívkám. Dvě z nich už jsou šťastnější, třetí ještě zbývá.
Mikayla Stevensová je dvanáctiletá špičková tanečnice, které leží na ramenou tíha finanční situace její rodiny. Pokud se dostane na prestižní taneční školu, získá stipendium, které pokryje výdaje na školné i tanec. Proto dře do úmoru a tanec už jí nepřináší takovou radost jako kdysi. Ale jak jí má Aria pomoci?

Ukázka z knihy

Mikayla Stevensová je zlatá.
Takhle to slečna Annette vždycky říkala, ale dnes večer to platilo doslova. Měla na sobě zlatý trikot a tmavou kůži měla poprášenou zlatými třpytkami – pokaždé když se dotkla obličeje, trocha třpytek jí ulpěla na ruce. Zadívala se na svůj odraz v zrcadle a napadlo ji, že připomíná jednu z postaviček, které zdobí poháry pro vítěze. (str. 5)

Seznamte se blíže s Mikaylou v pokračování ukázky.

Můj anděl strážný: Poslední přání

Autorka: Victoria Schwabová
Přeložila: Jitka Ircingová
Ilustrovala: Bohumila Becerra-Gablasová

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 137×207 mm
ISBN: 978-80-00-04581-8
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Můj anděl strážný: Poslední přání vydalo nakladatelství Albatros.

zobrazit info o knize       zobrazit info o knize

O autorce

Spisovatelka dětské a young adult literatury Victoria Schwabová se narodila v roce 1987. Její matka pochází z Velké Británie otec je Američan. Sama Victoria o sobě říká, že má toulavé boty, které se nejraději prohánějí po pařížských ulicích nebo supí do anglických kopců. Jindy ji najdete v koutku nějaké nashvillské kavárny, jak vymýšlí nejrůznější příšery do svých nových knih.
Autorčina prvotina, temný pohádkový příběh pro mládež The Near Witch vyšla v roce 2011, od té doby napsala romány Dveře do prázdnoty, Archiv (v českém jazyce vyšlo v nakladatelství CooBoo), sérii pro děti Můj Anděl strážný (Albatros) a román pro dospělé Vicious.

Zdroj informací: nakladatelství Albatros

————————————————

Hlavní hrdinka Mira se rozhodla po smti svého dědečka vydat do Indie a poznat zemi, kde vyrostl. Po přistání ji oslní nejen zdejší exotika, ale i Džaun, který se stane jejím průvodcem. Navíc zjišťuje, že i její rodina ukrývá svá tajemství, a rozhodne se je odhalit, což ponese následky…

Mira Levensonová je bez sebe nadšením, že konečně letí do Indie, kde se má poprvé v životě setkat se svou tetou a sestřenicí. Již od přistání začne na Miru dorážet jak dusivé vedro, tak i příval nových a exotických zážitků, výjevů, zvuků a hluboko pohřbených rodinných tajemství… Jakmile se seznámí s Džanuem, vycítí, že mezi nimi vzniká pouto. Džanu se stane průvodcem, který jí ukáže krásnou i chaotickou Kalkatu. Nic není takové, jaké si to Mira představovala – a domov se náhle zdá být velmi daleko.
Mira je rozhodnutá během návštěvy Indie za každou cenu zjistit pravdu o své rodině. Bude ale muset udělat ještě jedno rozhodnutí, které někomu zlomí srdce.

Ukázka  knihy

Nemůžu se dočkat, až popadnu kufr a přejdu na druhou stranu.
Je skoro neuvěřitelné, že jsem konečně dorazila do Indie, já, Mira Levensonová, úplně sama… všemu navzdory. Čekali byste, že vás máma bude povzbuzovat, abyste jeli poznat zemi, ve které vyrostl váš dědeček. Ale ve skutečnosti jako bych to celé musela zařídit já… no, přesně řečeno, já a Prija, moje sestřenice z druhého kolena, stejně stará jako já. A kdybychom se my dvě potom, co děda umřel, nedaly dohromady přes Facebook, nejspíš bych teď tady nestála. (str. 9)

Jasmínové nebe

Autorka: Sita Brahmachariová
Přeložila: Barbara Hajná

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 130×195 mm
ISBN: 978-80-7529-221-6
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Jasmínové nebe vydalo nakladatelství Slovart.

————————————————

Superkrávy se vrací na scénu! Zatímco hlavní hrdinové, Anne Bea a Nils, se těší nové kamarádské přízni, tak superkrávy se mezi sebou rozhádaly, díky čemuž ve škole panuje poměrně klid. Jak dopadne blížící se Halloween? Vydaří se strašidelná party a koncert kapely Fak Jastin?

Být jiný není žádná sranda. Dost pomůže, když na to člověk není sám.
Na Anne Beu a Nilse, hlavní hrdiny úspěšné knihy Válka proti superkrávám, se usmálo štěstí. Krátkozraká albínka a malý nesmělý zrzek s hlavou jako záchodová štětka sice pořád nepatří k nejoblíbenějším sedmákům ve škole, ale aspoň už nejsou tak sami. Dokonce teď mají tolik kamarádů, že společně obsadí celý stůl v jídelně! Navíc se superkrávy rozhádaly a mají co dělat samy se sebou, takže ve škole je konečně trochu klid. Blíží se Halloween a s ním dvě netrpělivě očekávané události – strašidelná párty u tety Mony a první koncert kapely Fak Jastin. Ale kdo s nimi bude zpívat?
Život je občas jako horská dráha. Jen co se dostanete na vrchol, čeká vás sešup dolů. A sotva se trochu vzpamatujete, už se zase řítíte dolů. Ale pak se najednou objeví zatáčka, která všechno změní!

Ukázka z knihy

superkravy-a-more-trapasu-ukazkaSlibuju, že se dozvíte, od koho ta zpráva byla a co v ní stálo. Nejdřív vám ale budu muset říct, co se dělo v týdnech předtím, než jsem ji dostala.
Fakt sorry! Je to ale hrozně důležitý, protože jinak byste nepochopili, proč mi ta zpráva vůbec přišla!
Všechno to totiž začalo o dva týdny dřív jedním rozhovorem pod přístřeškem na kola na školním dvoře. Bylo to ve čtvrtek, protože Nils se mnou měl jít po škole domů. Mamka s taťkou pořád ještě nepřišli salse na kloub, takže k nám každý čtvrtek chodí teta Mona a dělá tacos. A tacos od tety Mony má Nils ze všeho nejradši. (str. 13)

Ohlasy čtenářů

První díl mě moc bavil. Hned jsem se začetla a nebyla schopná se od knížky odtrhnout.

– Barča, 13 let

Superkrávy a moře trapasů

Autorka: A. Audhild Solbergová
Přeložila: Aneta Grossová

Počet stran: 190
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7491-849-0
Doporučená cena: 259 Kč

 

Knihu Superkrávy a moře trapasů vydalo nakladatelství Host.

O autorce

A-Audhild-SolbergovaA. Audhild Solbergová (* 1975) je norská nakladatelská redaktorka, korektorka a recenzentka. Její prvotina Válka proti superkrávám (2014, přečtěte si naši recenzi) se krátce po vydání stala bestsellerem a byla zvolena nejlepší dětskou knihou norského knihkupeckého řetězce ARK za rok 2014 v anketě, v níž hlasovalo 10 000 dětí. Práva k vydání prvního dílu se prodala do sedmi zemí.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMůj anděl strážný: Poslední přání

Schwabová, Victoria

Albatros, 2017

zobrazit info o knizeJasmínové nebe

Brahmachariová, Sita

Slovart, 2016

zobrazit info o knizeSuperkrávy a moře trapasů

Solbergová, A. Audhild

Host, 2017

Napsat komentář