Řím, město přející lásce

Laska v Rime
Láska může mít mnoho podob a nevyhýbá se nikomu. V Římě se prolnou osudy hlavních hrdinů, kteří zažívají lásku v různých fázích, a to v prvopočátku, v manželství a na konci. Nechte se pohltit atmosférou italského města a odhalte jeho skrytá zákoutí.  

Zábavný a podmanivý román plný lásky a ryzí romantické radosti.
Příběh tří párů a jejich milostných vztahů zasazený do kulis historických památek Říma. Román analyzuje podoby lásky v okamžiku jejího zrodu, během zralého vztahu a na jejím konci. Všechny tři osudy se na konci příběhu překvapivě spojí.
Devatenáctiletá studentka umění Alice přichází do Říma za dobrodružstvím a inspirací, než se bezstarostně usadí se svým přítelem Danielem. Existuje něco jako láska na první pohled? A jak se pozná životní láska? Meg a Alec, věčně rozhádaní manželé z Los Angeles, cestují do Říma, aby osvěžili svůj milostný život, který v průběhu let, co se stali zaneprázdněnými rodiči a úspěšnými podnikateli, poněkud skomírá. Představují groteskní hlubiny typické manželské krize. Constance a Lizzie sem jedou rozprášit popel Constancina milovaného manžela Henryho a Lizziina bratra. Ale Lizzie nezná skutečný příběh o tom, jak se Constance a Henry před několika desítkami let v Římě poznali.
Každá kapitola vás zavede na utajené místo, které v Římě můžete zkusit najít.

 

Ukázka z knihy

Vysokým jižním oknem proudila do pracovny sluneční záře, protkaná roztančenými zrnky prachu. Srážely se a vířily těsně nad starcovou hlavou, zpola chaos a zpola předem daný řád, utkvělost i pohyb v jediném současném okamžiku. Některé z částic se snesly k podlaze, ale stejné množství jich samovolně, bez viditelného impulzu, vzlétlo vzhůru k nebi. Copak pro ně zákon gravitace neplatí? divila se Alice v duchu.
Pod profesorovou pracovnou hučel a troubil New York, a ačkoliv si Alice byla skoro jistá, že kolem se skutečně rozkládá velkoměsto, častokrát se jí zmocnil dojem, že s ním tam existuje ještě další velkoměsto, na dosah, ale přesto skryté vinou jejího nedokonalého vnímání reality. (str. 14)

Pokračování první kapitoly lze nalézt v ukázce.

 

Ohlasy na knihu

Naprosto okouzlující, óda na všechna magická města na světě. Láska má mnoho tváří a Lamprell všechny zná. V každé kapitole budete objevovat tajná místa v Římě.

– Nina George, autorka knihy Levandulový pokoj 

Rozkošná kniha, kterou prostě nedokážete odložit. Celou jsem přečetl téměř na jeden zátah. Je skvěle napsaná, úsporná, vybroušená a něžně neodbytná.

– Bookshelf Reviews blog

Lamprellovo psaní je vážné i moudré, ale autor prokazuje také smysl pro humor. Je to svěží, čtivý román… A to mám rád.

– Waikato Times

 

Láska v Římě

Autor: Mark Lamprell
Přeložila: Petra Klůfová

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 145×198 mm
ISBN: 978-80-7505-605-4
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Láska v Římě vydalo nakladatelství XYZ.

 

O autorovi

Mark Lamprell má zkušenosti s filmem i televizí. Je spoluautorem scénáře Babe: Prasátko ve městě a napsal scénář oceňovaného snímku Moje matka Frank, který i režíroval. V roce 2014 vyšel jeho první román The Full Ridiculous (Naprosto směsné), který se kromě Austrálie prodává i v USA, Kanadě, Polsku a Izraeli. V roce 2015 byl nominován na cenu pro humoristickou literaturu „Russell Prize for Humour Writing“. Píše i knihy pro děti spolu se svou ženou Klay, například Frankie and Finn (Frankie a Finn) nebo Otto – the True-Blue Aussie Dog (Věrný pes Otto). V češtině nyní poprvé vychází novela Láska v Římě. Mark žije v Sydney a Řím je jeho oblíbený prázdninový cíl.

Zdroj informací: nakladatelství XYZ


Nakladatelství XYZ působí na českém trhu od roku 2004 a od té doby představuje čtenářům na 150 titulů nejrůznějších žánrů ročně. Vydává českou i zahraniční beletrii, autobiografie, autorizované životopisy, literaturu faktu, historické publikace, encyklopedie i na knihy pro děti a mladé čtenáře.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLáska v Římě

Lamprell, Mark

XYZ, 2017

Napsat komentář