Inspirace pro váš jídelníček

vareni
Chcete obohatit váš jídelníček, dozvědět se něco o potravinách, které jíte, či začít s novými stravovacími návyky? V tom případě jsou kuchařky, které vám dnes představíme, přesně to, co hledáte.

Chléb je základní potravina už od nepaměti a kupujeme jej skoro každý den. Proč si ho nezkusit upéct doma, aby Vůně chleba zavoněla i u vás?

Vůně chleba

Autorka: Mirka van Gils Slavíková

Počet stran: 136
Vazba: vázaná
Formát: 190×240 mm
ISBN: 978-80-249-3221-7
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Vůně chleba vydalo nakladatelství Ikar.

Nová kniha z edice Mom´s Kitchen od Mirky van Gils Slavíkové voní čerstvě upečeným chlebem, který provoní domov. Chléb byl, je a bude součástí našeho života. Proč si ho tedy neupéct v pohodlí domova? Tato kniha nabízí širokou škálu chutných a voňavých receptů, klíč k rozpoznání jednotlivých druhů obilovin a hlavně jednoduchý návod, jak se nebát péct.

vune chleba

Zalistujte si celou ukázkou.

————————————————

Naučte se Umění dobrého jídla se sestrami Hemsleyovými. Vařte doma zdravě!

Umění dobrého jídla

Autorky: Jasmine Hemsley, Melissa Hemsley
Přeložili: Viktor Janiš, Hana Janišová

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 195×250 mm
ISBN: 978-80-7529-260-5
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Umění dobrého jídla vydalo nakladatelství Slovart.

Zdraví začíná zevnitř – přispěje k tomu i to, když jíte skutečné, průmyslově nezpracované a výživné jídlo, které vám umožní vést zdravější a aktivnější život. Z knihy sester Hemsleyových pochopíte, co je pro vaše tělo dobré. A můžete pak jednoduše změnit své návyky a vybrat si jídlo, které je lahodné a zároveň vám svědčí. Autorky na základě vlastních zkušeností a deseti let studia sepsaly základní pravidla, v nichž kombinují odvěké principy stravování s moderním dietetickým výzkumem. Ze svého bohatého repertoáru vyzkoušených receptů pak vybraly jednoduché předpisy pro domácí vaření od snídaní, polévek přes maso a ryby, přílohy, zeleninová jídla, saláty, dipy a zálivky až po pečené či nepečené dezerty a nápoje. Výhodou těchto zdravých a chutných receptů je také to, že se dají zvládnout i při hektickém životním stylu. To je umění dobrého jídla.

umeni jidla

 

Podívejte se na více stránek z knihy – stránka 1, stránka 2.

————————————————

Rádi byste obměnili svůj jídelníček, ale nevíte jak? Zkuste Superjídelníček II, který vám pomůže svým programem jídel na tři týdny.

Superjídelníček II

Autoři: Petr Havlíček, Petra Lamschová

Počet stran: 224
Vazba: pevná bez přebalu lesklá
Formát: 210×210 mm
ISBN: 978-80-204-4195-9
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Superjídelníček II vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Fenoménem poslední doby se místo diet stává zdravý životní styl. Lidé konečně začínají přemýšlet o tom, co jedí. Jaké potraviny a kde nakoupí a co si z nich pak uvaří. Někomu vaření nedělá problémy a zvládá ho snadno, někdo je dokonce tak kreativní, že je schopen vymýšlet si jídla na počkání, případně na přání těch, kdo s ním pak sedí u stolu. Mnozí z nás však v rámci jídelníčku sklouznou k tomu, že si dáno dají k snídani jogurt s vločkami, chleba se šunkou nebo sýrem a veškerým jejich kouzlením je přidání rajčete nebo ředkviček nakrájených na plátky. Pokud patříte mezi tuto poslední skupinu a toužíte se naučit jíst nejen zdravě, ale třeba u toho ještě zhubnout pár kilo, pak právě pro vás je určena naše kniha.
V Superjídelníčku II najdete 3 jídelníčky na měsíc, a to s hlavními recepty, ale i rozepsané od snídaně po večeři. Je určen pro inspiraci, jak si poskládat jídlo během dne tak, aby byly zastoupeny všechny hlavní živiny. Samozřejmě ale není univerzální a každý si jej musí přizpůsobit výšce, váze, pohlaví, práci, sportovním aktivitám a odpočinku.

superjidelnicek

 

Nepřehlédněte ani první díl, Superjídelníček.

 


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Jste spokojeni se svým stravováním? Napište nám svůj názor v komentářích.

Úvodní obrázek pochází ze sbírky uživatele siwiaszczyk na flickr.com.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVůně chleba

Gils, Mirka van

Ikar, 2016

zobrazit info o knizeHEMSLEY + HEMSLEY: Umění dobrého jídla

Hemsley, Jasmine – Hemsley, Melissa

Slovart, 2016

zobrazit info o knizeSuperjídelníček II

Havlíček, Petr – Lamschová, Petra

Mladá fronta, 2016

Napsat komentář