Vyhrajte hororový příběh o cestě do Majáku

Carey_Vsemi-dary-obdarovana_prebal-aufriss.indd
Desetiletá Melanie je nadprůměrně inteligentní, má ráda staré řecké báje a svoji učitelku, slečnu Justineauovou. Tím však její podobnost s běžnými dětmi končí. Co je na ní a na světě, ve kterém žije, zvláštního?

Země, kde vládnou hladovci

Schovejte si svá tajemství tam, kde je příšery nenajdou.

Desetiletá Melanie žije spolu s dalšími dětmi na vojenské základně, kde se pod přísným dohledem vzdělává. Nadprůměrně inteligentní dívka miluje staré řecké báje a její spřízněnou duší je učitelka, slečna Justineauová. Zato seržanta Parkse, který děti hlídá jako dráb, Melanie nesnáší. Stejně jako doktorku Caldwellovou. Ale bez nich to nejspíš nejde, když je základna obklopená zpustošenou krajinou, v níž stejně jako ve zbytku země vládnou hladovci – kanibalská monstra, která při honu za lidským masem nic nezastaví.

Když je základna napadena, podaří se Melanii, slečně Justineauové, seržantu Parksovi, doktorce Caldwellové a vojínu Gallagherovi utéct. Společně se vydávají na cestu do Majáku, posledního místa v Británii, které se podařilo od nákazy uchránit. Jenže budou Melanii v Majáku chtít, když ji v blízkosti lidí popadá zoufalý hlad, jaký ještě nezažila?

 

Všemi dary obdarovaná

Autor: M. R. Carey

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Lucie Horáková
Počet stran: 412
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2016
ISBN: 978-80-7491-783-7

Přečtěte si více o knize Všemi dary obdarovaná, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte ani na ukázku a náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Výpalné hlídky si musí dávat dobrý pozor, protože venku se hladovců potuluje pořád ještě hodně. Když vás ucítí, půjdou za vámi třeba stovky kilometrů, a když vás chytí, tak vás sežerou. Melanie je ráda, že žije v hlavní budově za velkými železnými dveřmi, protože tam je v bezpečí.
Maják je úplně jiný než základna. Je to celé veliké město plné lidí a budov, co sahají až k nebi. Z jedné strany má moře a ze všech dalších příkopy a minové pole, takže se tam hladovci nedostanou. V Majáku za celý život nemusíte vidět ani jednoho. A všechno je to tak veliké, že tam společně žijí snad stamiliardy lidí.
Melanie doufá, že se jednoho dne do Majáku dostane. Až se splní mise a až (to jednou řekla doktorka Caldwellová) se všechno zabalí a uklidí. Melanie si ten den zkouší představit – železné dveře se zavřou jako stránky knihy a pak přijde… něco jiného. Všichni odejdou někam jinam.
Budou se bát, ale nakonec to bude skvělé! (str. 11)

 

O autorovi

m-r-careyM. R. Carey (nar. 1959) je pseudonym britského spisovatele a scenáristy, autora již několika úspěšných titulů. Podílí se mimo jiné na slavné komiksové sérii Lucifer, která vypráví příběhy oblíbené postavy z komiksu Sandman Neila Gaimana, a jako komiks adaptoval i Gaimanovo Nikdykde. Kromě spolupráce s komiksovým vydavatelstvím dc Comics také píše scénáře pro televizi a celovečerní filmy. Práva na překlad románu Všemi dary obdarovaná (2014) byla prodána do více než dvaceti zemí. Kniha se dostala do užšího výběru prestižní sci-fi ceny Arthur C. Clarke Award a byla nominována na ocenění James Herbert Award. Letos má premiéru také filmová adaptace v režii Colma McCarthyho, který se podílel na kultovních seriálech Sherlock a Pán času (Doctor Who).
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Všemi dary obdarovaná

Světu vládnou kanibalská monstra, která se stala z lidí poté, co byl svět napaden neznámým virem. Hrstce přeživších se dosud dařilo odolávat jejich útokům na polozapomenuté vojenské základně. Ani zde však není desetiletá Melanie s několika dalšími dětmi a dospělými, kteří přísně dohlíží na jejich vzdělávání, v úplném bezpečí. Poté, co se ocitnou v bezprostředním ohrožení, nezbývá jim nic jiného, než se zpustošenou krajinou vydat na cestu do Majáku. Je však pořád pravda, že se toto místo podařilo před nákazou uchránit? A dovolí Melanii vstoupit dovnitř, když ji v blízkosti lidi přepadá podivný zoufalý hlad? To už si přečtěte v knize M. R. Careyho sami.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Všemi dary obdarovaná vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Všemi dary obdarovaná
probíhá od 19. ledna do 1. února 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Všemi dary obdarovaná

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVšemi dary obdarovaná

Carey, M. R.

Host, 2016

Napsat komentář