Nejpoutavější kuchařská kniha

lady-remoska
Víte, jak se proslavila remoska? Sice ji stvořili muži, jméno dostala bez fantazie prostě po podniku, který ji v dobách socialismu začal v Československu vyrábět, ale ducha jí v Anglii vdechla žena, jedna z Wintonových dětí. Přečtěte si poutavý příběh Mileny Grenfell-Bainesové a vyzkoušejte její zajímavé recepty.

Dovedete si představit strhující kuchařskou knihu s poutavým příběhem? Kdo mohl nejen napsat, ale hlavně ten román opravdu prožít? Víte, jak se dostala česká „remoska“ do světa? Chcete se naučit dobře navařit pro každou příležitost? Nakladatelství Dcera sestry v tomto roce opět vybralo k vydání zcela ojedinělou perlu. Lady Remoska má zajímavý příběh, krásné knižní provedení, skvělé recepty a autorkou je úžasná osobnost. Je to na jednu knihu až příliš mnoho superlativ? Přesvědčte se sami, že sklízí úspěch zcela oprávněně.

Malý příběh o velkých věcech a množství úžasných receptů dvou osobností světa jídla. Remosky, tvořící už více než půl století nedílnou součást naší kulinární kultury a Mileny Grenfell-Bainesové. Drobné dámy s mimořádným osudem a energií, díky které vykročil český divotvorný hrnec na cestu zahraniční slávy. Vyprávění o jedné cestě vlakem sira Nicholase Wintona, odvaze, lásce, obyčejných hodnotách, kterým se říká opravdové, i o tom, jak připravit jídla plná života pro nedělní rodinný oběd, večeři s přáteli nebo jen tak pro potěšení. Pohlazení na duši! Kniha vychází s předmluvou Michala Petrova, autora Retro ČS. Provázejí ji dobové fotografie a krásné fotografie Anny Édes a Kristýny Čižinské. Jedinečný příběh holčičky z Wintonova vlaku, která světu objevila legendární českou Remosku.

Lady Remoska

Autorka: Milena Grenfell-Bainesová

Počet stran: 250
Vazba: vázaná
Formát: 205×267 mm
ISBN: 978-80-906559-0-4
Doporučená cena: 478 Kč

 

Knihu Lady Remoska vydalo nakladatelství Dcera sestry.

 

Ukázka z knihy

lady-remoska-ukazka2

lady-remoska-ukazka1

Zalistujte si celou ukázkou.

O autorce

milena-grenfell-bainesovaLady Milena Grenfell-Bainesová v roce 1939 nastoupila jako téměř desetiletá do Wintonova vlaku, který ji odvezl na britské ostrovy a tím jí zachránil život. Absolvovala Československou státní střední školu ve Velké Británii, aby se posléze stala pečovatelkou v jeslích, guvernantkou ve Francii, manželkou inovátorského architekta sira George Grenfell-Bainese, matkou, překladatelkou, učitelkou i organizátorkou kuchařských kurzů a zakladatelkou spolku přátel Liverpoolské filharmonie.

Dlouholetá předsedkyně British Czech and Slovak Association, patronka Nadace Emy Destinnové, čestná občanka města Proseč a Preston, laureátka ceny Gratias agit za šíření dobrého jména naší vlasti ve světě oceněná Řádem bristkého impéria za služby hudbě je však především dámou s velkým srdcem, známou jako Lady Remoska.

Fotografie a informace o autorce pocházejí z webu nakladatele.


Dcera sestry je knižní nakladatelství s inteligentním přesahem pro ženy a muže, co milují ženy. Jeden až dva české knižní projekty v edici populárně naučné literatury do roka. Nekopíruje, čeká na nápad.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLady Remoska

Grenfell-Bainesová, Milena

Dcera sestry, 2016

Nejpoutavější kuchařská kniha - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Markéta Kusalová napsal:

    Tato kniha je úžasná,přečetla jsem ji celou naráz.Velmi si vážím charakterních lidí,kterých nějak v dnešním světě ubývá.Recepty budu zkoušet jeden po druhém,protože v knize vypadají skvěle.Krásná kuchařka i příběh,doporučuji všem.Markéta.

Napsat komentář