Zasoutěžte si o příběh o hledání cesty k synovi

kluk-z-kostek-perex
Alex je šťastně ženatý s Jody, kterou stále velmi miluje, i když jí to často zapomíná dávat najevo. Stejně tak zbožňuje i svého syna Sama, přestože mu tak docela nerozumí. Sam je totiž autista. Podaří se jim najít společný prostor díky Minecraftu?

Obnova vztahu kostku po kostce

Alex svou ženu Jody miluje, ale zapomněl, jak jí to dát najevo. Zbožňuje i svého autistického syna, ale ani za mák mu nerozumí. Sam je plný překvapení a svět je pro něj hádanka, kterou bez pomoci nedokáže rozluštit. Až díky hraní Minecraftu pro sebe otec se synem najdou společný prostor, v němž se začnou lépe poznávat a navzájem se chápat. Dokáže se rozpadlá rodina kousek po kousku, kostku po kostce dát znovu dohromady?

 

Kluk z kostek

Autor: Keith Stuart

Vydalo: nakladatelství Plus
Překlad: Johana Eliášová
Počet stran: 352
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 1/2017
ISBN: 978-80-259-0612-5

Přečtěte si více o knize Kluk z kostek, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Plus patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

Plus_Albatros-Media

Nakladatelství Plus se zaměřuje na kvalitní literaturu různých žánrů od humoristických románů po krimi. Přináší významná díla světové literatury i českou prózu, klasická díla z žánru strašidelné povídky a také se věnuje objevné literatuře non-fiction a komiksům.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Zvednu ruku v hloupém, omluvném gestu, jaké člověk udělá, když náhodou někomu vjede do cesty. Pak otočím klíčkem a pomalu se rozjedu. Jody je najednou u okýnka a jemně na něj klepe. Stáhnu ho.
„Opatruj se, Alexi,“ řekne. „Všechno si to, prosím tě, vyřeš – měl jsi to udělat už dávno, když jsme ještě byli šťastní. Kdybys to tehdy udělal, kdo ví, třeba bychom byli šťastní i teď.“
Oči má zvlhlé a hřbetem ruky si zlostně utírá slzu. Pak se na mě podívá a můj smutný, provinilý výraz na její vztek asi trochu zapůsobí. Její uslzený pohled trochu zjihne.
„Pamatuješ, jak jsme byli kdysi kempovat v Cumbrii? Jak nám tam tehdy ty kozy sežraly stan a tys chytl plíseň na nohou? Ať už se teď děje cokoliv, takhle hrozné to snad není, ne?“
Mlčky přikývnu, zařadím rychlost a rozjedu se. Když se opět podívám do zpětného zrcátka, vidím, že Jody se Samem už zašli zpátky dovnitř. Dveře jsou zavřené.
A je to. Devět let spolu a možná je se vším konec. Sedím v našem mizerném autě a netuším, kam jedu. (str. 7)

 

Vyhrajte knihu Kluk z kostek

Může počítačová hra pomoci zlepšit vztahy v rodině? Alex by kdysi řekl, že je to hloupost, ale brzy zjistí, že právě Minecraft je možným řešením, jak najít společný prostor s autistickým synem Samem. A pokud si budou rozumět oni dva, odrazí se to pozitivně i na vztahu s manželkou Jody? Alex ji i po devíti letech stále miluje, přestože dávno zapomněl, jak jí to dát najevo, a proto se pokusí složit kostku po kostce jejich rozpadlou rodinu znovu dohromady. Jak se mu to bude dařit, to si přečtěte v románu Keitha Stuarta.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Plus patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Kluk z kostek vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Kluk z kostek
probíhá od 11. do 24. ledna 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Kluk z kostek

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKluk z kostek

Stuart, Keith

Plus, 2017

Zasoutěžte si o příběh o hledání cesty k synovi - DISKUZE

Počet reakcí: 7
  1. humhejova napsal:

    Dobrý den MOTIVAČNÍ LŽI jsou doma.
    Děkuji

  2. hannah1112 hannah1112 napsal:

    Dobrý den, dnes mi přišla knížka motivační lži. Děkuji.

  3. salmek napsal:

    Tak dnes zazvonila pošťačka ;-) Děkuju Vám za soutěž, díky které jsem ji měla možnost vyhrát.

  4. Gargamel napsal:

    Dobrý den, dnes v pořádku dorazila výhra KLUK Z KOSTEK, děkuji

  5. Gerd Muller napsal:

    Dnes v pořádku dorazila výhra Čáry života, děkuji a přeji pěkný den

  6. salmek napsal:

    Vážená redakce,
    vyhraná kniha mi stále nedorazila ;-(

Napsat komentář