Nenechte si ujít v týdnu od 9. do 15. ledna

nenechte_si_ujit
Rok 2016 je definitivně minulostí a jednou z mála jistot, s níž vstupujeme do roku nového, je, že i letos nás čeká množství křtů, autorských čtení a dalších zážitků spojených s literaturou. Je tu náš první letošní výběr pro příští týden.

První týdny nového roku jsou tradičně co do počtu nově vydaných knih slabší, naštěstí jsou tu však knihovny, a právě jejich zásluhou je z čeho vybírat.

Na úterý 10. ledna se mohou těšit nejmenší děti. V Knihovně Jiřího MahenaBrně se od 16.30 sejdou děti ve věku od dvou do pěti let a vyslechnout si čtení z knížky Druhá Barnabáškova kniha. Tato akce je ideální příležitostí pro rozvoj fantazie a je také výbornou cestou, jak přivést ty nejmenší ke knihám a četbě. Máte-li tedy doma ratolest požadovaného věku, neváhejte a navštivte pobočku v Bohunicích.

Na úterý 10. ledna se mohou těšit i návštěvníci Severočeské vědecké knihovny v Ústí nad Labem. V 18.00 zde začne křest sborníku, jenž je výsledkem kurzu tvůrčího psaní pana Adama Krupičky. Od jara do zimy se v literárně-vědní studovně scházeli uchazeči o stav spisovatelský. Publikace je doplněná o metodickou průpravu lektora zmíněného kurzu. Součástí této inspirativní události je i autorské čtení textů a také možnost si psaní vyzkoušet na vlastní kůži.

V úterý 10. ledna budou mít příležitost vyslechnout si pěkný příběh také děti v LitoměřicíchV Knihovně Karla Hynka Máchy se každé úterý čtou pohádky dětem od pěti do osmi let. Tentokrát bude předčítat Karel F. Tománek Strašidelnou pohádku. Pokud se vaše děti rády bojí, tato akce je pro ně jako stvořená. Vše začíná v 16.30.

Příznivci poezie se sejdou ve středu 11. lednaKnihovně města Ostravy. Večer plný poezie si jistě všichni užijí. Ze své sbírky Ladím struny klece zde bude číst Jana Martiníková. Hudbou ji k tomu doprovodí soubor Regna Musica v čele se skladatelem Pavlem Knápkem. Základním motivem básní je autorčino okolí a nadhled nad životními starostmi. Tento zajímavý večer začíná v 17.00.

Opět ve středu 11. ledna, tentokrát ovšem ve Šmidingerově knihovně ve Strakonicích, se také koná setkání s poezií. Pokud vás shon kolem Vánoc unavil, přijďte se na chvíli zastavit a poslechnout si kouzelné verše Marka Jindráka či poetickou prózu od Rainera Marii Rilkeho. Rozhodně nebudete litovat. Setkání začíná v 16.30 v pobočce Za parkem.

Ve čtvrtek 12. ledna zavítáme také do našeho hlavního města. V Paláci knih Luxor v Praze můžete navštívit křest knihy Romana Šmuclera a Petry Hátlové Nevěřte ani mně aneb Špinavé triky a neuvěřitelné možnosti estetické medicíny. Tato kniha vás provede světem estetické medicíny a zároveň vám poradí, jak se nenechat nachytat. Pokud vás téma zajímá, či dokonce uvažujete nad nějakým zákrokem, neměli byste tuto publikaci opomenout. Akce je spojená i s autogramiádou a začíná v 17.00.

V pátek 13. ledna zůstaneme v Praze. V Paláci knih Luxor se od 17.30 uskuteční autogramiáda Miroslava Žambocha u příležitosti vydání jeho nové knihy Zakuti v oceli, ve které tento známý autor fantasy a science fiction literatury vypráví příběh o lidech, kteří se snaží zachránit zcela zpustošenou planetu. Brání jim v tom ale rozpadající se stroje a válečná umělá inteligence. Jste-li příznivci science fiction a dystopických románů, nechte si autorem knihu podepsat.

Pokud jste si z této nabídky nevybrali, další inspiraci naleznete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář