Dobrodružné čtení pro starší děti

dobrodruzne-cteni-pro-starsi-deti
Vždy mě potěší, když vidím třeba v tramvaji nějaké dítě číst knihu. Je to jev čím dál zřídkavější obzvláště u těch odrostlejších. A právě jim je určen dnešní výběr knih. Pokoušejí se zaujmout, vzdělávat, nebo i pomoci těm, kteří procházejí přerodem z človíčků ve velké lidi.

Nakladatelství Portál přichází s knihou vtipně rozebírající trampoty dvanáctiletého kluka. Takový kluk má k řešení hromady problémů a má co dělat, aby se necítil trapně. Podívejme se, co mu pomůže, aby se „hodil do pohody“.

Lukas přichází do nové třídy, kde nikoho nezná. Cítí se cize a mimo, zkrátka a dobře ani trochu cool. Připadá mu, že nic nezvládá a nedokáže. Netuší, jak si najít kamarády nebo oslovit spolužačku, která se mu líbí. Existují na to vůbec nějaká pravidla? Jak má člověk poznat, co je zrovna in – a proč? Lukas je ze všech svých životně důležitých problémů dočista zmožený, když vtom se mu dostane naprosto nečekané a nechtěné pomoci. Pomoci, o kterou vlastně ani trochu nestojí… Zábavná knížka popisuje s vtipem, nadhledem, ale zároveň s porozuměním každodenní sny, problémy a citové zmatky obyčejného dvanáctiletého kluka.
Elfriede Wimmer je úspěšná rakouská autorka dětských knih. Pracuje rovněž jako koučka.

Pohodář Tom a já

Autorka: Elfriede Wimmer
Přeložila: Michaela Škultéty

Počet stran: 120
Vazba: brožovaná
Formát: 146×205 mm
ISBN: 978-80-262-1124-2
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Pohodář Tom a já vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka

pohodar-tom-ukazka1pohodar-tom-ukazka2pohodar-tom-ukazka3

Celou ukázku si prohlédněte na webu nakladatele.

————————————————

Další z knih je nový díl ze série od historičky Veroniky Válkové. Tentokrát nás přenese do americké historie. S Bárou zažijeme sedmiletou válku.

Za sedmileté války válčily Francie a Británie i v Severní Americe. V hustých lesích u Velkých jezer se to hemží vojáky i indiány a bezpečno není ani ve francouzské pevnosti, kde Bára našla útočiště – Angličané se chystají k útoku a na Báru navíc padne podezření, že pomohla uprchnout zajatému indiánovi. Potká však někoho, koho by tu vůbec nečekala…
Historička
Veronika Válková ve svých knihách přenáší čtenáře do skutečné, reálné historie, kde spolu s Bárou zažívají napínavé chvilky, zároveň se toho ale také hodně dozvědí.

Boj o Ameriku

Autorka: Veronika Válková

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-247-5223-5
Doporučená cena: 179 Kč

 

 

Knihu Boj o Ameriku vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka

boj-o-ameriku-ukazka1boj-o-ameriku-ukazka2

Celou ukázku si přečtěte na webu nakladatele.

————————————————

Najdou se mezi dnešními dětmi ještě milovníci dobrodružství ve stylu Jacka Londona nebo E. T. Setona? Kniha Prvorozený z americké divočiny je to pravé pro všechny mladé zálesáky. Dobrodružných knih o přírodě  je dnes velký nedostatek, tak díky za každou takovou novinku.

Najde Lamar odvahu být takovým vlkem, jakým chce být, nebo zůstane vlkem, jakého chce jeho rodina? Příběh pro čtenáře od devíti let. Safír je snad ten největší vlk, jakého kdy kdo viděl, a jako vůdce smečky sní o tom, že i jeho prvorozený syn bude ve všech ohledech po něm. S pýchou i očekáváním hledí na svého Lamara. Jak ovšem vlče roste, hrdost vystřídají obavy. Safír má dojem, že jeho prvorozený snad vůbec nemá vlčí instinkty! Vždyť který vlk pozoruje rád motýly? Stará se o sourozence, kteří při lovu zůstávají pozadu? A ani trochu ho nebaví předvádět se před ostatními vlky? To by smečka Lamarovi možná ještě odpustila, jenže pak mladý vlk udělá něco, co otec nedokáže pochopit ani přijmout… Román klasika americké literatury pro děti inspirovaný Voláním divočiny i Lvím králem se odehrává v prostředí Yellowstonského národního parku. Pohledem straky Maggie vykresluje věrohodný portrét života ve vlčí smečce, kde je k přežití třeba spousta odříkání i velká dávka štěstí.

Prvorozený

Autor: Tor Seidler
Přeložila: Zora Freiová

Počet stran: 207
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7491-567-3
Doporučená cena: 259 Kč

 

Knihu Prvorozený vydalo nakladatelství Host.

Přečtěte si také náš článek o knize.

Ukázka

prvorozeny-ukazka

Celou ukázku si prohlédněte na webu nakladatele.

————————————————

Poslední kniha, se kterou vás dnes seznámíme, je současným zpracováním Apollónova osudu. Dnešní svět je v mnohém krutější než v dávných dobách, kdy příběh o Apollónovi vznikal. Přečtěte si, jak to s ním dopadne dnes.

Jak nejlíp potrestat boha? Tím, že z něj uděláte smrtelníka! Přesně tak dopadl Apollón, patron světla, slunce, léčitelství, umění, lukostřelby, poezie, tance a také proroctví. LUP! – a z víc než čtyři a půl tisíce let starého boha je šestnáctiletý kluk. Místo luxusu a nádhery na hoře Olympu se válí ve smradlavé newyorské popelnici. Bez božských schopností se v obyčejném světě těžko přežívá, zvlášť když je spousta těch, kdo by se ho rádi zbavili nadobro. Pokud chce z téhle bryndy vyváznout se zdravou kůží a dostat se zpět mezi bohy, musí přesvědčit Dia a získat jeho ztracenou přízeň. Existuje jen jediné místo, kde může hledat pomoc: základna moderních polobohů známá jako Tábor polokrevných!

Apollónův pád – Utajené Orákulum

Autor: Rick Riordan
Přeložila: Dana Chodilová

Počet stran: 360
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-253-2986-3
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Apollónův pád – Utajené Orákulum vydalo nakladatelství Fragment.

Ukázka

apollonuv-pad-ukazka1apollonuv-pad-ukazka2

Stáhněte si celou ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePohodář Tom a já

Wimmer, Elfriede

Portál, 2016

zobrazit info o knizeBoj o Ameriku
Nečekané setkání

Válková, Veronika

Grada, 2016

zobrazit info o knizePrvorozený

Seidler, Tor

Host, 2016

zobrazit info o knizeApollónův pád – Utajené Orákulum

Riordan, Rick

Fragment, 2016

Napsat komentář