Novoroční předsevzetí pro zdraví a krásu

ziva-strava
Ať už vás trápí vaše zdraví, jídelníček nebo outfit, knihy, které jsme pro vás vybrali do dnešních tipů, vám mohou pomoci připravit si novoroční předsevzetí, které bude jak účinné, tak i zvládnutelné a zábavné.

Hned první kniha, na kterou se dnes podíváme, je revoluční. Přišlo vám někdy na mysl, že většina zdravotních problémů, kterými lidé trpí, může být vyřešena mikroorganismy, které už naše tělo obsahuje? Možná jim jen stačí porozumět a místo boje proti nim se naučit s nimi spolupracovat.

Poslouchej své břicho

Autor: Rob Knight
Přeložila: Kateřina Orlová

Počet stran: 118
Vazba: vázaná
Formát: 135×184 mm
ISBN: 978-80-8111-364-2
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Poslouchej své břicho vydalo nakladatelství Noxi.

Alergie, astma, obezita, akné – to je jen pár neduhů, které mohou vzniknout a zároveň být vyléčeny organismy žijícími v našem těle. V této knize se novátorský vědec spojil s věhlasným novinářem Brendanem Buhlerem, aby nám vysvětlili – s humorem a na názorných příkladech – proč jsou informace o mikroorganismech v našem těle tak důležité. Zdraví, nálady, spánkový režim, stravovací návyky, dokonce i to, s jakou pravděpodobností nás poštípou komáři – to vše mohou odhalit maličcí tvorové žijící v našem nitru. Autoři této knihy nabízejí jedinečný a překvapivý pohled do nitra lidského organismu, díky němuž může každý pochopit jak zlepšit svůj zdravotní stav.

————————————————

Pokud jste otevřeni změně vašeho jídelníčku a rádi byste začali žít a jíst zdravěji, určitě oceníte knihu Život bez pšenice: deník pro každodenní praxi, která přináší revoluční myšlenku: obezita a mnohé další zdravotní problémy moderní doby jsou způsobeny nadměrnou konzumací pšenice. William Davis vám předkládá praktickou příručku, díky které můžete snadno upravit či kompletně změnit svůj jídelníček.

Život bez pšenice: deník pro každodenní praxi

Autor: William Davis

Počet stran: 224
Vazba: kroužková
Formát: 158×225 mm
ISBN: 978-80-7565-053-5
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Život bez pšenice: deník pro každodenní praxi vydalo
nakladatelství Jota.

Váš nepostradatelný pomocník, s nímž zůstanete na správné cestě ke zdraví!

V knize Život bez pšenice, bestselleru číslo jedna na žebříčku The New York Times, se s námi doktor William Davis podělil o své provokativní odhalení, že pšenice je suverénně největším původcem současné epidemie obezity a spousty dalších zdravotních problémů a že její vyloučení z jídelníčku je klíčem nejen k rychlému obnovení zdraví, ale také k jeho zajištění v budoucnu.

S titulem Život bez pšenice: deník pro každodenní praxi se čtenáři dostává do rukou nezbytný nástroj, s jehož pomocí může zmapovat svoji cestu vstříc životu bez pšenice a zbavit se nadobro břišního tuku. Obsahuje stěžejní zásady, o nichž je řeč zejména v první knize, návrh týdenního menu a také řadu tipů, jak tuto zdravou životosprávu dodržet. V tomto elegantně navrženém deníku se čtenáři nabízí všechen prostor, který potřebuje k zaznamenání svých oblíbených bezpšeničných pokrmů, jakož i pokroků při odbourávání pšenice ze života a stravy.

Prohlédněte si také ukázku z knihy.

————————————————

K dalšímu zdravému, leč ne tak radikálnímu předsevzetí vám může dopomoci kniha Detox od Lucie Reynierové. Ta nabízí efektivní způsob, jak čas od času pročistit své tělo a zbavit ho škodlivých látek, které se tam dostávají nejen z nezdravého jídla, ale také kvůli stresujícímu modernímu životu.

Detox

Autorka: Lucie Reynierová
Přeložila: Kateřina Neveu

Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Formát: 180×230 mm
ISBN: 978-80-7359-518-0
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Detox vydalo nakladatelství Metafora.

40 receptů na celý rok, které pomohou zbavit tělo škodlivých látek a získat zpět energii. Stres, únava, nachlazení, zažívací potíže, přemíra nezdravého jídla, to všechno nás připravuje o energii a zanáší organismus škodlivými látkami. Proto je třeba se jich zbavit. Pročistit tělo a dostat se znovu do formy! Taková detoxikace ale může být docela příjemná. A rozhodně nejde o žádné mučení nebo hladovění. Naopak. Budete si pochutnávat na lahůdkách pro nejmlsnější jazýčky. V téhle knize jsme pro vás připravili rovných 40 receptů na všechna čtyři roční období. Nic si nemusíte odpírat, najdete tu předkrmy, saláty, hlavní jídla i slaďoučké dezerty. A protože nikdo nemá nadbytek času, určitě potěší i to, že všechna jídla jsou připravená raz dva. Naše těla se neustále musejí vyrovnávat s velikou zátěží. A játra, ta výkonná filtrační stanice, jsou prostě někdy přetížená. A tak si zaslouží malou dovolenou. Stačí tři dny čtyřikrát v roce.

————————————————

Jedna z předchozích knih doporučovala zbavit svůj jídelníček pšenice. Pokud byste ale raději místo odebírání do vašeho jídelníčku něco přidali, možná vás zaujme kniha Zázrak jménem hořčík Carolyn Deanové.

Zázrak jménem hořčík

Autorka: Carolyn Deanová
Přeložil: Jan Kozák

Počet stran: 360
Vazba: brožovaná
Formát: 147×210 mm
ISBN: 978-80-7462-998-3
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Zázrak jménem hořčík vydalo nakladatelství Jota.

Hořčík je nepostradatelná živina, životně důležitá pro naše zdraví a pocit pohody. Začleníte-li tento minerál do své stravy, bude vás chránit před takovými hrozbami, jako jsou srdeční nemoci, mrtvice, osteoporóza, cukrovka, deprese, artritida i astma, nebo vám pomůže mírnit jejich projevy. Přesto většina obyvatel západního světa stále vykazuje nebezpečně velký hořčíkový deficit.
Tento úžasný průvodce světem magnesia, aktualizovaný a doplněný o nejnovější poznatky vědeckého výzkumu vám umožní pochopit, jak nesmírně důležitou roli hořčík hraje ve vašem těle a životě.
V knize objevíte a dozvíte se:

  • jak může vápník zvyšovat riziko srdečních onemocnění a jak ho hořčík naopak dokáže snížit,
  • informace o souvislosti mezi hořčíkem a obezitou, únavou, depresí, bolestmi zad a mnohými dalšími zdravotními a psychickými problémy,
  • stravovací plán bohatý na hořčík, stejně chutný jako zdravý,
  • které vitamíny a minerály s hořčíkem spolupracují při léčbě konkrétních nemocí
  • proč mohou diety jako paleo, raw food a pití zelených šťáv vést k nedostatku hořčíku
  • o nově dostupných hořčíkových doplňcích, které se účinněji vstřebávají
  • o výrazném úspěchu, který hořčík v poslední době zaznamenal na lékařské i veřejné scéně.

Významným nedostatkem hořčíku údajně trpí každý třetí z nás. Trpíte pocity úzkosti, migrénami, bolí vás záda? Zkuste hořčík!

Nahlédněte také do ukázky z této knihy.

————————————————

První čtyři knihy se zaměřovaly na zdraví a zdravou stravu. Ty zbylé tři se zaměřují na péči o váš vzhled. Ale přeci jen první z nich, kniha Přírodní kosmetika pro každý den, úzce souvisí i s péčí o zdraví. Christina Kraus vám vysvětlí, že většina kosmetiky, kterou každý den používáte, je škodlivá pro vaše zdraví, ale současně je možné ji jednoduše nahradit podomácku vyrobenými přírodními alternativami.

Přírodní kosmetika pro každý den

Autorka: Christina Kraus
Přeložila: Magdaléna Pomikálková

Počet stran: 150
Vazba: vázaná
Formát: 213×235 mm
ISBN: 978-80-271-0165-8
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Přírodní kosmetika pro každý den vydalo nakladatelství Grada.

Víte, že máte doma ve své koupelně věci, které vašemu zdraví zrovna neprospívají? A co pleťová voda, zubní pasta, šampon, sprchový gel, tělové mléko, deodorant, parfém, pleťový krém, make-up, oční stíny, rtěnka atd. atd., prostě všechno to, co zejména ženy každý den používají pro svou krásu a pocit svěžesti a kupují v obchodech? Ten seznam je hodně dlouhý a velká část oněch produktů obsahuje škodlivé, dokonce jedovaté látky, jako je formaldehyd, triclosan nebo parabeny. Sice v malých dávkách, ale dlouhodobé používání se může na vašem zdraví odrazit… Není proto čas na změnu? Autorka této krásné knihy plné úžasných receptů a rad k tomuto názoru dospěla také… Představte si koupelnu plnou vůní a produktů, které jste si vyrobili sami z přírodních, volně dostupných zdrojů. Proč nevyužít různých bylinek, květů, medu, rostlinných olejů, bambuckého másla, kávových zrn, mléčných produktů jako je přírodní jogurt atd… Spolu s know-how, které vám autorka receptů nezištně prozrazuje, pomůžete svému tělu i duši.

————————————————

Předposlední kniha, Svět podle LU od známé youtuberky Lucie Dolejší, vám doporučí tu správnou kosmetiku přímo pro vás a naučí vás, jak o sebe pečovat, abyste krásná nejen byla, ale také se tak cítila.

Svět podle LU

Autorka: Lucie Dolejší

Počet stran: 240
Vazba: pevná bez přebalu lesklá
Formát: 170×215 mm
ISBN: 978-80-204-4137-9
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Svět podle LU vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Svět podle LU je dokonalou pomůckou pro ženu jakéhokoli věku, která touží být sebevědomá, krásná, šik, a přitom zůstat sama sebou. Lucie Dolejší, oblíbená youtuberka, blogerka a vizážistka, známá mimo jiné z pořadu Fasáda, vám na základě svých zkušeností z praxe ukáže, že být ženou je tím nejkrásnějším darem na světě. Dozvíte se, jaká kosmetika je pro vás ta pravá, že stylová můžete být s jakoukoli konfekční velikostí a že i s omezeným rozpočtem dokážete vypadat k nakousnutí. Nechte se inspirovat osobním příběhem, konkrétními radami, tipy i ukázkami proměn, které vám napoví, jak nejen krásně vypadat, ale i se krásně cítit. Řada úsměvných historek vás pobaví a přesvědčí o tom, že není nad to, brát život s lehkostí a humorem. Vstupte bez ostychu do světa vlastní krásy a objevte v sobě bohyni, kterou jste vždy chtěla být.

————————————————

Nestačí se jen správně nalíčit a upravit, důležité také je vhodně se obléknout. Michaela Stabrynová ve své nové knize Stylistkou sama sobě pomůže s oblékáním opravdu každému.

Stylistkou sama sobě

Autorka: Michaela Stabrynová

Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Formát: 160×240 mm
ISBN: 978-80-247-5859-6
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Stylistkou sama sobě vydalo nakladatelství Grada.

Vítejte ve světě stylu! Společně nahlédneme pod pokličku módy a krásy a odhalíme tajemství skvělého vzhledu. S jednoduchými tipy a triky proměníte svůj šatník k nepoznání, zboříte pár módních mýtů a naučíte se překvapivě a originálně kombinovat a využít sílu doplňků tak, aby vám to vždy slušelo. Už nikdy žádné „nemám co na sebe“!
V knize se dozvíte:

  • Zcela praktické tipy pro „normální“ ženy všech postav
  • Jak najít svůj osobitý styl a podtrhnout svou jedinečnost
  • Jak nápaditě kombinovat barvy
  • Co sluší ženám v každém věku a co raději ani nezkoušejte
  • Jak dát oblečení extra šmrnc 
  • Jak mít styl v práci, na schůzce i doma
  • Jak překvapivě kombinovat oblečení, abyste byla pokaždé jiná
  • Že je dobré občas zahodit všechny teoretické poučky a zapojit zdravý rozum

Podívejte se na ukázku z této knihy.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Jaké předsevzetí si do nového roku dáte? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePoslouchej své břicho
Ohromný vliv mikrobů

Knight, Rob

Noxi, 2016

zobrazit info o knizeŽivot bez pšenice: deník pro každodenní praxi

Davis, William

Jota, 2016

zobrazit info o knizeZázrak jménem hořčík

Deanová, Carolyn

Jota, 2016

zobrazit info o knizeDetox
40 receptů na celý rok

Reynierová, Lucie

Metafora, 2016

zobrazit info o knizePřírodní kosmetika pro každý den

Kraus, Christina

Grada, 2016

zobrazit info o knizeSvět podle LU
Průvodce krásou každé bohyně bez ohledu na váhu a věk

Dolejší, Lucie

Mladá fronta, 2016

zobrazit info o knizeStylistkou sama sobě
Už nikdy žádné „nemám co na sebe“!

Stabrynová, Michaela

Grada, 2016

Napsat komentář