Poutavé fantasy mladého autora

jiri-dittrich_elementum
Tajuplná říše s magickou mocí je ohrožena, ale mladý Alex Summers má možnost ji zachránit. Bude přitom muset čelit mnohým nebezpečím i vlastnímu bratrovi. Neúspěch však nepřichází v úvahu!

Největším problémem Alexandra Summerse byla blížící se maturita. Nebo aspoň do doby, než se mu život obrátil naruby. Vše začne příchodem neznámého cizince. Alex se dozví, že je potomkem jedné z nejstarších, dávno zaniklých civilizací, jež vládla nejen politickou, ale také magickou mocí. Přesněji všemi silami přírody. Tato civilizace ale ve skutečnosti nezmizela. Už po tisíce let se skrývá mimo zraky lidstva a nyní se nachází ve velké krizi. Alex je nucen chopit se svých povinností a nově objevenou říši ochránit. Jenže s tajemstvím jeho minulosti odhalí i zdrcující pravdu o vlastní rodině. Jeho rodiče jsou už dávno mrtví a úhlavním nepřítelem se stává jeho vlastní bratr, kterého musí porazit. A porážka znamená konec všeho…

 

Elementum

Autor: Jiří Dittrich

Počet stran: 520
Vazba: brožovaná
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-7557-033-8
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Elementum vydalo nakladatelství Epocha
v edici Fantastická Epocha.

 

Ukázka z knihy

Šli jsme ještě několik minut, dokud za stromy po pravé straně nevykoukl vysoký útes, na jehož vrchu byl vidět kus levého křídla paláce. Na tom místě se stromy začaly rozestupovat. Jak jsem koukal kolem sebe, začaly se mezi stromy objevovat jednotlivé zelené paloučky. My šli ale dál. Mlčel jsem, jelikož to vypadalo, že mi Abby stejně nic neřekne, a rozhlížel se kolem.
Zanedlouho se stromy zase nahromadily blíže k sobě, tudíž jsme museli opatrně prolézat mezi větvemi a šlahouny kolem.
Přeskákal jsem několik kořenů, než se Abby zastavila před jemnou záclonkou ze spletených lián. Odhrnula ji a pokynula mi.
Nakoukl jsem dál, abych viděl, kam ta cesta vede, ale zahlédl jsem jen kmen nějakého stromu, když Abby znovu promluvila: „No pojď, nebudu to držet celý den.“
Ušklíbl jsem se a prolezl dovnitř s Abby za zády.

Přečtěte si další ukázky: první, druhá.

 

Jiří Dittrich

Jiří Dittrich se narodil 14. 1. 1996 v Praze, na jejímž okraji vyrostl. V roce 2011 absolvoval základní školu a nastoupil na Střední školu obchodní, kde v roce 2015 odmaturoval. V té době měl již napsanou svou první knihu, kterou začal psát na začátku druhého ročníku střední školy. A zatímco se chystalo její vydání, nastoupil do zaměstnání do malého obchodu poblíž svého bydliště. Již od mala měl Jiří Dittrich určitou fantazii, která ho postupně posouvala. První známka spisovatelského potenciálu se objevila asi v jeho 11 letech, kdy napsal krátký scénář pro své kamarády, s kterými poté podle něj točili amatérský film.

Zdroj životopisu: autor

 

Fantastická Epocha

Edice přináší tituly nejen v žánrech sci-fi, fantasy a hororu, ale i thrilleru a detektivky. Věnuje se přitom jak zahraničním, tak tuzemským autorům a v budoucnu hodlá dát prostor i poněkud netradičním literárním projektům.

Informace o edici byly čerpány ze stránek nakladatelství Epocha.


Nakladatelství Epocha ve stávající podobě existuje a vydává od října roku 2002. Navazuje na činnost stejnojmenného subjektu, který vznikl roku 1996. Jeho ediční profil byl tehdy vyhraněný, soustředil se na historii prezentovanou životopisnými monografiemi významných postav českých, ale i světových dějin. V roce 2002 se Epocha rozšířila, a to nejen personálně, ale především koncepčně. Její ediční záběr se rozrostl o další žánry a s tím se rozšířila i autorská základna, která se neomezuje jen na domácí zdroje. Dominantním směrem ediční koncepce zůstává i nadále literatura faktu a historie, nově je velký prostor v edičních plánech věnován fantastice.
Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeElementum

Dittrich, Jiří

Epocha, 2016

Poutavé fantasy mladého autora - DISKUZE

Počet reakcí: 3
  1. Marek napsal:

    Kniha se mi hrozně líbila! Nevíte, kdy bude další díl? :-)

Napsat komentář