Netradiční způsoby výchovy dítěte

pripoutej_se_nebo_umre_jednorozec_
Výchova dětí představuje tvrdý oříšek, který ne vždy dokážeme úplně rozlousknout. O tom, jak to dělat špatně, ale zároveň vlastně správně, se můžeme inspirovat v mnohdy zábavných tricích knihy Připoutej se, nebo umře jednorožec! 

Odlehčený a zábavný rádce obsahuje celkem sto tipů určených zoufalým rodičům, kteří mají pocit, že už při výchově vyzkoušeli naprosto všechno – ale marně.
Autoři shromáždili nejlepší výchovné triky docela normálních rodičů. I když – je Angelika normální, když se vloupe do vlastního bytu, aby svého syna konečně naučila zamykat dveře? Je Marie normální, když nutí svou dceru zapnout si bezpečnostní pás vyhrožováním, že jinak umře jednorožec? Ovšem ať už jsou citovaní rodiče normální nebo ne, ať jsou jejich výchovné triky legální nebo ne, důležité je, že fungovaly.

Připoutej se, nebo umře jednorožec! – 100 ne zcela legálních výchovných triků

Autoři: Johannes HayersFelix Achterwinter
Přeložila: Michaela Škultéty

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-262-1127-3
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Připoutej se, nebo umře jednorožec! vydalo nakladatelství Portál.

 

Ukázka z knihy

Honem do školy

Každé ráno se Ferdinand pokouší svého osmiletého syna Kiliana, zřejmě největšího loudala pod sluncem, přimět k pohybu nejrůznějšími průpovídkami: „Ranní ptáče dál doskáče! I slepé kuře někdy najde budík. Mluviti stříbro, spěchati zlato.“ Pomáhá to? Nikoli.
„No dobrá,“ říká Ferdinand, „možná se mýlím a tvoje poflakování se je lepší než moje snaha chodit všude včas. Prosím, jsem otevřený všemu, odteď to budeme dělat po tvém, souhlasíš?“
„No… a co to vlastně znamená?“ ptá se Kilian nejistě.
„To už uvidíš sám, synku, to uvidíš!“

Trik: Táta v županu (str. 113)

A v čem že spočívá onen trik? Zjistěte to!

 

O autorech

Johannes Hayers se zabýval výzkumem trhu a podnikovou komunikací, dnes píše pro rozhlas a televizi.
Felix Achterwinter psal sloupky pro nejrůznější německé a anglické časopisy. Dnes pracuje v oblasti mediálního poradenství.

Zdroj informací: nakladatelství Portál


Portál byl založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnes, Děti a my, Rodina a škola, Informatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřipoutej se, nebo umře jednorožec!
100 ne zcela legálních výchovných triků

Achterwinter, Felix – Hayers, Johannes

Portál, 2016

Napsat komentář