Získejte průvodce do minulosti českých domácností

dle-kuchyne-pozna-se-hospodyne-perex
Vraťte se zpět do dob minulých a sledujte proměnu životního stylu a kuchyně českých hospodyněk od dob Rakouska-Uherska až po moderní a bohatou kuchyni první republiky. A ke čtení si můžete uvařit i něco dobrého podle dobových receptů.

Recepty prověřené generacemi

dle-kuchyne-pozna-se-hospodyne-ukazkaDle kuchyně pozná se hospodyně – svérázný průvodce bohatou kuchyní první Československé republiky.

Knížka plná výborných receptů prověřených řadou desetiletí, některé i stoletím, nabízí mnohem více. Prostřednictvím dobových pramenů „vychutnáte“ nejen jídla, ale i proměnu životního stylu českých domácností od doby c. k. Rakouska-Uherska přes nuzná léta první světové války až po moderní a bohatou kuchyni první Československé republiky. Vašimi průvodci na této cestě budou postavy z dobové literatury. S nimi se podíváte klíčovou dírkou do kuchyní a spižíren, zasednete k prostřenému stolu, s nimi budete někdy řešit vyhaslá kamna nebo zkaženou štědrovečerní večeři, jindy se radovat nad vydařenou bábovkou nebo voňavým punčem. V knize najdete třeba recept na huspeninu paní Blabuňkové, polévku, kterou si po flámu dával pan Štorkán či perlivý „špumante“ z povídky Ignáta Herrmanna.

 

Dle kuchyně pozná se hospodyně

Autorky: Jana Skarlantová, Vlasta Scheuflerová

Vydalo: nakladatelství Motto
Počet stran: 232 + 32
Vazba: brožovaná
Vydáno: 12/2016
ISBN: 978-80-267-0794-3

Přečtěte si více o knize Dle kuchyně pozná se hospodyně, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Motto patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

Motto-AM

Nakladatelství Motto vydává kvalitní českou beletrii a romány. Významnou součástí portfolia jsou i kvalitní detektivky severských, anglických a amerických autorů. Uvádí na trh knihy nových žánrů, například foodwritingové romány. Nejen ženám jsou pak určeny tituly psychologické.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

PŘEDKRMY

Chrupinky z bramborů
Uvařené, oloupané brambory nastrouhej, dej na misku do utřeného másla, přidej nasekanou petržel a pažitku, 2 vejce a 2 žloutky, trochu nastrouhaného parmazánského sýra, dobře to osol a promíchej. Udělej z toho na prst dlouhé a tlusté šišky, omoč je ve vejci, obal v housce a usmaž na másle do žluta.

Klobásy s červeným vínem
Upeč dobré klobásky na másle, stáhni z nich kůžičku a rozkrájej tyto na kousky asi jako prst dlouhé. Usmaž v horkém másle do zlatova 3 lžíce nastrouhané housky a přilij k ní žejdlík červeného vína, uvař z toho hezky hustou omáčku, proceď ji, vlož tam klobásy, povař je trochu, urovnej na misku a dej na stůl. (str. 11)

 

Vyhrajte knihu Dle kuchyně pozná se hospodyně

Jaké pokrmy se servírovaly za dob Rakouska-Uherska a s jakým málem musely hospodyňky vystačit během první světové války? Co měly ve spižírně dámy za první republiky? To vše se dozvíte ve svérázném průvodci nejen pokrmy, ale i životním stylem napříč desetiletími, jehož autorkami jsou Jana Skarlantová a Vlasta Scheuflerová. Doprovázet vás po historických domácnostech budou dobové postavy, reklamy a ověřené recepty. Věřte, že tento výlet v čase zpět bude vskutku zajímavý.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Motto patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Dle kuchyně pozná se hospodyně vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dle kuchyně pozná se hospodyně
probíhá od 19. prosince 2016 do 1. ledna 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Dle kuchyně pozná se hospodyně

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDle kuchyně pozná se hospodyně

Scheuflerová, Vlasta – Skarlantová, Jana

Motto, 2016

Napsat komentář