S krimi kolem světa

foggy
Cestovat kolem světa se dá různě. Lodí, letadlem, na kole, pěšky, … I prstem po mapě. Pokud je poslední varianta váš případ, ale přesto chcete zažít dobrodružství a napětí, zkuste objevovat svět prostřednictvím detektivních příběhů.

Napínavý příběh plný špionů FBI Noční pád Nelsonna DeMillea tentokrát vychází jako audiokniha. Hodí se do auta, do vlaku nebo jako náplň dlouhého zimního večera, kdy chcete dát odpočinout očím, ale zároveň nechat pracovat fantazii.

Napínavý špionážní román, který vás chytne a nepustí. Nelson DeMille se vrací ke katastrofě letu číslo TWA 800, při níž zemřelo 230 lidí.

Za soumraku na pláži na Long Islandu se Bob Mitchell a Janet Whitneyová oddávají milostným radovánkám a vše si natáčejí na kameru postavenou tak, aby zachytila každý lechtivý detail. Noční oblohu však najednou ozáří obrovský výbuch. Zatímco se policejní vozy ženou k místu neštěstí, dvojice popadne kameru a mizí.

Pět let po nehodě je pád letu 800 připsán mechanické závadě. Pro Johna Coreyho a Kate Mayfieldovou z elitní protiteroristické jednotky FBI tím však případ není uzavřen. S podezřením na snahu o ututlání případu vycházející z nejvyšších kruhů a v rozporu s rozkazy se rozhodnou získat důkaz, který odhalí pravdu o tom, co se opravdu stalo s letem 0800 – videokazetu zachycující milostné hrátky na pláži a poslední okamžiky letadla odsouzeného k záhubě.

Noční pád

Autor: Nelson DeMille
Přeložil: Pavel Bakič

Délka: 6 hod. 31 min.
Vazba: CD
ISBN: 8590236088726
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Noční pád vydalo nakladatelství Radioservis.

————————————————

Bestsellery Mráz, Kruh a Tma Bernarda Miniera  poprvé vycházejí současně v jednom boxu! Výborný tip na vánoční dárek pro milovníky detektivních příběhů a napětí. Komisař Servaz opět úřaduje a hledá vraha.

Všechny tři knihy francouzské bestsellerové série s komisařem Martinem Servazem v jednom boxu. V knize Mráz zavede komisaře vyšetřování do francouzských Pyrenejí, kde se poprvé setká se seriovým vrahem Julianem Hirtmannem. V Kruhu potkává Martin Servaz svou bývalou lásku Marianne a absolvuje to nejosobnější vyšetřování vůbec. Ve Tmě se vydá po stopě manipulátora, který se pověsil na rozhlasovou moderátoku Christine.
Vynikající kombinace skutečně strašidelných zločinů, mrazivé atmosféry a houževnatého policisty dělá z těchto knih napínavé čtení, během kterého budete až do konce hádat, kdo je vrah.

3x Bernard Minier – box Mráz, Kruh, Tma

Autor: Bernard Minier

Přeložil: Jiří Žák

Vazba: v pevném boxu
Formát: 155×215 mm
ISBN: 978-80-7505-411-1
Doporučená cena: 999 Kč

Knihu 3x Bernard Minier – box Mráz, Kruh, Tma vydalo nakladatelství XYZ.

————————————————

Detektivka s hlavní ženskou hrdinkou není ničím neobvyklým, ale často se jedná o ženu – oběť. V knize Pařížské rekviem Emmy Riedové je však všechno naopak a Nathalie se má stát nájemnou vražedkyní svého bývalého milence.

Detektivka, v níž vrah hledá svou oběť? Dramatický milostný příběh s napínavou zápletkou z prostředí pařížského podsvětí konce 19. století. Trochu výstřední a samotářská Nathalie Airellová má vypátrat a zabít svého bývalého milence Adriena de Gresset, který propašoval přes hranice zásilku perských miniatur. To, co se zdálo jako dílo pomsty, však může mít širší politické pozadí…

Pařížské rekviem

Autorka: Emma Riedová

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 135×207 mm
ISBN: 978-80-242-5320-6
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Pařížské rekviem vydalo nakladatelství Knižní klub.

Prolistujte si část knihy.

Adrienovi de Gresset se rozbušilo srdce. Karl Dietz byl v poledne nalezen mrtev ve své vile a policisté tají, jak zemřel. Spekuluje se o vraždě či sebevraždě, mohlo však také jít o přirozenou smrt. Personál se v době Dietzova skonu nacházel na cestě na nádraží spolu s Dietzovými zavazadly – nikdo neví, kam se úředník chystal, ani proč nehodlal použít svůj vlastní kočár. Ani slovo o Tině nebo o Adrienovi, ani slovo o perských miniaturách. To byla pro Adriena samozřejmě úleva, ale nedostatečná. Stále ještě tu zůstával onen nepříjemný fakt, že někdo možná zemřel kvůli zásilce, která se nyní nacházela přímo pod Adrienovým sedadlem.

————————————————

Historická detektivka Němý přivádí na scénu jako svědka malého chlapce, který navíc nemluví, takže je téměř neřešitelným problémem odhalit okolnosti smrti bývalé ženy hlavního hrdiny. Andrew Taylor dostal za svou knihu cenu Historická krimi roku.

Naprosto strhující a výtečně napsaná kniha, kterou až do poslední věty nedokážete odložit. Taylorova dokonale propracovaná zápletka a mistrně vykreslené postavy dohromady tvoří mimořádně působivý příběh, jehož hloubce se vyrovná jen málokterý historický detektivní román. Paříž, 1792. Městem zmítají revoluční bouře a kanály se valí krev. Londýnský makléř Edward Savill se dozvídá o smrti svojí manželky, která po rozchodu s ním žila ve Francii. Francouzští uprchlíci se rozhodnout odvézt jejího desetiletého syna Charlese s sebou na Charnwood Court, sídlo ukryté na odlehlém anglickém venkově. Edward Savill se vydává Charlese vyzvednout, zjišťuje však, že chlapec je němý. Ačkoli byl svědkem nepředstavitelných hrůz, děsivé tajemství mu brání o nich promluvit. Uvězněn ve vlastní mysli věří, že mlčení je to jediné, co ho dokáže ochránit. Alespoň v to doufá… Andrew Taylor je vysoce ceněným a prodávaným autorem historických románů. Za román Němý dostal v Británii ocenění Historická krimi roku 2014.

Němý

Autor: Andrew Taylor
Přeložila: Háta Kreisinger Komňacká

Počet stran: 384
Vazba: brožovaná
Formát: 148×210 mm
ISBN: 978-80-7252-656-7
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Němý vydalo nakladatelství Práh.

————————————————

Téma studené války mezi Ruskem a USA opět rozehrává Nelson DeMille ve své krimi Zářivý anděl. Jeho román je plný špionů maskovaných diplomatickými misemi, vysokou politickou hru a hrozbu teroristického útoku.

DeMillův mrazivý a prorocký román proniká pod povrch nové studené války mezi Ruskem a Spojenými státy. Po střetu s nechvalně proslulým jemenským teroristou známým Panter odešel John Corey od protiteroristické operační skupiny a vrátil se domů do New Yorku, kde přijal zaměstnání u diplomatické dozorovací služby. Ta je sice považována za „oázu klidu“, Corey je ovšem rád, že se vymanil z moci FBI a její ubíjející byrokracie. Zároveň si nicméně uvědomuje něco, čeho si nejvyšší americké kruhy dosud nevšímají: velice akutní hrozbu představovanou novým rozmachem Ruska. Sledování ruského špeha Vasilije Petrova, kryjícího se za diplomatickou funkci při OSN, zdánlivě představuje pouze další rutinní úkol, když však Petrov záhadně zmizí z večírku ruského oligarchy na Long Islandu, nabere operace dočista jiný spád. Co a proč Rusové chystají? Podaří se ruského špióna najít a zastavit, než bude pozdě? Nebo Corey konečně narazil na soupeře, kterému nestačí? V hledáčku teroristů se ocitá opět Manhattan a John Correy musí odvrátit jejich ničivý útok…

Zářivý anděl

Autor: Nelson DeMille
Přeložil: Pavel Bakič

Počet stran: 362
Vazba: vázaná
Formát: 138×205 mm
ISBN: 978-80-7473-464-9
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Zářivý anděl vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Nahlédněte do knihy prostřednictvím ukázky.

Pokud by zpráva dorazila elektronickou cestou, obdrželo a vyluštilo by ji šifrovací oddělení v devátém patře. Vzkaz ovšem nebyl určený jejich očím. A co bylo podstatnější, elektronickou komunikaci běžně monitorovala Národní bezpečností agentura, přičemž dešifrovací schopnosti Američanů nebylo možné brát na lehkou váhu. Proto vzkaz dorazil diplomatickou poštou, avšak v červené obálce, která dávala najevo, že není diplomatům určený. Obdržet ho měla služba vnější rozvětky, SVR, operující v rámci ruské mise při OSN.

————————————————

Divoká doba budování nového železničního spojení s sebou přináší i kruté činy. Když se však jedná o vraždu, pohne tento skutek celým okolím a její vyřešení je prioritou. Více v knize Vládce noci Davida Morrella.

Thomas De Quincey se stane svědkem zločinu ve vlaku na nově vybudované železnici. Jde o vraždu, tak děsivou, že poznamená celou společnost. De Quincey a jeho nezkrotná dcera Emily tentokrát čelí nejbezohlednějšímu nepříteli. V sázce nemůže být víc, než je: srdce viktoriánské společnosti a De Quinceyho zmučená duše.

Vládce noci

Autor: David Morrell
Přeložil: Ondřej Duha

Počet stran: 344
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-241-4
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Vládce noci vydalo nakladatelství Alpress.

Nakoukněte do části knihy.

Rozléhající se řev jejich hlasů nebyl ničím ve srovnání s divokým rachotem, který se k nim blížil. Náhle vjezd do tunelu zablokovala tma probodnutá jen dvěma červenými světly, která neustále rostla.
Emily ho popadla a strhla dolů na štěrk okamžik předtím, než se přihnala expresní lokomotiva na trase ze severu do Londýna. Zuřivý vítr, který zvedla, nafoukl De Quinceymu kabát. Cítil, jak se země pod ním otřásá, a přitiskl si dlaně na uši. Vagon za vagonem se hnal kolem a chaos zvyšovaly zvonění a skřípot nesčetných kol. Tunel naplnil hustý kouř a De Quinceyho na čele pálily jiskry. Vzduch tak zhoustl vířícími sazemi, že nemohl dýchat. Kašlal a dusil se a tiskl zavřené oči k štěrku, div si je neporanil.

————————————————

Se střetem tajných služeb FBI a CIA se setkáváme v krimi Raymonda Khouryho Koncová hra. Lékařský výzkum nemusí vždy sloužit k bohulibým účelům, ale jeho výsledky se mohou stát mocnou zbraní a není žádoucí, aby se dostaly do nepovolaných rukou.

Kdo chce odhalit černé praktiky tajných služeb, jako by sám nad sebou vynesl rozsudek smrti.
Uznávaný vědec Ralph Padley umírá a ví, že už mu zbývá jen velmi málo času na to, aby světu vyjevil pravdu. Celé roky skrýval výsledky svého lékařského výzkumu, který byl zneužit k velmi špinavým účelům. Pokud Padley promluví, aby ulevil svému svědomí, budou mít oficiální místa vskutku co vysvětlovat. Ale mistři černých operací ze CIA dobře vědí, jak umlčet nepohodlné. A tentokrát pro to udělají naprosto všechno.
Ví to i Padley, a tak začne hledat prostředníka, který by si troufl jít proti tajné službě. Volba padne na Seana Reillyho – jednak proto, že je agentem mocné FBI, jednak proto, že na věci bude mít osobní zájem: konečně bude moci zjistit, jak zemřel jeho otec.

 

Koncová hra

Autor: Raymond Khoury
Přeložila: Hana Pernicová

Počet stran: 520
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-7498-183-8
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Koncová hra vydalo nakladatelství Domino.

Prolistujte si obsáhlou ukázku z knihy.

Když ho uprostřed noci přepadli před jeho newyorským bytem a šoupli ho jako balík do nákladového prostoru dodávky, bylo mu hned jasné, že to souvisí s tím nedávným telefonátem. Sevřel se mu žaludek a pořádně v něm hrklo. Pochopil, že instrukce jeho zdroje, ať nikomu neříká, co se dozvěděl a nesnaží se zatím shánět další informace ústně ani digitálně, byly dobře míněné. Měly za cíl udržet ho při životě. Ne snad z ohleduplnosti, ale z nezbytí – jedině tak mohl Rossetti dostat na veřejnost to, co jeho zdroj tížilo.

Podívejte se, která ukázka oslovila nás.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a řadu dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNoční pád

DeMille, Nelson

Radioservis, 2016

zobrazit info o knize3x Bernard Minier – box Mráz, Kruh, Tma

Minier, Bernard

XYZ, 2016

zobrazit info o knizePařížské rekviem

Riedová, Emma

Knižní klub, 2016

zobrazit info o knizeNěmý
Paříž, 1792. Co všechno viděl desetiletý chlapec?

Taylor, Andrew

Práh, 2016

zobrazit info o knizeZářivý anděl

DeMille, Nelson

Kniha Zlín, 2016

zobrazit info o knizeVládce noci

Morrell, David

Alpress, 2016

zobrazit info o knizeKoncová hra

Khoury, Raymond

Domino, 2016

Napsat komentář