Kniha boží moudrosti

moudrost-kradu-u-svatych
Irma Zaleski sepsala knihu drobných příběhů s velkým posláním. S posláním boží moudrosti i pro potěchu nevěřících. Pohlazení po duši potřebujeme všichni. Lidé bez vyznání možná o to více. Začtěte se a poznáte sami.

Karmelitánské nakladatelství je křesťansky orientované, přesto knížky z jeho edicí mohou oslovit kohokoliv. Kohokoliv, kdo hledá příběhy k zamyšlení, útěchu pro duši nebo něco nového do svého života. Každý na světě věří v něco, co dává jeho životu směr. Často hledáme smysl v materiálních věcech. Rychle se jich ale nabažíme a naše pozornost se soustředí zase na něco jiného. Pak pochopíme, že to podstatné je někde jinde. Pro každého představuje boží moudrost a víra něco jiného. Nakonec se vše spojí v poznání, že největší a nejpotřebnější pro naše duše je víra v život a víra v sebe samého…

Hlavní postavou krátkých vtipných příběhů je matka Makrína, fiktivní „pouštní matka“. Makrína však nežije v Egyptské poušti, nýbrž v malém bytě uprostřed města. Sousedé a známí k ní občas přicházejí a žádají o duchovní radu nebo objasnění nějakého problému. A matka Makrína jim naslouchá, modlí se a předává to, co sama „ukradla“ u svatých, vždyť oni sami zase „kradli“ u Boha, z nevyčerpatelné pokladnice Boží moudrosti.

Moudrost kradu u svatých

Autor: Irma Zaleski
Přeložil: Štěpán Sirovátka

Počet stran: 80
Vazba: brožovaná
Formát: 115×180 mm
ISBN: 978-80-7195-425-5
Doporučená cena: 129 Kč

 

Knihu Moudrost kradu u svatých vydalo Karmelitánské nakladatelství.

Ukázka z knihy

Do malého domku nedaleko místa, kde Matka Makrína žila, se nastěhoval mladý pár s malým dítětem. Mladá paní byla často k vidění venku na zahradě, jak dává pozor na dítě, pracuje na květinových záhonech, věší prádlo nebo si tam za tichého odpoledne jen tak sedí s knížkou v ruce. Naše stará mniška měla ve zvyku, když šla kolem na své denní procházce, se čas od času na pár minut zastavit. Pak si ty dvě ženy hrály s dítětem, obdivovaly růže a klábosily. Jednoho dne pozvali manželé Matku Makrínu na večeři. Ukázalo se, že mladá paní je skvělá kuchařka. Když pak ukládala dítě do postele, muž a Matka vyšli ven do zahrady na kus řeči. Vyprávěl, že nikdy nebyl příliš zbožný, nedávno ale zažil nádherné obrácení. Začal před časem chodit se svou ženou do kostela, četl Bibli a připojil se k modlitební skupince velmi oddané chválení Boha. On a jeho žena jsou spolu velmi šťastní, zklamalo ho ale, že ačkoliv se s ním manželka modlí každý den, když ji požádal, aby s ním chodila na modlitební skupinku, řekla pouze, že „to není její cesta“. Zlobí ho, že podle všeho nechce chválit Boha tolik jako on.

Matka Makrína se na něj na chvíli zahleděla a řekla: „Nikdy sis nevšiml, s jakou radostí se tvá žena věnuje dítěti a stará o dům? Jak moc ji těší pracovat na zahradě nebo uvařit ti jídlo? Zdá se mi, že u vás doma je Bůh chválen velmi dobře!“

Irma Zaleski

irma-zaleskiIrma Zaleski se narodila roku 1931 v Polsku. Po druhé světové válce se s rodinou přestěhovala do Anglie, v roce 1952 přijela do Kanady, kde pracovala jako učitelka a překladatelka. Má dvě děti a pět vnoučat, nyní žije v Combermere v provincii Ontario.

Informace a fotografie pocházejí z webu nakladatele


Karmelitánské nakladatelství je křesťansky orientované nakladatelství. Na trhu působí od roku 1991 a dosud vydali více než 1500 titulů. Nejdůležitější částí edičního plánu KNA jsou edice věnované duchovnímu životu. Mezi dlouhodobě nejúspěšnější edice KNA patří edice Karmelitánská spiritualita a Malý duchovní život. Mezi jejich kmenové autory, kterým bylo vydáno více titulů, patří například Anselm Grün, Vojtěch Kodet, Kateřina Lachmanová, Marie Svatošová nebo Max Kašparů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMoudrost kradu u svatých

Zaleski, Irma

Karmelitánské nakladatelství, 2016

Napsat komentář