Žijte moderně, zdravě a ekologicky

vegetable
Dnešní knižní tipy osloví příznivce zdravého životního stylu napříč všemi generacemi i pohlavími. Přinášíme návody pro dámy, pro děti a i pro muže, kteří touží udělat něco pro svoje tělo i okolí. Nikde není napsané, že vše musíte striktně dodržovat, ale můžete se nechat inspirovat.

Možná trochu nečekaně o symbióze ducha a těla ve věku 40+ vypráví herečka, u níž se čeká, že vzhled je její hlavní obživou. Dvojice autorek Cameron Diaz a Sandra Bark v Longevity Book otevřeně hovoří o procesu stárnutí a souvisejícím fungování ženského těla a psychiky.

Jakmile Cameron Diaz oslavila devětatřicáté narozeniny, na pořadu dne se objevila „ta“ otázka. V téměř každém rozhovoru se novináři Cameron ptali, jestli se obává čtyřicítky. „Když se tyto otázky staly nedílnou součástí každého rozhovoru, došlo mi, jakou důležitost věku přikládáme,“ říká Cameron. Titul Longevity Book se stal logickým pokračováním Body Book, bestselleru deníku The New York Times, v němž se autorka zabývala tématy jako zdravý životní styl a důležitost harmonie těla a ducha. I v nové knize se snaží poskytnout čtenářkám co nejvíce užitečných poznatků a rad, které jim pomohou lépe zvládnout novou životní fázi, do níž vstupují ve věku kolem čtyřicítky. Na rozdíl od celé řady jiných knih na podobné téma však Longevity Book nevychází z postoje, že se s věkem má bojovat všemi dostupnými prostředky a že je bezpodmínečně nutné, aby se ženy snažily vypadat mladší, než ve skutečnosti jsou. Tato kniha zkoumá, jak nás čas ovlivňuje jak po tělesné, tak po emociální stránce – protože tyto dvě složky našeho zdraví jsou od sebe neoddělitelné. Longevity Book poskytuje čtivý a zevrubný výklad o fungování ženského těla i mysli. Průměrná délka našeho života je delší než kdykoli dřív v minulosti. Abychom si však tento dar dlouhověkosti mohli náležitě užívat, je zcela zásadní dobře porozumět hlasu svého těla a připravit se na vše, co nás čeká, abychom mohly zrát s grácií. Longevity Book je kniha, která vám poskytne všechny zásadní informace a nabídne ucelený pohled na to, jak si můžeme užívat života plnými doušky, a to v každém věku. Nechte se inspirovat Cameron Diaz a zrajte s grácií!

Longevity Book

Autorky: Sandra Bark, Cameron Diaz
Přeložila: Vanda Senko Ohnisková

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 190×231 mm
ISBN: 978-80-7565-055-9
Doporučená cena: 448 Kč

Knihu Longevity Book vydalo nakladatelství Jota.

Prolistujte si ukázkovou kapitolu z knihy.

Prvním ztělesněním krásy pro mě byla moje matka. Myslím, že nebudu subjektivní, když prohlásím, že moje maminka je krásná žena. Vždycky měla plné rty, zářivou pokožku a modré oči se šedivými hlubokými tóny, od nichž nemůžete odtrhnout zrak. Matka má v sobě krásu, která vyzařuje zevnitř. Podle mne se nikdy nemusela líčit, ale stejně jako většina jiných žen, i ona měla tvář, kterou si každý den nasazovala. Zvýrazňovala si oči, natírala si tváře tvářenkou a prodlužovala si řasy. Byla ve svém každodenním rituálu tak zběhlá, že jí líčení zabralo každý den přesně stejnou dobu, a když se domalovala, její tvář vypadala každé ráno úplně stejně. A co na mě zapůsobilo ještě více, byla skutečnost, že její jemné, ale účinné nalíčení její přirozenou krásu ještě prohlubovalo.

O autorkách

Cameron Diaz patří k nejžádanějším americkým herečkám současnosti a byla již čtyřikrát nominovaná na ocenění Zlatý Glóbus. V mládí se věnovala modelingu a jako filmová herečka debutovala v jednadvaceti letech. Od té doby hrála v téměř padesáti filmech a mezi její nejúspěšnější filmové tituly patří např. MaskaNěco na té Mary je, Svatba mého nejlepšího přítele, Charlieho andílci či Zkažená úča.

Angažuje se v projektech týkajících se ochrany životního prostředí, práva na vzdělání a rovnoprávnosti žen. Vyrostla v jižní Kalifornii a momentálně žije střídavě v Los Angeles a New Yorku.

zdroj: nakladatelství Jota

Sandra Bark se jako spoluautorka podílela na tvorbě řady bestsellerových titulů a s Cameron Diaz spolupracovala již při psaní titulu Body Book. O její práci se můžete dozvědět více na jejích webových stránkách www.sandrabark.com.

 zdroj: nakladatelství Jota

————————————————

Christiane Northrupová vyvrací mýtus o ubývajících silách v souvislosti s postupujícím věkem. Kniha Bohyně nestárnou je receptem a inspirací pro všechny ženy. Zestárneme všichni, ale je jen na nás samých, jak se s tím vyrovnáme a jestli z pokročilejšího věku dokážeme udělat přednost.

Tajný recept na zářivou vitalitu a zdraví, inspirace pro ženy všeho věku.
Od autorky světoznámého bestselleru ŽENA: TĚLO A DUŠE.
Kolik vám je? Přece tolik, na kolik se cítíte. To jsme určitě slyšeli už mnohokrát, jenže si možná myslíme, že je to jenom taková planá útěcha. Stárnout člověk přece musí. Jsme naprogramovaní tak, abychom počítali s tím, že přijdou nemoci, pokles výkonnosti a pozvolna nás opustí veškerá radost ze života.
Jenže tak tomu vůbec není! Naopak! Autorka je přesvědčená, že nic takového si nemáme nechat vnutit. A naše duše i těla mohou místo úpadku vesele rozkvétat. Máte moc stát se nestárnoucí bohyní a živoucím ztělesněním radostného a bezvěkého života. Získáte vynikající zdraví, plnohodnotné sexuální potěšení. Pružné a rozhýbané tělo…
Začít je dobré už v mládí. Ale kdo to nestihl, nemusí věšet hlavu. Víte, kdy je nejlepší chvíle začít s čímkoli? No přece právě teď!

Bohyně nestárnou

Autorka: Christiane Northrupová
Přeložila: Kateřina Harrison Lipenská

Počet stran: 372
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 150×215 mm
ISBN: 978-80-7359-468-8
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Bohyně nestárnou vydalo nakladatelství Metafora.

Mé matce je skoro devadesát, ale pořád ráda řídí. Doma aspoň jednou týdně manévruje po zahradě na traktorové sekačce a přitom se vyhýbá krajinářské úpravě na trávníku o rozloze tří čtverečních kilometrů. Za volantem karavanu se pustila do ulic Bostonu, aby za mnou přijela na večeři. Před pár lety máma tímhle karavanem jela se svou kamarádkou Anne napříč Amerikou. Anne byla o něco starší a nedávno zemřela, ve věku jedenadevadesáti let. Chtěly se jet podívat na sekvoje. Nebály se samy nocovat v kempu. Já sama radši přenechávám sekání trávníku i hustý městský provoz jiným, ale vím, že až mi bude tolik jako mámě, budu stejně aktivní jako ona. Máma a já jsme v mnoha věcech jiné, ale přesto je mým vzorem v tom, jak žít plný život s pocitem radosti a dobrodružství.

O autorce

Christiane Northrupová se zabývá zdravím, psychikou a ženským tělem už řadu let. Téměř 25 let pracovala jako ženská lékařka. V roce 1994 vydala svou první knihu a od té doby působí také jako uznávaná autorka literatury pro ženy, kterým radí jak pracovat se svým tělem a psychikou. Její knihy byly přeloženy do čtyřiadvaceti jazyků.

————————————————

36x Detox – snadno a lahodně je vlastně netradiční kartičkovou kuchařkou z pera dvojice Sandra Jagemann a Eva Christiane Wetter. Jedná se ovšem o recepty na pokrmy plné zdraví, po jejichž konzumaci se budete cítit svěží a plní energie, což se o řadě jídel z klasických kuchařek říct nedá.

Chcete ze svého těla odstranit škodlivé toxiny a zažít příliv energie, radosti a zdraví? Rádi byste se opět cítili svěží a plní síly?
Detoxikace je ideální způsob, jak se dostat do skvělé formy a udělat něco pro své zdraví. 36 jednoduchých receptů na smoothies, polévky a lehké pokrmy, které naleznete na těchto kartách, zvládne každý snadno připravit. Vybrané karty si navíc můžete vzít kamkoliv s sebou nebo jimi obdarovávat své blízké, a pomáhat tak ke zdraví i jim. Očistě těla můžete pomoct také očistou mysli, takže na každé kartě najdete kromě receptů také heslo dne a užitečné tipy pro zdravý životní styl.

36x Detox – snadno a lahodně

Autorky: Sandra Jagemann, Eva Christiane Wetterer
Přeložila: Ivana Dirk Lukačevičová

Počet stran: 36
Vazba: karty s recepty
Formát: 73×113 mm
ISBN: 978-80-7370-437-7
Doporučená cena: 149 Kč

Knihu 36x Detox – snadno a lahodně vydalo
nakladatelství Synergie Publishing SE.

Nahlédněte do vybraných receptů z knihy: 1, 2, 3.

000002588_t2000002592_t2000002590_t2

————————————————

Nejen pro dětské čtenáře je určena kniha Isabelle Thomasové 23 způsobů, jak se stát ekohrdinou. Naučíte se recyklovat staré věci a vdechnout jim nový život. Možná pro vás budou návody jen základní inspirací a nové využití pak budete sami lehce nacházet.

Tahle knížka je plná návodů pro všechny, kdo rádi tvoří, recyklují, vynalézají pro věci nové využití a chtějí svým dílem přispět k záchraně světa. Díky jednoduchým i náročnějším projektům se dozvíte, jak z odpadu vyrobit nové věci, jak mít ekologičtější domácnost a jak i ten nejmenší venkovní prostor přetvořit v ostrůvek divočiny. A tak je na čase přestat vyhazovat staré ponožky, použité dárkové balicí papíry nebo plastové lahve – vytvořte z nich originální dárky a vychytávky, co se šiknou!

23 způsobů, jak se stát ekohrdinou

Autorka: Isabelle Thomasová
Přeložila: Sabina Poláková

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 190×255 mm
ISBN: 978-80-204-4030-3
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu 23 způsobů, jak se stát ekohrdinou vydalo
nakladatelství Mladá fronta.

O autorce

Isabel Thomasová vystudovala humanitní vědy na univerzitě v Oxfordu. Do dnešní doby napsala více než 130 knih zejména pro děti a mládež, ve kterých je učí ekologickému přístupu k životu. Zároveň je matkou tří malých synů. Momentálně žije ve městě Camebridge. V češtině dosud vyšlo Šik jako Francouzka a Šik jako Francouz.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a řadu dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLongevity Book
O umění stárnout a žít naplno

Bark, Sandra – Diaz, Cameron

Jota, 2016

zobrazit info o knizeBohyně nestárnou

Northrupová, Christiane

Metafora, 2016

zobrazit info o knize36x Detox – snadno a lahodně

Jagemann, Sandra – Wetterer, Eva Christiane

Synergie Publishing SE, 2016

zobrazit info o knize23 způsobů, jak se stát ekohrdinou
Praktické tvůrčí projekty, kterými přispějete k záchraně světa

Thomasová, Isabelle

Mladá fronta, 2016

Napsat komentář