Vyhrajte závěrečný boj o nezávislost Sjednoceného království

kralovna-ohne-perex
Poslední díl celosvětově úspěšné trilogie pro mladé čtenáře Stín Krkavce vychází právě nyní. Pokud tedy máte doma fanouška této fantasy ságy, jistě už netrpělivě očekává pokračování příběhu, jehož hlavním hrdinou je Vélin Al Sorna.

Boj proti nesmrtelnému protivníkovi

Královna ohně - UkázkaTřetí díl trilogie Stín krkavce. Vélin Al Sorna musí pomoci vrátit Říši Královně.

Po boji o holý život má královna Lyrna za úkol odrazit vpád volarské armády a znovu dobýt nezávislost Sjednoceného království. Aby dosáhla svých cílů, musí udělat víc než jen shromáždit své věrné příznivce. Musí se spojit se silami, které jsou jí odporné, a přivést válku k branám nepřátel.

Zajistit vítězství má Vélin Al Sorna, avšak jeho cesta je plná obtíží. Volarská armáda má na své straně tajemného Spojence, který svým služebníkům nabízí dar věčného života. Pokud má království zvítězit, musí Vélin Al Sorna Spojence zničit. Jenže porazit protivníka, jehož není možné zabít, je téměř nesplnitelný úkol, zvlášť když Vélinova píseň krve, mystická síla, která z něj udělala slavného bojovníka, zlověstně umlkla…

 

Královna ohně

Autor: Anthony Ryan

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Jakub Kalina
Počet stran: 688
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2016
ISBN: 978-80-7491-607-6

Přečtěte si více o knize Královna ohně, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte ani na ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

„Lorde,“ pozdravil mě s náznakem uctivé úklony, načež pokývl mé zajatkyni. „Madam.“
Fornella také kývla hlavou, ale neodpověděla. Bez zájmu si ho prohlížela, zatímco si slaný vítr pohrával s jejími vlasy. V té červenohnědé záplavě jsem zahlédl šedivějící pramen.
„Již jsem obdržel podrobné pokyny–“ začal jsem, ale Al Sorna mávl rukou.
„Já tady nejsem kvůli pokynům, lorde,“ odvětil. „Jen jsem se přišel rozloučit a popřát vám hodně štěstí ve vašem úsilí.“
Čekal na odpověď a já pozoroval jeho výraz – úsměv trochu povadl a do černých očí se vkradla obezřetnost. Je to možné? přemítal jsem. Žádá snad o odpuštění?
„Děkuji vám, lorde,“ odpověděl jsem a nadhodil si na rameni těžký plátěný vak. „Ale musíme se nalodit před ranním odlivem.“ (str. 15)

 

O autorovi

Anthony-RyanAnthony Ryan (nar. 1970­) pochází ze Skotska, vystudoval historii, žije a pracuje v Londýně. Dlouho byl zaměstnán v britské státní správě a po úspěchu svého prvního románu Píseň krve (2013; česky Host 2014) začal psát na plný úvazek. Bestsellerovou trilogii Stín krkavce po druhém dílu Pán věže (2014; česky Host 2015) završuje kniha Královna ohně (2015). První dva díly trilogie vycházejí také jako audiokniha. V červenci vyšel první díl nové fantasy série The Draconis Memoria: The Waking Fire, který plánujeme k českému vydání na příští rok. Ryan také pokračuje v psaní sci-fi série Slab City Blues.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Královna ohně

Nejprve musela královna Lyrna bojovat o vlastní život, a když tuto bitvu vyhrála, je jejím dalším úkolem znovu dobýt nezávislost svého království. Aby ji získala, nebude stačit pomoc pouze jejích oddaných příznivců, ale musí do války zapojit i síly, které jí bývaly odporné. Jak jinak by se ale mohlo Sjednocené království vrátit k životu, jaký obyvatelé vedli před útokem volarské armády? Zajistit vítězství má mimo jiných Vélin Al Sorna, ale jeho cesta nebude, jako vždy, jednoduchá. Porazí nepřátele, jimž jejich tajemný Spojenec dává dar nesmrtelnosti?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Královna ohně vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Královna ohně
probíhá od 3. do 16. listopadu 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 fantasy knihy Královna ohně

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKrálovna ohně
Stín Krkavce: Kniha třetí

Ryan, Anthony

Host, 2016

Napsat komentář