Zahrajte si o pohádkové putování k Zubu Času

preklep-a-skraloup-perex
Překlep je skřítek, jehož specialitou jsou chyby v knížkách. Rád totiž přehazuje písmenka a dělá zmatky ve slovech. Jednoho dne si však všimne znepokojivého jevu, kterým je stárnutí věcí, a vydá se k samotnému Zubu Času. Kdo to asi je?

Překlepova dobrodružná výprava

preklep-a-skraloup-ukazka-1Pozor! Návykové čtení. Podstata všeho nepořádku v ilustracích, kterým nechybí humor a nadsázka.

Věci stárnou, všimli jste si?

No samozřejmě, vždyť toho si nejde nevšimnout. Stačí na chvilku nedávat pozor a z věci, která před chvíli zářila novotou, je starý, nepotřebný krám. Ale kdo za to může? Představte si, že někde mezi námi žijí drobná stvoření, která mají veškeré stárnutí na starosti. A nemyslete si, je to pěkná fuška!

Překlep, jehož specialitou jsou chyby v knížkách, však jednoho dne zjistí, že lidem často pokažená nebo zestárlá věc velkou radost neudělá, a tak se vydává na dobrodružné putování k samotnému Zubu Času. Podaří se mu zastavit stárnutí? A kdo získá Křišťálový Prdlajs? A jakou roli v tom všem hraje mluvící hovnivál?

 

Překlep a Škraloup

Autoři: Barbora Klárová, Tomáš Končinský

Vydalo: nakladatelství Albatros
Ilustrace: Petr Štěpán, Daniel Špaček
Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2016
ISBN: 978-80-00-04502-3

Přečtěte si více o knize Překlep a Škraloup, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Albatros patřící pod společnost Albatros Media. Nezapomeňte si také stáhnout a přečíst ukázku.

Albatros_Albatros-Media

Nakladatelství Albatros je nejstarší české nakladatelství, které se od svého vzniku v roce 1949 specializuje na kvalitní původní i překladovou literaturu pro děti. Dnes je součástí společnosti Albatros Media a. s. Za dobu své existence vydalo přes 10 tisíc titulů.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

preklep-a-skraloup-ukazka-2

(str. 15)

 

Vyhrajte knihu Překlep a Škraloup

Překlep je malý skřítek entropík. Toto zvláštní pojmenování pochází ze slova entropie a znamená v podstatě to, že vytváří nepořádek. Konkrétně Překlep chodí jednou týdně s tatínkem na brigádu do knihovny a přehazuje písmenka v knížkách, novinách a časopisech. Jeho práce ho baví a těší se, až nebude muset chodit do školy a bude se chybám v textu moct věnovat naplno, ale než ten čas přijde, čeká na něj ještě jiné dobrodružství. Usmyslí si totiž, že zastaví stárnutí věcí. Podaří se mu to? To si můžete přečíst společně s malými čtenáři i vy.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Albatros patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Překlep a Škraloup vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Překlep a Škraloup
probíhá od 24. října do 6. listopadu 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 dětské knihy Překlep a Škraloup

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřeklep a Škraloup

Klárová, Barbora – Končínský, Tomáš

Albatros, 2016

Napsat komentář