Tvořivé inspirace pro podzimní plískanice

tvorive_inspirace_pro_podzimni_pliskanice
I v momentech, kdy je venku takové počasí, že byste si tam ani draka nepustili, můžete hravě zahnat nudu. Jak? Třeba tvořením! Zkuste si doma vyrobit vlastnoruční šperk, vybarvit pěknou omalovánku nebo namalovat vlastní obraz!

Že pro vás kreslení a malování nic není? Nebojte se a zkuste to! Následující kniha vás krok za krokem provede nejrůznějšími technikami a i z těch méně zdatných udělá šikovné malíře.

Kreslete a malujte krásné tváře

Kreslete a malujte krásné tváře je inspirující knihou o tom, jak za pomoci různých typů výtvarných médií vytvořit okouzlující portréty ve stylu ilustrací módních návrhářů. Autorka knihy, Jane Davenport, je oblíbenou umělkyní a instruktorkou workshopů. Po celém světě je známá svým energickým, nadšeným, veselým a sebevědomým stylem. V této knize vás provede krok za krokem základy kresby obličejů, dozvíte se, jak to udělat, aby jednotlivé obličejové rysy byly v harmonickém souladu, i jak docílit jemných tónů pokožky; budete si hrát s jasnými barvami, stíny i zvýrazňováním. A čeká vás toho ještě mnohem více. Tato knížka je plná nových uměleckých technik, které zapojí a podnítí vaši fantazii.

Autora: Jane Davenport
Přeložila: Linda Hroníková

Počet stran: 136
Vazba: brožovaná
Formát: 216×254 mm
ISBN: 978-80-7413-336-7
Doporučená cena: 308 Kč

Knihu Kreslete a malujte krásné tváře vydalo nakladatelství Zoner Press.

Ukázka z knihy

kreslete-a-malujte-krasne-tvare-ukazka

Další ukázky naleznete pod příslušným odkazem. A opomenout nesmíme ani videoukázku!

————————————————

I s kouskem jemného drátku a několika dalšími maličkostmi lze učinit hotové divy! Inspirujte se ve výrobě originálních šperků a nejrůznějších dalších drobností a potěšte třeba své blízké.

Drátěné šperky s korálky

Objevte kouzlo jemných drátěných šperků… Průvodce základními i pokročilými technikami, s projekty a předlohami.
V téhle knize najdete úplně všechny techniky, které kdy budete k výrobě drátěných šperků potřebovat. Nezáleží na tom, jestli teprve začínáte, nebo jste už zkušenými tvůrci – každý si tady najde svoje.
Objevte kouzlo řetízků z jemného drátku a nepřebernou pokladnici nápadů i stylů. Zdánlivě jednoduché kousky se vám pod rukama změní v mistrovská díla.
V první části se dozvíte vše o základních postupech, stejně jako o nejrůznějších pomůckách a nástrojích, které se vám budou při práci hodit.
Ve druhé části si můžete vybrat z mnoha krásných, zajímavých projektů a podle podrobného návodu se pustit do výroby. A pak už vám nic nebrání, abyste se pustili do navrhování a tvorby svých vlastních originálních šperků.

Autorka: Wing Devenneyová
Přeložila: Marie Novotná

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 223×223 mm
ISBN: 978-80-7359-491-6
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Drátěné šperky s korálky vydalo nakladatelství Metafora.

Ukázka z knihy

dratene-sperky-s-koralky-ukazka

————————————————

Ještě jste neslyšeli o washi páskách? Po kreslení a tvoření z drátků mohou být produkty z nich dalším zajímavým a velmi neotřelým dárkem. Ostatně, přesvědčte se sami, co všechno se dá udělat z trošky lepidla a papíru.

Washi pásky

Barevná dekorativní washi páska je nejlepším přítelem každé tvořivé duše. Je z papíru, snadno se používá, vypadá báječně a výtvarný svět vzala ztečí. Ať už washi pásku dávno znáte a oblíbili jste si ji, nebo jste ve světě takového zdobení nováčky, tato kniha plná nápadů vám určitě dodá inspiraci. Nové techniky tvoření a zdobení s touto oblíbenou páskou vám po krocích objasní krásně aranžované fotografi cké návody, s jejichž pomocí můžete vlastnoručně vyrobit více jak 101 výtvorů. Zjistíte, jak plně využít jedinečné výhody této nové dekorativní pomůcky, vyrobíte si hezká přáníčka, zabalíte dárky, připravíte stylový večírek, vytvoříte fotorámečky, hračky, bižuterii a další poklady!

Autorka: Marisa Edghillová
Přeložila: Patricie Růžičková

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 222×222 mm
ISBN: 978-80-7529-133-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Washi pásky vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

washi_pasky_ukazka

————————————————

Nejen z drátku, ale i z jemného vlákna můžete vytvořit takřka mistrovské dílo. Pusťte se do tvorby drobných uzlovaných výrobků, které vykouzlí úsměv na tváři všem obdarovaným. Následující kniha vás touto technikou provede krok za krokem.

Mikro macramé

Ponořte se do kouzelného světa drhaných šperků. Kniha Jenny Townleyové vám bude skvělým průvodcem. Jelikož každý z nápaditých doplňků bude originál, můžete si být jistí, že přesně takovéto šperky nebude nosit nikdo jiný. Čekají na vás půvabné náramky, náhrdelníky, přívěsky i náušnice. Nabídneme vám jednoduché uzlované výrobky, jaké zvládne začátečník, ale i modely s pokročilejšími vzory, efektně kombinující uzly s nádhernými korálky. Na začátku se naučíte vázat všechny potřebné uzly. Jednotlivé fáze tvorby každého šperku pak doprovází srozumitelný popis. Podrobné fotografie postup přehledně ilustrují a můžete se též potěšit a inspirovat pohledem na dokončené dílo. Najdete tu vše, co potřebujete vědět, abyste se mohli pustit do práce.

Autorka: Jenny Townleyová
Přeložila: Jitka Michálková

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 190×247 mm
ISBN: 978-80-7359-507-4
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Mikro macramé vydalo nakladatelství Metafora.

Ukázka z knihy

mikro_macrame_ukazka

————————————————

Pokud byste si přece jen netroufli na to malování, závěrem tu pro vás máme oblíbené omalovánky. I zde ale můžete rozdávat. Vybarvěte si kartičky s přáními a obálkami s motivy půvabné přírody a udělejte někomu radost.

Půvabná příroda – Vybarvovací přání a obálky

Tyto krásné omalovánky s přírodními motivy přinesou radost nejen vám, ale i vašim blízkým, kterým je můžete darovat. Jsou plné půvabných obrázků zvířat a rostlin. Stačí mít po ruce nůžky, pastelky nebo vodovky a vybarvit je podle své fantazie. Vznikne malé umělecké dílo v podobě přání a neméně krásné obálky. Zbývá ji zalepit přiloženou samolepkou a odnést na poštu, nebo třeba tajně položit pod polštář někomu, koho máte rádi.

Autorka: Rebecca Jonesová

Počet stran: 24 přání a obálek + list nálepek
Vazba: brožovaná
Formát: 284×270 mm
ISBN: 8588005862431
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Půvabná příroda – Vybarvovací přání a obálky vydalo
nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

puvabna_priroda_ukazka1

puvabna_priroda_ukazka2


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKreslete a malujte krásné tváře

Davenport, Jane

Zoner Press, 2016

zobrazit info o knizeDrátěné šperky s korálky

Devenneyová, Wing Mun

Metafora, 2016

zobrazit info o knizeWashi pásky

Edghillová, Marisa

Slovart, 2016

zobrazit info o knizeMikro macramé

Townleyová, Jenny

Metafora, 2016

zobrazit info o knizePůvabná příroda – Vybarvovací přání a obálky

Jonesová, Rebecca

Slovart, 2016

Napsat komentář