Nový případ Hercula Poirota

sophie-hannah_zavrena-truhla
Hercule Poirot, jedinečná postava světové detektivní scény, jež v roce 2016 slaví sto let od okamžiku svého zrodu, se po úspěchu Vražd s monogramem vrací s novým případem z pera Sophie Hannah.

„To, co vám hodlám sdělit, bude pro vás šok…“ Těmito slovy uvítá lady Athelinda Playfordová – slavná spisovatelka dětské literatury – svého právníka, který se stará o její závěť. Zatímco se hosté sjíždějí na její sídlo Clonakilty, lady Playfordová se rozhodne u slavnostní večeře oznámit, že hodlá vydědit oba své potomky a veškeré jmění odkázat osobě, které zbývá jen několik týdnů života…
Na sešlost pozvala lady Playfordová i dva muže, s nimiž se nikdy nesetkala – slavného belgického detektiva Hercula Poirota a jeho přítele, inspektora Edwarda Catchpoola ze Scotland Yardu. Ani jeden z nich netuší, proč jsou tu… až Poirot začne mít podezření, že hostitelka očekává vražedný útok. Proč je ovšem potom tak odhodlaná provokovat kohokoli, pokud předpokládá, že je přítomen někdo, kdo se chystá zabít? Jakkoli se tomu Poirot snaží zabránit, zločin je nakonec spáchán…

 

Zavřená truhla

Jedinečný Hercule Poirot a jeho nový případ

Autorka: Sophie Hannah
Přeložila: Veronika Volhejnová

Počet stran: 344
Vazba: vázaná
Formát: 140×217 mm
ISBN: 978-80-242-5469-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Zavřená truhla vydalo nakladatelství Knižní klub.

 

Ukázka z knihy

Spatřil jsem podlahu se složitě vzorovanou dlažbou, jakou bych čekal spíše v paláci, mohutné dřevěné schodiště, příliš mnoho dveří a chodeb, než aby je nově příchozí návštěvník od sebe rozeznal, vysoké stojací hodiny a na stěně preparovanou jelení hlavu. To ubohé zvíře vypadalo, že se usmívá, a já jsem mu úsměv oplatil. I když hlava byla mrtvá a oddělená od těla, působila přátelštěji než komorník.
„Catchpoole!“ ozval se znovu ten hlas.
„Poslyšte, je tady opravdu Hercule Poirot?“ zeptal jsem se naléhavěji.
Tentokrát komorník odpověděl neochotným kývnutím a vzápětí se už objevil i Belgičan osobně, a to na své poměry nezvykle rychlým tempem. Nemohl jsem si pomoci – musel jsem se tiše zahihňat té hlavě podobné vajíčku a lesklým lakýrkám, které jsem tak dobře znal, a samozřejmě tomu nezaměnitelnému kníru… (str. 14)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Sophie Hannah

hannah_sophieSophie Hannah je úspěšná britská básnířka, nominovaná například na cenu T. S. Eliota, a především prozaička, jejíž romány jsou vydávány v 32 jazycích a 51 zemích. Je autorkou několika knih pro děti, mezinárodní renomé jí však vydobyly především psychothrillery. V žánru debutovala roku 2006 právě Pusinkou (Little Face), jíž se okamžitě prodalo více než 100 000 kusů a v níž se poprvé objevili detektivové Simon Waterhouse a Charlie Zailerová. Za román The Carrier, osmý titul z volné série s touto dvojicí, která vystupuje i ve Ztrátách a lžích (Hurting Distance 2007, česky Ikar 2015), získala autorka v roce 2013 britskou National Book Award za nejlepší thriller roku. Doslova literární bombou a knižní událostí roku 2014 se však stalo uveřejnění románu Sophie Hannah Vraždy s monogramem, který vyšel současně v 28 jazycích v 50 zemích. V něm se poprvé se svolením dědiců v novém příběhu vrátila nejznámější postava „královny zločinu“ Agathy Christie – legendární belgický puntičkář Hercule Poirot.

Přečtěte si zajímavou reportáž z tiskové konference s autorkou a podívejte se na rozhovor s ní.

Informace o autorce a fotografie byly čerpány ze stránek internetového knihkupectví bux.cz.


Nakladatelství Knižní klub nabízí především českou a světovou literaturu, detektivní romány a thrillery, historické a válečné romány a dětskou literaturu.
Je součástí společnosti Euromedia Group, dceřiné společnosti Bertelsmann AG, která patří mezi nejsilnější a největší firmy podnikající v rámci knižního trhu v České republice.
Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZavřená truhla
Jedinečný Hercule Poirot a jeho nový případ

Hannah, Sophie

Knižní klub, 2016

Napsat komentář