Naučně a zábavně pro děti

kouzelnik-mapy-auta-vlaky
Děti dnes nezřídka sáhnou po naučných knihách raději než po klasickém příběhu. Velké barevné publikace plné obrázků totiž snadno přitáhnou dětskou pozornost. Navíc krátké doprovodné texty zvládnou i méně zdatní malí čtenáři. Dnes představujeme tři z takových knih.

Kouzelnická představení jsou zábavná nejen pro děti, ale i pro dospělé. I my si často lámeme hlavu nad jednoduchými kouzly a rádi bychom jim přišli na kloub. Poučte se vy i vaše děti od Pavla Kožíška. Nebo nechte děti, ať vám po prozkoumání knihy předvedou své vlastní kouzelnické představení.

Kouzelnická kniha je určena pro ty úplně nejmenší kouzelníky. Slavný kouzelník Pavel Kožíšek si pro ně připravil malý výlet do jinak přísně střeženého zákulisí světa kouzel a magie. Všechna kouzla jsou vybrána tak, aby je děti s pomocí rodičů nebo staršího kamaráda samy zvládly. Ke kouzlení nejsou zapotřebí žádné speciální kouzelnické rekvizity, vše, s čím se bude čarovat, najde každý doma nebo si snadno obstará. Knížku doprovázejí ilustrace Libora Drobného, z nichž malí adepti čar a kouzel snadno pochopí, jak na to, a během chvilky se stanou opravdovými kouzelníky. Součástí knihy je i volná vstupenka do Divadla kouzel Pavla Kožíška!

Malý kouzelník

Autor: Pavel Kožíšek

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-262-1095-5
Doporučená cena: 225 Kč

Knihu Malý kouzelník vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka

maly-kouzelnik-ukazka

Další stránky z knihy si prohlédněte na webu nakladatele na stránce dole.

Pavel Kožíšek

Pavel Kožíšek je populární český kouzelník, mistr republiky i světa v kouzelnickém umění, pořadatel celé řady iluzionistických akcí pro děti i dospělé a účastník stovek televizních show doma i v zahraničí.

Informace pochází z webu nakladatele.

————————————————

Druhý dnešní tip je světovým bestsellerem v oblasti map. Žijeme ve světě elektronických navigačních systémů, GPS, mobilních aplikací i fotomap. O to více pro nás a naše děti může být zajímavý opravdový obrázkový atlas. Krásná kniha s úžasnými ilustrovanými mapami i s obrázkovým popisem zemí a s designem starobylých pirátských knih. To je to pravé dobrodružství bez elektroniky!

Vydejte se s námi na nezapomenutelnou cestu kolem světa!

Spatříte gejzíry na Islandu, karavany v egyptské poušti a mayská města v Mexiku. V Anglii si zahrajete kriket, v Indii zacvičíte jógu a v Číně ochutnáte stoletá vejce. V Austrálii vás udiví ptakopysk, ve Finsku polární noc a na Madagaskaru obrovský baobab.

Města, řeky i hory, zvířata a rostliny, významné osobnosti, historické události, symboly i národní jídla – přes čtyři tisíce obrázků vám představí, co je pro danou zemi typické.

Ilustrovaný atlas plný fascinujících detailů je oslavou rozmanitosti světa, od obrovských hor po malinké broučky – a všeho mezi tím!

Obrázkové putování po 42 zemích a 6 kontinentech na 51 dvoustranách s nádherně zdobenými okraji, které připomínají mapy dávných objevitelů a mořeplavců.

Světový bestseller. Kniha byla přeložena do dvaceti tří jazyků a bylo vydáno přes jeden a půl milionu výtisků.

Mapy

Autoři: Aleksandra a Daniel Mizielińští
Přeložila: Anna Halfarová

Počet stran: 110
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7491-708-0
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Mapy vydalo nakladatelství Host.

Ukázka

mapy-ukazka

Přečtěte si o tomto krásném atlasu také náš článek.

O autorech

Aleksandra a Daniel Mzielińští jsou polští grafici, ilustrátoři a designéři a nositelé řady ocenění včetně čestného uznání v rámci prestižní mezinárodní ceny Bologna Ragazzi Award. U nás jim vyšly dvě úspěšné knihy D.O.M.E.K.(2008; česky Jana Kostelecká 2014) a D.E.S.I.G.N. (2010; česky Jana Kostelecká 2015). Netradiční atlas Mapy (2012) se stal celosvětovým fenoménem, byl přeložen do dvaceti tří jazyků a bylo vydáno přes jeden a půl milionu výtisků. Získal množství národních cen, například Prix Sorcières 2013 ve Francii nebo Primo Andersen 2013 v Itálii. Autoři na knize pracovali více než tři roky, nakreslili přes čtyři tisíce obrázků a navrhli dvě vlastní písma.

Informace pochází z webu nakladatele.

 

————————————————

Třetím tipem je speciální kniha pro kluky o veškerých dopravních prostředcích. Jak osobních, tak pro zábavu, pro rodinu, pro práci. Motory, stroje, kola, volanty, křídla – to všechno fascinuje kluky všech věkových kategorií, a proto se vývoj dopravy posouvá stále dál. Možná i váš syn se jednou stane vývojářem a inspirací mu může být nová kniha z nakladatelství Slovart.

Tato kniha věnovaná dopravě je doslova nabitá nejrůznějšími druhy automobilů, letadel, lodí, motorek, silných náklaďáků, užitkových strojů a rozličných vlaků, jež lidem odedávna umožňovaly cestovat dál, rychleji a bezstarostněji ˜– od městských kol až po vysokorychlostní vlaky. Mnohé z nich ulehčily lidem jejich těžkou práci a přispěly tak svým dílem ke změně jejich života a toho, kde žijí a pracují. Před nástupem věku techniky, který se výrazně projevil právě v oblasti dopravních prostředků, se jen malé procento lidí vydávalo dál než do blízkého okolí svého bydliště a ještě mnohem méně jich cestovalo na dlouhé vzdálenosti, třeba do zámoří. Dnes trvají takové cesty, které dříve zabraly celé týdny, jen pár hodin a cestu kolem světa lze uskutečnit za jediný den. Dopravní trasy spojují navzájem i ta nejodlehlejší místa na Zemi, takže si klidně můžeme koupit zboží z druhého konce světa. Pokroky v dopravě pomohly lidem objevit a osídlit nová místa na Zemi, prozkoumat hlubiny oceánů, a dokonce vyletět do kosmického prostoru a objevovat vesmír.

Auta, vlaky, lodě a letadla

Autor: Clive Gifford
Přeložil: Petr Hejný

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 225×280 mm
ISBN: 978-80-7529-205-6
Doporučená cena: 499 Kč

 

Knihu Auta, vlaky, lodě a letadla vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka

auta-vlaky-lode-letadla-ukazka


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMalý kouzelník

Kožíšek, Pavel

Portál, 2016

zobrazit info o knizeMapy
Atlas světa, jaký svět ještě neviděl

Mizielińska, Aleksandra – Mizieliński, Daniel

Host, 2016

zobrazit info o knizeAuta, vlaky, lodě a letadla
Obrazová encyklopedie dopravních prostředků

Gifford, Clive

Slovart, 2016

Napsat komentář