Vyhrajte případ nebezpečně inteligentního vraha

posledni-zkouska
Hvězda televizní reality show postoupila nejdůležitější test ve svém životě, a jak se zdá, zkoušející nebyl s výsledky spokojen. Trestem za špatné odpovědi nebylo totiž v tomto případě nic menšího než smrt. Koho vrah otestuje jako dalšího?

Nejdůležitější zkouška života

Sebastian Bergman čelí dosud nejnebezpečnějšímu protivníkovi: nesmírně inteligentnímu sériovému vrahovi se zvláštním posláním. Kdo šlápne vedle jako první?

Sebastian Bergman rozehraje hru s nevyzpytatelným sériovým vrahem, který touží vymýtit hloupost v povrchní společnosti.

Hvězda televizní reality show je nalezena v opuštěné školní budově – s prostřelenou hlavou přivázaná k židli v koutě. Na sobě má špičatou čepici a na holých zádech připnutý test – soudě podle počtu chybných odpovědí oběť selhala v nejdůležitější zkoušce svého života. Záhy se ukáže, že jde o první ze série vražd zaměřených na mediálně známé osobnosti. Kriminální oddělení však hledá důkazy na místech činu marně. Klíčem se stanou komentáře na sociálních sítích a anonymní dopisy zaslané do redakcí novin. Je zřejmé, že jejich autor má o vraždách informace, které zná jenom policie – a vrah.

Poslední zkouška je pátým dílem série o policejním psychologovi a sebestředném sukničkáři Sebastianu Bergmanovi. Romány mají úspěch po celém světě, prodalo se jich více než tři miliony výtisků. Práva na sérii byla prodána do čtyřiatřiceti zemí. Šestý díl vyjde ve Švédsku na podzim 2017.

 

Poslední zkouška

Autoři: Hans Rosenfeldt, Michael Hjorth

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Petra Hesová
Počet stran: 392
Vazba: vázaná
Vydáno: 9/2016
ISBN: 978-80-7491-799-8

Přečtěte si více o knize Poslední zkouška, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte ani na ukázku a náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

„Mám zopakovat otázku?“
„Ne.“
Zavládlo ticho. Do něj se ozývalo jen slabé, rychlé odtikávání. A potom další cvaknutí.
„Čas vypršel. Tak se na to podíváme.“
Mirre vydechl a položil hlavu na stůl. Dvacet jich nemá správně ani omylem. Dokonce ani dvacet otázek nezaznamenal.
Vtom zaslechl, jak muž naproti němu vstává. Mirre pomalu zvedl hlavu a naslouchal. Zdálo se, jako by se k němu falešný novinář blížil. V tu chvíli ucítil Mirre na čele chladný dotek kovu.
„Neprospěl jsi,“ prohlásil muž, který se samozřejmě nejmenoval Sven Cato. Mirre sebou nestačil ani cuknout, když proud vzduchu vytlačil z jateční pistole hrot, který mu prošel čelní kostí přímo do mozku. (str. 12)

 

O autorech

hjorth-rosenfeldtHans Rosenfeldt (na obrázku vlevo; nar. 1964) pracoval jako ošetřovatel lvounů, řidič, učitel a herec. Tvorbě pro televizi se věnuje od roku 1992. Napsal scénář ke dvaceti televizním seriálům, včetně mezinárodně úspěšného seriálu Most (Bron). Podílel se rovněž na přípravě rozhlasových a televizních pořadů. Miluje psaní, hraní videoher a čas strávený se svou manželkou a třemi dětmi.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

Michael Hjorth (na obrázku vpravo; nar. 1963) je jedním z nejvýznamnějších současných skandinávských scenáristů a producentů. Je spoluzakladatelem produkční společnosti Tre Vänner, která stojí mimo jiné za prvním opravdu úspěšným švédským sitcomem Svensson Svensson (1994) nebo filmem Snadný prachy (Snabba cash, 2010). Hjorthova tvorba se pohybuje napříč žánry, od komedií přes horory až k detektivkám.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Poslední zkouška

Policejní psycholog a sebestředný sukničkář Sebastian Bergman dostává přidělen případ, ve kterém se musí postavit dosud zřejmě nejinteligentnějšímu protivníkovi. Sériový vrah se rozhodl, že dál nebude trpět povrchní a omezené osobnosti, které se pravidelně objevují v médiích, a pokud neprojdou jeho testem, nemilosrdně je popraví a jejich hloupost vystaví všem na očích. Kriminalisté marně hledají stopy na místech činu, přesto ví, že je vraha nutné dopadnout co nejrychleji. Podaří se to právě s Bergmanovou pomocí? To už si přečtěte sami v pátém dílu krimi série Hanse Rosenfeldta a Michaela Hjortha.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Poslední zkouška vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Poslední zkouška
probíhá od 5. do 18. října 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 napínavé krimi Poslední zkouška

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePoslední zkouška

Hjorth, Michael – Rosenfeldt, Hjort

Host, 2016

Napsat komentář