Nové inspirace pro změny v životě

kostky
Každý se čas od času ocitne v životní fázi, kdy zatouží po změně. Nemusí se nutně jednat o změnu zásadní. Někdy i zdánlivá maličkost přinese lepší pocit z toho, co člověk dělá nebo jak se chová. Dnešní tipy přinášejí inspiraci pro změny drobné i ty zásadní.

Řada autorů se zamýšlela a zamýšlí nad tím, co vede ke zdokonalení chování člověka a posunuje ho vpřed. Brandon Burchard přichází s koncepcí aktivace deseti lidských pohonných sil. Které to jsou a jak dosáhnout jejich oživení? To se dozvíte v knize Náboj.

Už dlouho tu nebyla kniha o osobním rozvoji, která by přinesla něco úplně nového. Čekání je u konce. Kniha Náboj konfrontuje naše vlastní představy o tom, co nás jako lidi pohání vpřed, a po jejím přečtení najdete nový vnitřní náboj, silnější, než jste si kdy dokázali představit. V knize Náboj Brendon Burchard ukazuje, že jediným způsobem, jak významně zvýšit kvalitu našeho života, je aktivovat deset lidských pohonných sil. Tyto pohonné síly jsou naše touhy po aktivnějším řízení, změně, výzvách, tvůrčím vyjádření a vědomí. Formují všechno, co si v životě myslíme, cítíme a co děláme, takže jejich pochopení a ovládnutí je pro náš úspěch a štěstí zásadní. Strategické opakované aktivování těchto pohonných sil je nejrychlejší cesta k plně nabitému životu. Ovládnutí našich pohonných sil není snadné. Proto Brendon vymyslel to, čemu říká „aktivátory“ lidského prožívání – tedy sérii účinných, ale jednoduchých opatření, díky nimž můžete radikálně zvýšit hladinu energie, zájmu a naplnění ve všech oblastech vašeho života. To, co Brendon v knize Náboj odhaluje, vás překvapí a zaujme. Věděli jste, že většina způsobů, jakými se snažíme vyhovět našim přáním a touhám, je ve skutečnosti kontraproduktivní? Ačkoliv máme hlubokou touhu po změně, příliš často v životě nedokážeme učinit takovou změnu, abychom cítili více živosti a smyslu. Brendon nám pomáhá tyto chyby překonat a objasňuje způsob, jak strategicky a inteligentně aktivovat deset lidských pohonných sil, abychom dosáhli jedné věci, kterou všichni chceme: ŽIVOTNÍ NÁBOJ!

Náboj

Autor: Brendon Burchard
Přeložila: Petra Polsen

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 140×211 mm
ISBN: 978-80-7370-405-6
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Náboj vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE.

A tak jsem tu já, abych vám řekl, že si zasloužíte něco víc. Ale má to háček: abyste to dostali, budete muset žádat víc i od sebe. Vím, že tahle slova vám můžou vzít odvahu nebo vás dokonce odradit od dalšího čtení. Už tak dost bojujete o to, abyste se udrželi nad vodou a bdělí, a přitom vás ještě drtí nemilosrdné finanční záležitosti, nerozumné požadavky ze všech stran a nedostatek spánku. Tím posledním, co pravděpodobně chcete slyšet je, že se musíte ještě víc snažit, sofistikovaněji pracovat a dávat víc do života.

————————————————

Dnešní doba preferuje silné a odolné jedince. Prohlásit, že jste citlivý člověk, rovná se profesní a společenské sebevraždě. Katrin Sohst se snaží ukázat, že ze zdánlivého nedostatku lze udělat přednost. Začtěte se do knihy Citlivost jako výhoda.

Svými smysly, tedy zrakem, čichem, chutí, sluchem a hmatem, neustále přijímáme spoustu informací. Téměř čtvrtina lidí vnímá vnější i vnitřní podněty intenzivněji, jsou nadprůměrně citliví a často si už od dětství připadají „tak nějak jiní“. Co to znamená, když jste vysoce citliví, co s tím dělat a jak lze citlivost vnímat jako silnou stránku? O tom empaticky a se znalostí věci píše autorka této knihy, plné inspirujících příkladů a autentických příběhů. Poskytne vám praktické rady, které vám dodají sílu a naučí vás zacházet s vysokou citlivostí ve všech oblastech života, od zdraví přes rodinu až po práci a volný čas. Poznáte nejen lépe sami sebe, ale i způsob, jak být citliví a silní zároveň a cítit se přitom šťastně a spokojeně. Autorka krok za krokem odhaluje jedinečný vzorec, s nímž proměníte svou citlivost v sílu, a nabízí senzitivním lidem konkrétní „posilovače“. V jejich rámci jsou zmíněny psychologické metody jako např. meditace všímavosti, koučink a terapie, jóga, vztah k přírodě a zvířatům či vhodná strava.

Citlivost jako výhoda

Autorka: Katrin Sohst
Přeložila: Iva Michňová

Počet stran: 256
Vazba: brožovaná
Formát: 168×239 mm
ISBN: 978-80-271-0049-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Citlivost jako výhoda vydalo nakladatelství Grada.

Podle mých zkušeností i podle zkušeností jiných odborníků na vysokou citlivost se však ukazuje, že existuje mnoho nadaných lidí, kteří sami sebe označují za vysoce citlivé. Jak to vypadá, když se tyto dvě vlastnosti spojí, můžeme pozorovat už ve škole. Úkoly, které jsou pro vysoce citlivé a nadané dítě výzvou a poskytují mu prostor pro kreativitu, upoutají jeho pozornost a dítěti se podaří soustředit se a nevnímat podněty z okolí. Podá dobrý výkon. Jsou–li úkoly příliš jednoduché, nemusí se na ně plně soustředit – a najednou ho podněty ve třídě nebo v dětském pokoji upoutávají mnohem víc a je pro ně těžké koncentrovat se na práci.

————————————————

Lze všechny problémy vyřešit jen pozitivním myšlením? Donedávna byla na tuto otázku odpověď jednoznačná. Steffen Kirchner ve své knize Motivační lži prezentuje názor, že opak je pravdou a úspěchu lze dosáhnout i přes stávající pochybnosti.

Proč jen pozitivní myšlení nefunguje? Chcete změnit svůj život, ale jste již alergičtí na věty typu „Myslete pozitivně!“, „Naprogramujte se na úspěch!“, „Prvním krokem k úspěchu je vaše sebevědomí!“? Kouč Steffen Kirchner bourá mýty a odhaluje lživá motivační tvrzení, která často nejenže nepomáhají k úspěchu, ale naši situaci naopak ještě zhoršují. Místo nich nabízí konkrétní alternativy a řešení, která mohou postupně, krůček po krůčku, ovlivnit váš život k lepšímu. Zapomeňte na to, že klíčem k úspěchu je tvrdá práce a zdravé sebevědomí, že pozitivní afirmace změní váš život, nebo že když budete úspěšní, budete také šťastní. Víte, že Lionel Messi, Kate Moss nebo Robbie Williams si nikdy nevěřili, ale přesto jsou úspěšní a zná je celý svět? Úspěchu můžete dosáhnout, i když o sobě pochybujete, pochybnosti a vnitřní nejistota vám dokonce mohou pomoci dosáhnout větších cílů.

Motivační lži

Autor: Steffen Kirchner
Přeložila: Jana Vladarzová

Počet stran: 416
Vazba: brožovaná
Formát: 147×210 mm
ISBN: 978-80-7462-983-9
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Motivační lži vydalo nakladatelství Jota.

Podívejte se na ukázku z knihy.

Z práce prostě vždy nemáme vždy příjemný nebo uspokojující pocit i když by tomu tak podle učení mnoha takzvaných životních koučů a guruů štěstí mělo být. Je velkou motivační lží, když někdo vypráví, že se v povolání vždy musíte cítit jako na dovolené. Dnes člověk získává pocit, že už by se měl skoro stydět za to, že nesedí nad některými úkoly s trvalým pobaveným úsměvem. Obchod s životní pomocí se rád stará o špatné svědomí lidí a vydělává mnoho peněz na své ústřední myšlence, že je člověk ve správném povolání tehdy, když už nikdy nebude mít pocit, že skutečně pracuje.

————————————————

Kdo by nechtěl znát návod, jak uvést celý byt nebo dům do stavu dokonalého pořádku a navíc ho ještě dokázat udržet? Sheila Chandra odhalila tajemství bleskového úklidu v knize Zbavte se nepořádku jednou provždy.

Odhalte tajemství jednoduchého, ale zcela spolehlivého principu, díky kterému už nikdy nebudete muset uklízet více než 10 minut denně! Ať už žijete v podkrovní garsonce nebo luxusním sídle, s touto knížkou se zbavíte nepořádku a nekonečného uklízení natrvalo. Zjistíte, jak si krok za krokem a místnost po místnosti udělat pořádek i kterých věcí se nemilosrdně zbavit. Spoustu užitečných rad a tipů získají i ti, kteří pracují z domova. Naučíte se zorganizovat si věci a prostor přesně podle svých představ, abyste se v něm cítili dobře, bez stresu a spokojeně. Váš domov bude konečně sloužit vám, namísto abyste vy sloužili jemu.

Zbavte se nepořádku jednou provždy

Autorka: Sheila Chandra
Přeložila: Lenka Vlčková

Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Formát: 145×207 mm
ISBN: 978-80-271-0118-4
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Zbavte se nepořádku jednou provždy vydalo nakladatelství Grada.

Nahlédněte do knihy díky ukázce.

Málokdy něco ztrácím, zapomínám na domluvené schůzky nebo nedodržím sjednaný termín. Můj dům je většinou krásně uklizený. A jen zřídka trávím úklidem více než 10 minut denně. Většinu dní neuklízím vůbec. Jistě, žiji sama, ale nebylo to o moc jiné, když jsem byla vdaná. Pokud jste máma nebo podnikáte, řekla bych, že už teď dovedete v souvislosti s plánováním času malé zázraky. Umět navíc zajistit pořádek se může zdát jako nadlidský úkol. Představte si ale, co všechno z dlouhodobého hlediska získáte, když se vám podaří tento úkol splnit.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a řadu dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNáboj
Aktivování deseti lidských pohonných sil, které vás naplní životem

Burchard, Brendon

Synergie Publishing SE, 2016

zobrazit info o knizeCitlivost jako výhoda
Jak proměnit vyšší citlivost v sílu

Sohst, Katrin

Grada, 2016

zobrazit info o knizeMotivační lži
Proč jen pozitivní myšlení nefunguje?

Kirchner, Steffen

Jota, 2016

zobrazit info o knizeZbavte se nepořádku jednou provždy
Stačí 10 minut denně

Chandra, Sheila

Grada, 2016

Napsat komentář