Pomozme dětem

tipy1
Zaměřme se na to, jak pomoci dětem do života! Ať už s vyrovnáním se s rozvodem rodičů, nebo jim pomoci nebýt v nevýhodě kvůli vadě řeči, kterou dnes trpí mnoho dětí. Představíme vám dnes dvě knihy, které byste neměli minout, pokud se vás tato témata týkají.

Rozvody jsou dnes čím dál častější, proto bychom se měli zajímat o to, jak je prožívají děti, a na to, jak jim pomoci se s tím vyrovnat, s čímž nám ve své knize Jak přežít, když se rodiče rozvádějí poradí sourozenci Fordovi.

Jak přežít, když se rodiče rozvádějí

Autoři: Annie, Melanie a Steven Fordovi
Zaznamenala: Jann Blackstone-Ford
Přeložila: Petra Diestlerová

Počet stran: 80
Vazba: brožovaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-262-1108-2
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Jak přežít, když se rodiče rozvádějí vydalo nakladatelství Portál.

Sourozenci Melanie, Annie a Steven Fordovi zažili to, co zažívá mnoho dětí – jejich rodiče se rozvedli. Ve své knize popisují, čím si prošli, co se naučili zvládnout a jak vnímali to, že se jejich rodiče rozešli. „Co mám dělat, když se rodiče hádají?“ „Co to znamená, když se rozvedou?“ „Jak to, že mi nedokážou říci, že se budou rozvádět?“ „Můžu to nějak zastavit?“ Kde budu bydlet, co se mnou bude?“ „Táta si našel přítelkyni. Jak se k ní mám chovat?“ a podobné otázky se honí hlavou většině dětí, jejichž rodiče procházejí rozvodem. Melanie, Annie a Steven na ně dokážou odpovědět, protože to také zažili.

O autorech

Knihu zapsala Jann Blackstone-Ford, mediátorka specializující se na rozvody a konflikty v nevlastních rodinách. Založila neziskovou organizaci Bonus Families, která se věnuje tématu komunikace mezi rozvedenými partnery a jejich novými rodinami.
Sourozenci Melanie, Annie a Steven Fordovi žijí v Severní Karolíně. Více o autorech se také můžete dozvědět ve výše uvedené anotaci.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

Ukázka z knihy

ukazka11ukazka22

 

Pokud vás kniha zajímá, podívejte se na další ukázky.

 

portal

Nakladatelství Portál bylo založeno roku 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z oblasti psychologie, pedagogiky, sociální práce, médií ad. Dále vydává populárně psychologickou literaturu, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knížky pro děti. Vydává rovněž čtyři periodika: Psychologie dnes, Děti a my, Rodina a škola, Informatorium 3–8. Portál pořádá také odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

————————————————

Mají vaše děti problémy s řečí, nebo vás jen zajímá, proč problémy s mluvou u dětí nastávají? Ať už chcete tomuto problému porozumět, či chcete vědět, co udělat pro vaše děti, kniha od Ilony Kejklíčkové je přesně pro vás.

Vady řeči u dětí

Návody pro praxi
Autorka: Ilona Kejklíčková

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 165×240 mm
ISBN: 978-80-247-3941-0
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Vady řeči u dětí vydalo nakladatelství Grada.

Pomozme dětem, aby se naučily správně mluvit! Počet těch, které trpí vadami řeči, v současné době výrazně narůstá. Může za to virtuální komunikace prostřednictvím mobilů a internetu, která omezuje běžnou komunikaci v rodinách? Nebo je to obrovská nabídka her a zábavy, jež se na děti valí a přikovává je osamělé k obrazovkám, monitorům a displejům? Publikace se snaží podívat se na tento problém z hlediska klinické logopedie. V první řadě je kniha určena pracovníkům ve zdravotnictví, ve školství a v sociálních zařízeních, kteří musí pečlivě a individuálně zvažovat vývoj řeči u každého dítěte. Důležité informace však poskytuje také rodičům a dalším příbuzným dětí, které mají se svým mluveným projevem potíže. Autorka, zkušená klinická logopedka, uvádí ověřené postupy při nápravách poruch řeči a také četné inspirativní možnosti pro podporu zdárného vývoje řeči dítěte od nejútlejšího věku. Pro praxi slouží užitečná cvičení a hry s řadou návodů, jak zábavnou formou učit jednotlivé hlásky, procvičovat grafomotoriku a současně rozvíjet slovní zásobu. Praktická část je doplněna metodikou práce včetně odborných logopedických dotazníků, které slouží k diagnostice, terapii, rehabilitaci i nutné prevenci poruch řeči u dětí.

O autorovi

Ilona Kejklíčková je logopedka, majitelka kliniky Logo působící v Praze a Brně, specializuje se zejména na léčbu koktavosti. Věnuje se také terapii lidí po mozkové příhodě.

Zdroj: Československá bibliografická databáze

grada

Nakladatelství GRADA vydává knihy v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

S čím byste rádi dětem pomohli vy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak přežít, když se rodiče rozvádějí

Ford, Annie – Ford, Melanie – Ford, Steven

Portál, 2016

zobrazit info o knizeVady řeči u dětí
Návody pro praxi

Kejklíčková, Ilona

Grada, 2016

Napsat komentář