Autobiografické příběhy

book
Každý člověk je jedinečný, stejně jako jeho osud. Nemusíte prožít část života ve válce, ve vězení nebo jako trosečník na pustém ostrově, abyste měli druhým o čem vyprávět. Přesvědčte se, že i zdánlivě obyčejné zážitky lze podat poutavým způsobem.

Příběhy lidí a zvířat fascinovaly už od dob lvice Elsy. Ne každý si však pořídí jako domácího mazlíčka tučňáka. Zaposlouchejte se do vyprávění o přátelství opeřence a Toma Michella v audioknize Co mě naučil tučňák.

Když Angličan Tom přijme místo učitele na prestižní argentinské internátní škole, ještě netuší, že si tam z výletu do Uruguaye propašuje tučňáka, jehož zachrání z ropné skvrny. Rychle se však ukáže, že s pernatcem Juanem Salvadorem je navzdory těžkým časům peronistické vlády velká legrace. Nečekaný „domácí mazlíček“ se stane maskotem ragbyového týmu, důvěrníkem paní domácí, hvězdou večírků, ale třeba i plaveckým trenérem… Překvapivé jihoamerické dobrodružství s neobvyklým parťákem je vyprávěné s proslulým britským humorem a nadhledem.

Co mě naučil tučňák (audiokniha)

Autor: Tom Michell

Vazba: CD
ISBN: 8594169480503
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Co mě naučil tučňák (audiokniha) vydalo
nakladatelství OneHotBook.

Poslechněte si vybranou část knihy.

Tom Michell

Tom Michell se narodil na venkově v jižní Anglii, kde získal silný vztah k flóře a fauně. Poté, co žil v Argentině, se vrátil domů a usadil se v Cornwallu, kde začal vypomáhat v rodinném podnikání. Obdělává rovněž malý pozemek a zpívá v místním kostelním sboru. Coby amatérský umělec ve volném čase maluje a kreslí motivy z divoké přírody v okolí svého bydliště. Působí rovněž jako nadšený propagátor trvale udržitelného životního stylu. Je ženatý a má čtyři děti a tři vnoučata.

Zdroj informací o autorovi OneHotBook.

————————————————

Lajla Rolstadová se navzdory doporučením lékařů vydá do neznáma pracovat jako správkyně nemovitosti na ostrov v Kanadě. Kromě nové krajiny pozná především sama sebe. Svoje zážitky popsala v knize Vlčí ostrov.

Lékař jí kdysi říkal, že musí brát léky a vést bezpečný a předvídatelný život, aby svou nemoc dokázala zvládat. Lajla Rolstadová se však rozhodne pro pravý opak – žít nezávisle na cizí pomoci i na lécích. Odlétá do Kanady a následující měsíce tráví uprostřed divočiny nebo na cestách, mezi lidmi dobrovolně žijícími na okraji společnosti v odlehlých oblastech, či se samorosty a podivíny, s nimiž se náhodně potkává – ať už jsou to pěstitelé marihuany, lovci, kovbojové, hippies, dobrodruzi či léčitelé. Navazuje hluboká přátelství, prožívá nesmělou lásku, ale především poznává sebe samu, své touhy i obavy, a učí se žít v souladu s přírodou. Kerouac v sukních po šedesáti letech? Autobiografický román Vlčí ostrov dokumentuje spisovatelčin život na kanadském ostrově, několikaměsíční cestování autem Amerikou a téměř meditativní přezimování v chatě kanadských přátel. Autorka líčí tato období překvapivě prostým a upřímným stylem a nenechává čtenáře na pochybách, že všechno, co čtou, je ničím nezkreslená pravda.

Vlčí ostrov

Autorka: Lajla Rolstadová
Přeložila: Daniela Mrázová

Počet stran: 242
Vazba: vázaná
Formát: 136×205 mm
ISBN: 978-80-7473-443-4
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Vlčí ostrov vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Podívejte se na ukázku z knihy.

Na ostrov přijíždím v půlce listopadu, jsem poprvé v Kanadě sama, nemám bydlet u žádných známých. Budu dělat správcovou, daleko od lidí, hlídat soukromou nemovitost, která patří nějaké americké rodině, v létě ji pronajímají jako místo pro odpočinek v ústraní nebo pro táborové školy. Na letišti mě nikdo nečeká. Nasedám na autobus, s sebou vleču batoh a kufr, nocuju v hotelu, který jsem si předem objednala na netu, spím jako zabitá. Cesta na ostrov mi trvá skoro celý další den.

Lajla Rolsadová

Lajla Rolsadová se narodila v roce 1978. Autorsky debutovala v roce 2009 románem Nekronaut, který obsahuje gotické a punkové prvky. Autobiografický román Vlčí ostrov vyšel jako druhá kniha v pořadí.

Zdroj informací o autorce Kniha Zlín.

————————————————

Jak se z Američanky stane Pařížanka a následně obyvatelka francouzkého venkova, která propadne kouzlu Provence, se dozvíte v knize Elizabeth Bard Piknik v Provence. Jako bonus autorka do knihy včlenila i několik receptů na autentické francouzské speciality.

Elizabeth s manželem při romantickém výletu propadli kouzlu Provence, rozhodli se odstěhovat na venkov a otevřít si tam zmrzlinářství. Její druhá autobiografická knížka obsahuje lákavé recepty na jídla jako plněné cuketové květy, fíkový koláč či medovo-tymiánová zmrzlina, ale především vypráví o všem, co se může stát, když se dva lidé z města přestěhují na venkov, když manželé zakládají společný podnik či když se americké děvče učí francouzskému stylu rodičovství.

Piknik v Provence

Autorka: Elizabeth Bard
Přeložila: Petra Diestlerová

Počet stran: 375
Vazba: brožovaná
Formát: 127×207 mm
ISBN: 978-80-267-0656-4
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Piknik v Provence vydalo nakladatelství Motto.

Přečtěte si ukázkovou kapitolu z knihy.

Pomyslela jsem na jiné točité schodiště, které vedlo přes tři patra až k maličkému hnízdečku lásky v srdci Paříže. Před deseti lety jsem tam obědvala s hezkým Francouzem – a domů se už nikdy doopravdy nevrátila. Z mého francouzského milence je teď můj francouzský manžel a ze mě se stala adoptovaná Parisienne. Vím, v které místní pekárničce mají nejlepší croissanty, dokážu plynně hovořit s pánem z telefonní společnosti (což je větší výkon, než by se mohlo zdát) a umím si bez sebemenšího zaváhání objednat v řeznictví úhledně staženého králíka.

Elizabeth Bard

Elizabeth Bard je novinářka a autorka amerického původu momentálně žijící ve francouzské Provence. Její první kniha, Oběd v Paříži, se stala mezinárodním bestsellerem a dostala se do výběru nejlepších začínajících spisovatelů podle žebříčku Barnes & Noble a získala v souteži Gourmand World Cookbook Award 2010 v USA cenu za nejlepší první kuchařku.

Zdroj informací o autorce Albatros media.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a řadu dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCo mě naučil tučňák (audiokniha)

Michell, Tom

OneHotBook, 2016

zobrazit info o knizeVlčí ostrov

Rolstadová, Lajla

Kniha Zlín, 2016

zobrazit info o knizePiknik v Provence

Bard, Elizabeth

Motto, 2016

Napsat komentář