Pohádkové čtení pro malé čtenáře

stesti
Knihy plné vesmírného dobrodružství, dobrých strašidel i úžasných pohádkových dobrodružství – to všechno vám nabídneme v dnešních tipech, které jsou zaměřeny zejména na malé čtenáře!

I ty nejdivočejší neposedy před spaním zkrotí kniha Pohádkové uspávanky,  další literární počin Zuzany Pospíšilové, jedné z nejoblíbenějších dětských autorek současnosti. Dvacet dobrodružných, poutavých a úsměvných příběhů navíc doprovází krásné ilustrace Veroniky Kubáčové.

Pohádkové uspávanky

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrace: Veronika Kubáčová

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-247-5714-8
Doporučená cena: 249 Kč

Komu by se chtělo do postýlky, když svět je plný zajímavých věcí a zážitků? Spát se ale musí a usínání může být také báječné dobrodružství. Kdy jindy se potkat s pohádkou než chvilku před usnutím?
Než se zavrtáte pod peřinu, přečtěte si zbrusu nové pohádky, které zklidní i ty největší neposedy a spolehlivě přivolají krásné a možná i trochu dobrodružné sny. Ve dvaceti originálních pohádkových příbězích najdete zvířátka, víly, skřítky, princezny i čaroděje a překvapí vás také neobyčejná kouzla obyčejných věcí. Zjistěte, co umí vykouzlit župánek, čajová konvička nebo třeba hejno vlaštovek. Až se dozvíte, co je spinkulinka, budete spát, jako když vás do vody hodí.
Další z řady moderních pohádek oblíbené autorky
Zuzany Pospíšilové tentokrát provázejí půvabné ilustrace Veroniky Kubáčové.

Knihu Pohádkové uspávanky vydalo nakladatelství Grada.

Kniha patří do edice Pohádkové čtení.

Ukázka z knihy

uspavanky   pohadkoveuspavanky

Ukázku z knihy najdete také na našem webu!

————————————————

I dnešní další kniha pochází z pera Zuzany Pospíšilové, která čtenáře tentokrát vezme do školních lavic, kde na pořádek dohlíží školní strašidlo Radílek. A právě Radílek se bude muset vypořádat s mizejícími věcmi žáků… Kniha je členěna do kratších kapitol a její jazyk je přizpůsoben požadavkům mladších čtenářů.

Kdo straší školní strašidlo?

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrace: Hana Pavlátová

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-262-1097-9
Doporučená cena: 215 Kč

Radílka jistě dobře znáte. Je to školní strašidlo, ze kterého se stal školní detektiv. Stará se o to, aby bylo ve škole všechno v pořádku a nedělo se tam nic nekalého. V novém školním roce však žáci zjistí, že se jim ve třídě i v šatně ztrácejí věci a někdo jim dělá naschvály. Pátrání po tom, kdo má to všechno na svědomí, se ujímá Radílek. Když mu pachatel stále uniká, nastraží důmyslnou léčku. Jak se Radílkovi nakonec podaří pachatele dopadnout? Nebude to ale jen tak obyčejný zloděj nebo darebák. Kdo tedy? Jestli jste zvědaví, nezbývá než se s chutí pustit do čtení. Knížka je určena čtenářům nižšího školního věku i předškolákům. 

Knihu Kdo straší školní strašidlo? vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

radilek  strasidloradilek

Ukázku z knihy najdete také na stránkách nakladatelství.

Mgr. Zuzana Pospíšilová

Zuzana Pospíšilová je dětská psycholožka, která pracuje ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Dříve pracovala v dětském rehabilitačním stacionáři, převážně s dětmi s organickým poškozením CNS a pohybovým postižením. V době studií se zabývala tématem rozvoje tvořivosti u dětí mladšího školního věku, nyní píše knihy pro děti.

Informace o autorce pochází ze stránek nakladatelství Grada.

————————————————

 

Jaký je snový výlet každého školáka? No přeci ten do vesmíru! A právě vesmír je hlavním tématem dnešní poslední knihy, která se odehrává v budoucnosti, kdy jsou výlety do galaxie ještě běžnější než výlety do zoo…

Školní výlet do vesmíru

Autor: Mauri Kunnas
Ilustrace: Tarja Kunnas
Přeložila: Jana Bílková

Počet stran: 56
Vazba: vázaná
Formát: 230×310 mm
ISBN: 978-80-247-5551-9
Doporučená cena: 279 Kč

Děj této knihy se odehrává v daleké budoucnosti, kdy je cestování do vesmíru naprosto běžné a pozemšťané žijí a pracují na asteroidech, Marsu a Měsíci, a dokonce i na těch nejvzdálenějších hvězdách. Obyvatelé jiných galaxií už nejsou obávanými „mimozemšťany“, nýbrž dobří známí a blízcí přátelé. Vesmírné lodě, UFO talíře a autobusy cestují takřka rychlostí světla a pizza se stala nejoblíbenějším jídlem vesmíru.

Knihu Školní výlet do vesmíru vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

vesmir   vyletdovesmiru


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePohádkové uspávanky

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2016

zobrazit info o knizeKdo straší školní strašidlo?
Vítám vás ve škole

Pospíšilová, Zuzana

Portál, 2016

zobrazit info o knizeŠkolní výlet do vesmíru

Kunnas, Mauri – Kunnas, Tarja

Grada, 2016

Napsat komentář