Sci-fi a fantasy na víkend

girl
Každý občas touží po úniku ze všední reality a příjemném odreagování. Ponořte se do hlubin stránek knih a najděte si svůj příběh, který vás vtáhne do děje. Dnes navíc přinášíme tip v podobě audioknihy.

Pod pojmem čaroděj Harry se nutně nemusí skrývat nositel příjmení Potter. Jim Butcher přináší příběh jiného mága a jeho kouzel. Drobná laskavost, kterou se snaží prokázat, se pro něj stane životní zkouškou.

Zdá se, že v životě čaroděje Harryho Dresdena konečně nastává klidné období. Válka mezi Bílou radou a Rudým dvorem upírů už zdaleka nezuří tak jako dřív, nikdo se ho v poslední době nepokusil zabít a jeho horlivá učednice se začíná učit skutečnou magii. Budoucnost se konečně začíná jevit v příznivých barvách. Ale stíny minulosti se vracejí. Mab, královna Zimního dvora Sidhe, žádá po Harrym drobnou laskavost, kterou nemůže odmítnout. Splnění tohoto závazku však Harryho postaví mezi nejděsivějšího nepřítele a stejně hrozivého spojence, a zároveň podrobí jeho schopnosti a věrnost nejtěžší zkoušce.

Drobná laskavost

Autor: Jim Butcher
Přeložil: Zdeněk Uherčík

Počet stran: 464
Vazba: brožovaná
Formát: 110×167 mm
ISBN: 978-80-7553-007-3
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Drobná laskavost vydalo nakladatelství Triton.

Podívejte se na ukázku z knihy.

Stvoření nebyla nijak zvlášť vysoká, možná tak sto sedmdesát centimetrů, ale byla pokrytá bílou srstí a pořádnými svaly. Všechna měla kozlí hlavy, ale rohy nebyly zahnuté dozadu, ale vytočené dopředu jako u býků. Nohy s obrácenými koleny měla zakončené kopyty a namísto běhu se pohybovala skákáním z nohy na nohu. Navíc vypadala líp než Chicago Bull, což znamenalo, že mám co činit s něčím s nadpřirozenou silou.
Ale když se nad tím zamyslím, nevzpomínám si, kdy naposledy jsem měl co dočinění s něčím, co nemělo nadpřirozenou sílu, což je jedna z nevýhod čarodějnického povolání. Chci tím říct, že některé věci jsou samozřejmě silnější než jiné, ale mé lebce je v podstatě jedno, jestli paranormální bouchač zvedne lokomotivu, nebo jen žongluje s ledničkami.

————————————————

Kultovní dílo Franka Herberta Duna konečně vychází v audiopodobě, takže se příběhům z vesmírného Impéria můžete věnovat i po cestě z práce, ze školy, nebo večer zavřít oči, uložit se do postele a pustit si tuto fantasy do ouška před spaním.

Několikrát zfilmované a oceňované kultovní dílo sci-fi vypráví o mocenských bojích uvnitř vesmírného Impéria, v nichž jde o ovládnutí planety Arrakis, zdroje vzácného koření, které prodlužuje lidský život, zlepšuje zdraví a poskytuje uživateli zvláštní psychické schopnosti. V roce 10 191 vládne galaktickému impériu padišáh císař Shaddam Corrino IV. a spolu s ním i vznešené velkorody. Právě vlivu jednoho z nich – rodu Atreidů – se panovník obává a svěří mu tedy správu nad planetou Arrakis a s ní i komplikovanou těžbu neobyčejné látky – zázračné melanže, již neustále komplikují smrtonosní obří pouštní červi. Planetu musí vévodovi předat její původní správci Harkonennové, kteří s novými pořádky nijak nesympatizují. Postupně se ale ukazuje, že celá anabáze je součástí spiknutí proti Atreidům, z něhož se podaří vyváznout pouze vévodovu synovi Paulovi a jeho matce Jessice, kteří uprchnou do pouště. Avšak jediný, kdo dokáže ve vyprahlé pustině trvale přežít jsou vůči cizincům nedůvěřiví domorodí obyvatelé fremeni, kteří čekají na příchod svého spasitele, jenž by je vytrhl z exilu mezi pískem a sluncem a navrátil by planetě zeleň.

Duna (audiokniha)

Autor: Frank Herbert

Délka: 22 hodin 1 minuta

ISBN: 8594169480640
Doporučená cena: 349 Kč

Audioknihu Duna vydalo nakladatelství OneHotBook.

Poslechněte si ukázku z legendárního sci-fi příběhu.

————————————————

Pro příznivce military a fantasy je určena kniha dvojice autorů Augusta Coleho a P. W. Singera Třetí světová válka, ve které se zamýšlejí nad tím, jak by příští celosvětový konflikt mohl vypadat hlavně po stránce moderních technologií. Nejedná se o však o encyklopedii zbraní, ale o napínavý thriller.

USA, Čína a Rusko vedou studenou válku v průběhu 21. století, tato studená válka se však náhle změní v horký konflikt, který se odehrává na souši, ve vzduchu, na moři, ve vesmíru i v kyberprostoru. Váleční roboti, plně automatické drony, hackeři, ale i obyčejní pěšáci bojují v apokalyptickém střetnutí, které autoři tohoto mimořádného futustického thrilleru popisují s dokonalým smyslem pro detail a reálně vykreslují možnou podobu budoucí války. Technologie a válečná technika popisovaná v knize (jakkoli se mohou zdát jako sci-fi) jsou blíže realitě, než si dokážeme vůbec připustit. Autoři ostatně znají reálie více než dobře, August Cole je analytik specializující se na otázku národní bezpečnosti USA a bývalý reportér Wall Street Journal, P.W. Singer je odborník na způsoby vedení války budoucnosti.

Třetí světová válka

Autoři: August Cole, P. W. Singer
Přeložil: Zdeněk Kubík

Počet stran: 456
Vazba: vázaná
Formát: 155×212 mm
ISBN: 978-80-264-1122-2
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Třetí světová válka vydalo nakladatelství CPress.

Prolistujte si ukázkovou kapitolu.

Historie je občas tvořena v temnotách.
Když zkoumal tmu, přemýšlel Ču Ťin o tom, co asi právě dělá jeho žena. Vidět ji nemohl, věděl ale, že deset kilometrů nad ním je Liou Fangnahrbená nad klávesnicí a naučeným pohybem si utahuje cop, aby ze sebe setřásla napětí. Představoval si její drsné kýchnutí, věděl totiž, jak ji irituje kouř z cigaret ostatních geologů.
Obrazovky uvnitř hloubkové ponorky Ťiao-lung 3 Vodní drak byly tím jediným, čím moderní věda umožňovala hlavnímu geologovi mise spojení s okolním světem. V tomto případě měl jeho titul skutečný význam. Důstojník Direktoriátu Lo Wei, který byl vyslán, aby monitorovaljejich činnost, měl sice velení, ale odpovědnost za úspěch či neúspěch mise nesl v konečném důsledku Ču.

————————————————

Detektivní příběh na pozadí fiktivní přírodní katastrofy rozvíjí Alec Palmer ve své knize Kamenní strážci. Přes jižní Ameriku a Británii se dostáváme až na Velikonoční ostrov, který ještě nevydal všechna svá tajemství, a určitá skupina lidí se je snaží odhalit za každou cenu.

Posvátné jezero Titicaca se rozlije, tisíce lidí zahynou. Členové vyšetřovacího týmu Jennifer Donovanová a Denis Scott zjistí, že pod hladinou je cosi neobvyklého. Stopy vedou až na tajemný Velikonoční ostrov. Zde se skrývá dávné tajemství, které je tak mocné, že může obrátit naruby celou historii lidstva. A mnozí, aby je získali, se nezastaví před ničím…

Kamenní strážci

Autor: Alec Palmer

Počet stran: 424
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-068-7
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Kamenní strážci vydalo nakladatelství Alpress.

Nahlédněte do knihy prostřednictvím ukázky.

K mé smůle si to Cross určitě rozmyslí, napadlo ho.

Když vkročil do monitorovací místnosti, naskytl se mu pohled na velitele denní směny, horečně pracujícího hned se dvěma počítači zároveň. Cross vypínal kamerový systém, mazal dnešní záběry, které se ovšem měly několik měsíců archivovat, a prováděl rutinní odstávku zabezpečovacích systémů. Ve chvíli, kdy jsou v muzeu ještě stovky návštěvníků!

To nebyl standardní postup.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a řadu dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDrobná laskavost

Butcher, Jim

Triton, 2016

zobrazit info o knizeDuna (audiokniha)

Herbert, Frank

OneHotBook, 2016

zobrazit info o knizeTřetí světová válka

Cole, August – Singer, P. W.

CPress, 2016

zobrazit info o knizeKamenní strážci

Palmer, Alec

Alpress, 2016

Napsat komentář