Zahrajte si o hrůzný popis života v Buchenwaldu

buchenwald-peklo-na-kopecku-perex
Jak probíhal každodenní život v jednom z nejhorších koncentračních táborů na území Německa? Stráže SS se zde neštítily doslova ničeho, a pokud chcete porozumět tomu, co Buchenwald skutečně znamenal, začtěte se do třetího dílu série.

Utrpení za zdmi Buchenwaldu

Na území obývaným civilizovaným německým národem existovalo místo, kde stráže SS bez omezení mučily, vraždily a nechávaly hladovět desetitisíce bezbranných vězňů. Kde nacističtí lékaři mohli volně provádět děsivé pseudolékařské experimenty a studnice zla neměla žádné dno.

Kniha popisuje každodenní život v koncentračním táboře Buchenwald, kterému vládli lidé bez svědomí a zábran. Až ji budete číst, je pravděpodobné, že budete prožívat velmi nepříjemné pocity, avšak díky ní budete moci porozumět, co koncentrační tábor Buchenwald přesně znamenal.

 

Buchenwald – Peklo na kopečku

Autor: Flint Whitlock

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Martin Vondrášek
Počet stran: 446
Vazba: vázaná
Vydáno: 8/2016
ISBN: 978-80-247-5441-3

Přečtěte si více o knize Buchenwald – Peklo na kopečku, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Vyhrajte knihu Buchenwald – Peklo na kopečku

Při čtení o událostech z tábora Buchenwald vám nebude příjemně, ale jestliže chcete vědět, proč byl označován za jedno z nejhorších míst, tato kniha vám právě na to odpoví. Flint Whitlock se Buchenwaldu věnoval už se svých dvou předchozích knihách Buchenwaldské bestie a Přežil jsem Buchenwald. Zatímco první z knih se zabývala životem tamního velitele a jeho ženy, druhá naopak mapovala příběh muže, který zdejší hrůzy přežil. Poslední titul z trilogie vám ukáže, jak zde probíhal každodenní život. Před hrůzami, které se odehrály během války, bychom totiž neměli zavírat oči ani dnes.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Buchenwald – Peklo na kopečku vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Buchenwald – Peklo na kopečku
probíhá od 16. do 29. srpna 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Buchenwald – Peklo na kopečku

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBuchenwald – Peklo na kopečku
Každodenní život mezi mučením, hladověním a pseudolékařskými pokusy

Whitlock, Flint

Grada, 2016

Napsat komentář