Vzhůru za dobrodružstvím!

more
Napětí, rozbouřené moře, nebezpečné cesty a divoká příroda – dnešní tipy zahrnují vše. Ať už chcete být dobrodruhem, či jen chcete absolvovat dobrodružnou a napínavou cestu s knižním hrdinou, jsou dnešní tipy právě pro vás.

Chtěli byste také zažít pořádné dobrodružství? Na vlastní kůži zažít extrémní podmínky a vydat se na nebezpečná místa? Kniha od Jaroslava Pavlíčka, která nese název Člověk v drsné přírodě, vám nevypráví příběh, ale připraví vás na cokoli, co by se vám mohlo stát při vašem putování a dozvíte se mnoho důležitých informací o tom, jak přežít.

Člověk v drsné přírodě

Průvodce přežitím
Autor: Jaroslav Pavlíček

Počet stran: 136
Vazba: brožovaná
Formát: 100×145 mm
ISBN: 978-80-87506-78-3
Doporučená cena: 119 Kč

Knihu Člověk v drsné přírodě vydalo nakladatelství 65. pole.

Příručka Jaroslava Pavlíčka obsahuje poznatky mnohokrát ověřené v praxi, nasbírané za více než padesát let. Měla by sloužit skupinám, které připravují výpravy na problematická místa Země a drsnější podmínky si vybírají dobrovolně, i trosečníkům, kteří se do drsné přírody dostanou nechtěně, proti své vůli.

Ukázka z knihy

Při chůzi po ledovci je bezpečné jen to místo, které jsme předtím, bezpečně zajištění, prosondovali. Zkoušení pevnosti sněhu dupáním, aniž jsme zajištěni na laně s třmenovým žebříčkem, může dopadnout dobře jen v tom případě, že vzniklá trhlina je užší než naše tělo. Zásadu „věčného navázání” na ledovci opustíme jedině v případě, kdy se sami vydáme pro pomoc. Při takové sólové cestě bychom měli mít s sebou alespoň dlouhou tyč, která by se při pádu zachytila za okraje trhliny.

ukazka

O autorovi

Jaroslav Pavlíček (* 1943) je český polárník. Celý svůj život se zaměřuje na výzkum přežití v divočině a harmonické soužití člověka s přírodou.
Po studiu koreanistiky na Filozofické fakultě UK v Praze, ze kterého odešel po invazi vojsk v roce 1968, pracoval deset let jako nosič na Téryho chatě ve Vysokých Tatrách. Poté absolvoval desítky expedic a výprav po celém světě. Založil mezinárodní polární stanici Eco-Nelson na Antarktidě.

Zdroj informací o autorovi: nakladatelství 65. pole

————————————————

Pokud nejste natolik odvážní, abyste se do nebezpečí vydali sami, ale nebaví vás vymyšlené příběhy, Honba za pirátem od Roberta Kursona je kniha právě pro vás. Při čtení se ponoříte do napínavého příběhu, který se opravdu stal.

Honba za pirátem

Autor: Robert Kurson
Přeložila: Monika Mucsková

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-264-1121-5
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Honba za pirátem vydalo nakladatelství CPress.

Piráti, skuteční lovci pokladů a jeden sen. A navíc je to všechno pravda…

Dobrodružný thriller vyprávějící skutečný příběh dvou lovců pokladů, Johna Chattertona a Johna Mattery, kteří jsou ochotni riskovat vše pro to, aby našli potopenou pirátskou loď jménem Zlaté rouno – loď, které velel jeden z nejslavnějších pirátů všech dob, Joseph Bannister. Kromě samotného faktu, že nalezení lodi by znamenalo teprve druhý, 100% identifikovaný vrak pirátské lodi v historii, je ve hře i obrovské množství zlata, které by se mohlo v útrobách vraku nacházet. Jde o jedinečný, vzrušující příběh o lidské touze a odvaze překonávat překážky a nebezpečí na cestě za svým snem.

Ohlasy na knihu

„Skvělý thriller o drsných chlapech a velkých snech… a navíc je to všechno pravda .“

– Lee Child, autor bestsellerů

Ukázka z knihy

John Chatterton a John Mattera byli jen pár dní od spuštění své mise, kterou plánovali dva dlouhé roky  – pátrání po  pokladu lodi San Bartolomé, potopené v sedmnáctém století, v ceně kolem sta milionů dolarů. Aby ji našli, přestěhovali se do  Dominikánské republiky dávajíce všanc všechno, co mají a  co je jim drahé. Tento objev by jim přinesl bohatství a slávu, o jaké se jim ani nesnilo, a zapsal jejich jména do učebnic dějepisu. Psaly by o nich i New York Times. Muzea by pořádala noblesní večírky na jejich počest. To nejlepší na tom všem bylo, že přesně věděli, kde hledat. A  pak zazvonil telefon. Na  lince byl Tracy Bowden, devětašedesátiletý lovec pokladů, legenda v jejich branži. Řekl jim, že našel něco velkého, co potřebuje probrat, a požádal je, aby za ním přiletěli do Miami.

Zaujala vás ukázka? Přečtěte si její delší verzi.

————————————————

Chcete-li prožít nebezpečí jiného druhu, než je boj s přírodou, přečtěte si Zrádce mezi námi. Příběh o nebezpečné cestě, který ve své knize stvořil John le Carré, vás zaručeně pohltí.

Zrádce mezi námi

Autor: John le Carré
Přeložil: Milan Lžička 

Počet stran: 360
Vazba: pevná bez přebalu lesklá
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-204-2418-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Zrádce mezi námi vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Británie zabředla do hospodářské krize. Mladý oxfordský akademik s levicovými sklony a jeho přítelkyně advokátka odlétají mimo sezónu na dovolenou na karibský ostrov Antigua. Tam zdánlivou náhodou potkávají ruského milionáře Dimu, jenž vlastní poloostrov a zlaté hodinky posázené diamanty. Rovněž má na pravém palci tetování a touží si zahrát tenis.
Kvůli jeho dalšímu přání absolvují mladí milenci složitou cestu přes Paříž a konspirační úkryt ve švýcarských Alpách až do nejtemnějších zákoutí londýnského City i s jeho bezostyšným spojenectvím s britskými tajnými službami.

Ukázka z knihy

„Hele. Co ještě bych podle tebe měl udělat? jestli máš lepší nápad tak sem s ním. Co jsme se vrátili do Anglie, tak pořád jenom kritizuješ.”
„A ty si mě zase pořád držíš od těla. jo a taky se ke mně chováš jak k dítěti. Slabšího pohlaví. To jsem zapomněla dodat.”
On se opět zadívá z okna.
„Je Adam jediný, kdo ten tvůj dopis, dokument, zprávu a svědeckou výpověď v jednom četl?”
„O tom dost pochybuju. A nespoléhal bych ani na to, že se jmenuje Adam. Řekl prostě jenom Adam, jako nějaké heslo.”
„Fakt? Jak to asi znělo?”
Zkouší několika různými způsoby říct Adam jako heslo, ale Perry se k tomu odmítá vyjádřit.
„A víš určitě, že je Adam chlap? Není to jenom nějaká ženská s hlubokým hlasem?”
Odpovědi se nedočká. Ani žádnou nečeká.

O autorovi

John le Carré se narodil roku 1931 a studoval na univerzitách v Bernu a Oxfordu. Vyučoval na Etonu a během studené války krátce sloužil v britské rozvědce. Poslední půlstoletí se věnuje spisovatelské dráze. Žije střídavě v Londýně a Cornwallu.

O autorovi a jeho dalších knihách se můžete více dozvědět zde.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Lákají vás dobrodružné cesty a nové výzvy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Úvodní fotka pochází ze sbírky uživatele [Blackriver Productions] na serveru Flickr.com.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČlověk v drsné přírodě
Průvodce přežitím

Pavlíček, Jaroslav

65. pole, 2016

zobrazit info o knizeHonba za pirátem
Pátrání po legendárním vraku pirátské lodi

Kurson, Robert

CPress, 2016

zobrazit info o knizeZrádce mezi námi

Carré, John Le

Mladá fronta, 2016

Napsat komentář