Nenechte si ujít v týdnu od 27. června do 3. července 2016

192_big
Skoro každý už má minimálně v hlavě sestavený prázdninový program. Ale pro ty, co by náhodou ještě váhali, nebo jsou okolnostmi nuceni odjezd na prázdniny odložit, přinášíme tipy na zajímavé literární akce. A jako každý červenec, i letos na vás čeká Měsíc autorského čtení!

V úterý 28. června zavítá do Českých Budějovic cirkus. A nebude to cirkus ledajaký, ale přímo Létající. Herec Lukáš Hejlík přiveze se svým projektem LiStOVáNí na jih Čech Roberta Fulghuma, který v rámci turné představí svou poslední povídkovou knihu Poprask v sýrové uličce. Hlavní náplní je však divadelní představení z knihy Drž mě pevně, miluj mě zlehka. Hrát se bude na studiové scéně Na Půdě JČD (Hradební 18) ve třech časech a to od 17.00, 19.00 a 20.30.

Máte rádi knihy a čtení obecně, ale doma s vámi vaši zálibu nikdo nesdílí? Staňte se členem klubu Fresh Books, který funguje při Městské knihovně v Praze. Pravidelně se zde scházejí příznivci literatury žánru Young Adult a setkání vedou knihovnice se stejným zájmem. V červnu se bude besedovat ve středu 29. od 17.00 v knihovně na Mariánském náměstí a tentokrát nad knihami Kiery Cass: Selekce, Elita a První.

Ve středzobrazit info o knizeu 29. června od 19.30 můžete také zavítat do Jamm Clubu (Pod Kaštany 183/3) v Praze, kde bude svoji další knihu básní křtít Pavel Sobek. Kmotrem knihy Princové jsou na koksu bude básník Tomáš Belko a o hudební doprovod se postará hudební uskupení K8DISK. Pavel Sobek je také autorem básnické Sbírky milostných dásní.

zobrazit info o knize

Ve čtvrtek 30. června v 18.00 v Praze opět vyplouvá Avoid Floating Gallery (náplavka pod Výtoní). Tentokrát bude při plavbě předčítat ze své nové knihy Poprask v sýrové uličce známý americký spisovatel Robert Fulghum. Akci organizuje Dům čtení. Po veřejném čtení následuje hudební tečka v podobě koncertu šansoniérky Markéty Burešové. S Robertem Fulghumem jsme vám přinesli rozhovor.

Ve čtvrtek 30. června přinese příležitost starším dětem (respektive mládeži), které touží po tom stát se spisovatelem i jinak než skrze psaní do šuplíku. Od 16.00 do 18.00 povede v pobočce Městské knihovny v Praze na Smíchově (Náměstí 14. října 15/83) literární dílnu mladá autorka Tereza Matoušková. Po několika letech úspěšného fungování v Brně se tato akce konečně dostala i do Prahy a očekává se velký zájem budoucích literátů. Svoje místo si proto musíte předem zarezervovat na adrese terezamatouskova@post.cz.

Celý červenec a kousek srpna (1. 7.  až 4. 8. 2016) můžete vybírat z bohatého programu festivalu Měsíc autorského čtení. Tento ročník je už 17. v pořadí, čestným hostem je tentokrát Španělsko a akce se našem území konají v Brně a Ostravě. Pozvánky na nejzajímavější z nich budeme postupně přinášet, ale pokud chcete být v předstihu, podívejte se na program.


Navštivte některou z námi prezentovaných literárních akcí.

Další inspiraci můžete čerpat z našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář